06 / 05 / 2024

büfe kiraları arttı mı

büfe kiraları arttı mı

İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, İBB'nin büfe kiraları zammına ilişkin, “İBB büfeler için ‘Bir yandan ihaleye çıkılacak’ diyor bir yandan 300 bin TL’ye kadar para istiyor. İhale olmadan bu bedel nasıl belirlendi?” diye konuştu.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Zemini sağlam bölgelerdeki konutlara talep patlaması!

Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinden sonra zemini sağlam bölgelere talep arttı. Özellikle deprem uzmanlarının açıklamaları doğrultusunda bazı bölgeler yeni konut alacakların tercihlerini değiştiriyor.

Kiralar arttı, bir evi ancak iki üç kişi kiralayabiliyor!

Konut satışlarındaki durağanlık emlak piyasasını derinden etkiliyor. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, sektörün 2024 yılının ikinci çeyreğinde hareketleneceğini söylüyor. Fahiş kiralara da değinen Akgün, bir evin kirasını ancak iki üç kişinin ödeyebildiğini kaydediyor. 

Ataşehir Belediyesi'nden kiralık büfe!

İstanbul İli Ataşehir Belediye Başkanlığı, Ataşehir'de yer alan büfe için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu kiralama ihalesi 16 Kasım tarihinde yapılacak.

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralar arttı, memurlar tayin istiyor! 

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar ile konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. İsmail Çağlar, Antalya'da ev kiralarının arttığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...  

Ev sahipleri bile bilmiyor! Kiralar arttıkça fırsatçılık hat safhaya çıktı!

Kira fiyatları arttıkça yeni fırsatçılık yolları keşfedilmeye başlandı. Sektör temsilcileri bu yöntemlerden ev sahiplerinin de haberinin olmadığını aktardı. İşte detaylar!

Tüketimi azalttı elektrik faturası 1400 lira arttı. İşte seç baş yolduran elektrik faturası

Yeniçağ Gazetesi elektrik faturalarındaki artışa ve esnafın yüksek faturalarla ilgili görüşlerine yer veren bir haber hazırladı. Habere göre; İstanbul’da bir büfe işletmecisine geçtiğimiz aydan daha az elektrik tüketmesine rağmen 1400 TL daha fazla fatura geldi.

Ofis kiralarında deprem! Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu yayınlandı! Ofis kiraları arttı mı?

JLL Türkiye, 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporu açıklandı. Ofis kiraları arttı mı? İşte 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporunda yer alan o veriler...

O ilde belediye tarafından 22 adet taşınmaz (iş yeri, arsa, büfe) 3 seneliğine kiraya verilecek!

Kozan Belediye Başkanlığı tarafından Adana ili, Kozan ilçesinde yer alan iş yeri, arsa, büfe vasıflı 22 adet taşınmaz kiraya verilecek.

Avcılar Belediyesi'nden kiralık sosyal tesis, lokanta, büfe ve kafeterya!

İstanbul İli Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Üniversite Mahallesi'nde yer alan sosyal tesis, lokanta, büfe ve kafeterya için kiralama ihalesi düzenliyor. İşte ihale detayları...

Zeytinburnu Belediyesi pazar yeri, dükkan, büfe ve spor tesisi inşa ettirecek! 

İstanbul İli Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, 91 milyon 250 bin TL bedelle kapalı otopark, pazar yeri, dükkanlar, büfe ve spor tesisi inşa ettirecek. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Zeytinburnu Belediyesi 45 milyon TL'ye dükkan, büfe ve spor tesisi yaptıracak!

İstanbul İli Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, 45 milyon TL bedelle kapalı otopark, pazar yeri, dükkanlar, büfe ve spor tesisi yaptıracak.

Ahmet Ercan'dan uyarı: O bölgede 6-7 büyüklüğünde deprem olur!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Van’da yaşanan 5 şiddetindeki deprem sonrasında Muradiye bölgesinde gerilimin arttığını dile getirdi. Ercan, Kuzey Anadolu kırığında 6-7 büyüklüğünde deprem beklediğini belirtti.

büfe kiraları arttı mı Haberi

büfe kiraları arttı mı

İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) büfe kiralarına yaptığı yüzde 500 zam ve büfeler için istenen yenileme bedeline ilişkin açıklamalarda bulundu. Milliyet'ten Eren Aka'nın haberine göre; Karasu, İBB’nin açıklamalarını da değerlendirdi. 

- İBB; önceki dönem İBB Meclisi tarafından belirlenen tarihin son bulması üzerine, büfelerle yeniden sözleşme yapılması zorunluluğu doğduğunu ve bu amaçla 2015’ten bu yana sabit kalan kira bedellerinin yeniden ele alınarak, büfelerin konumu, özellikleri ve günümüz fiyatlarına göre zam yapıldığını iddia ediyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Bunu sürekli İBB basın danışmanlığı açıklıyor fakat biz grup başkanvekili Doğan Subaşı’na belgelerin hepsini gösterdik. Buna rağmen hala böyle bir algı yaratıyor. 2015’ten beri daha önce de yapıldığı gibi her yıl kiralarımıza zam yapılıyor. Ve son...