17 / 05 / 2024

Buca Tüneli 2016 son durum

Buca Tüneli 2016 son durum

İzmir'de, Buca'yı otogara bağlayacak 2 buçuk kilometrelik tünel ihalesinden hemen iki gün sonra, aynı güzergahtaki 2 viyadük ile 3 adet kara yolu alt ve üst geçidi kapsayan yol ve kavşak düzenlemesi için ihaleye yapıldı.

Buca Tüneli ihalesi gerçekleşti!

İzmir'de, Buca'yı otogara bağlayacak 2 buçuk kilometrelik tünel ihalesinden hemen iki gün sonra, aynı güzergahtaki 2 viyadük ile 3 adet kara yolu alt ve üst geçidi kapsayan yol ve kavşak düzenlemesi için ihaleye yapıldı.

Avrasya Tüneli Müzesi tamamlandı!

Avrasya Tüneli, 700 mühendis ve 12.000’den fazla kişinin 14 milyon adam/saat çalışmasıyla, planlanandan 8 ay önce tamamlanarak 20 Aralık 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldıkları görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Ahmet Vefik Alp: Avrasya Tüp Tüneli açılıyor!

Prof. Dr Ahmet Vefik Alp tarafından 90'lı yıllarda çizilen Avrasya Tüp Tüneli projesi 20 Aralık 2016 tarihinde hizmete açılacak.

Avrasya Tüneli'nin temel tarihi Ahmet Arslan'a istifa ettirecekti!

Mega projelerden İstanbul trafiğine nefes aldıracak Avrasya Tüneli, 20 Aralık 2016 tarihinde açılıyor.Avrasya Tüneli Projesi, ona en çok emek harcayan isimlerden Bakan Arslan’ım istifanın eşiğinden döndürmüş.

Konya Alacabel Tüneli'nin inşaatı başladı!

17 Şubat 2016 tarihinde ihalesi yapılan, inşaatın ne zaman başlayacağı kamuoyu tarafından merak edilen Konya Alacabel Tüneli, nihayet yapımına başlandı.

Avrasya Tüneli ile Kazlıçeşme-Göztepe arası 15 dakikaya inecek!

Denizin 106 metre altında inşa edilen Avrasya Tüneli sayesinde İstanbul Kazlıçeşme-Göztepe arası 100 dakikadan 15 dakikaya inecek. Projenin 2016 sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Yozgat Akdağmadeni YHT Tüneli'nde son durum!

Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının 5 bin 120 metre uzunluğundaki Akdağmadeni Yüksek Hızlı Tren Tüneli, 25 Şubat 2016 tarihinde yapılacak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımı ile ışığa kavuşuyor.

Ovit Tüneli'nde ışık Ağustos 2016'da görülecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, tamamlandığında Türkiye’nin en uzun, dünyanın en uzun ikinci tüneli olacak Ovit Tüneli’nde Ağustos 2016'da ışığın görüleceğini belirtti.

Zigana Tüneli yeniden ihaleye çıkıyor!

İhalesi eylül ayında iptal edilen Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan tarihi İpek Yolu üzerindeki yeni Zigana Tüneli yeniden ihale edilecek. İhale 2016 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşecek.

Ovit Tüneli 2016'nın 3.çeyreğinde tamamlanacak!

Türkiye’nin en uzun, dünyanın ise en uzun ikinci tüneli olan Ovit Tüneli inşaatında yaklaşık 10 km’lik çift yönlü ilerleme sağlanırken, tünel inşaatının yüzde 80’lik bölümünün kazma işlemi tamamlandı.

Ovit Tüneli'nin yüzde 80'i tamam!

RİZE'nin İkizdere İlçesi Sivrikaya köyü ile Erzurum'un İspir ilçesi Soğanlı mevkisi arasında yapımı süren Ovit Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor.Yüzde 80'i tamamlanan tünel inşaatında 2016 yılının 3. çeyreğinde ışık görülmesi hedefleniyor.

Avrasya Tüneli 2016'da tamamlanacak!

Ulaştırma Bakanı Bilgin, her iki projeyle ilgili açılış tarihi verdi: Körfez geçişi martta hizmete giriyor. Avrasya Tüneli 2016 sonuna yetişiyor.

Demirkapı Tüneli 2016'da açılacak!

5 kilometre uzunluğundaki Demirkapı Tüneli çalışmaları devam ediyor Tünelin, her iki taraf nida da durmadan süren çal ışın al arda yarıya yakın bölümünün tamamlandığı belirtildi.

Buca Tüneli 2016 son durum Haberi

Buca Tüneli 2016 son durum

İzmir'de, kent trafiğini rahatlatacak dev proje için peş peşe iki ihale birden yapıldı. Buca ile Bornova'yı birbirine bağlayacak 7 kilometrelik "Buca-Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu" projesi kapsamındaki 2 buçuk kilometrelik 'derin tünel' ihalesini yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez aynı proje içinde yer alan 2 adet viyadük ile 2 adet alt geçit ve 1 adet üst geçit yapılması işlerini kapsayan yol ve kavşak düzenlemesi için ihaleye çıktı. İhale Komisyonu tarafından, ilk oturumda 13 istekli firmanın verdiği teklifler ve belgeler tek tek okundu. Komisyonun, değerlendirmesinin ardından önümüzdeki günlerde kazanan firma açıklanacağı kaydedildi. İhalede en yüksek teklif ise 76 milyon 970 bin 142 TL olarak verilirken, en düşük teklif ise 42 milyon 279 bin...