12 / 05 / 2024

Bukoleon Sarayı restore edilecek mi

Bukoleon Sarayı restore edilecek mi

İstanbul'da Tarihi Yarımada'da bulunan 1600 yıllık Bukoleon Sarayı tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bir zamanlar Marmara Denizi'nin kıyısında bulunan tarihi binanın kurtarılması için sosyal medya üzerinde imza kampanyası başlatıldı.

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Beylerbeyi Sarayı özel tekniklerle restore ediliyor! 

Boğaz'ın kıyısında bulunan 156 yıllık tarihe sahip Beylerbeyi Sarayı özel tekniklerle restore ediliyor. 

Damatrys Sarayı restore ediliyor!

İstanbul Sancaktepe'de bulunan Damatrys Sarayı için restorasyon çalışmaları başladı.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Boukoleon Sarayı restore edilecek!

İBB, 1610 yaşındaki Boukoleon Sarayı'nı restore edecek. Yroje, belediyenin Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek...

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

Topkapı Sarayı'nın surları restore ediliyor!

Topkapı Sarayı’nın etrafındaki surlar restore ediliyor. Metruk haldeki surların restorasyonun 650 günde tamamlanması bekleniyor.

İskenderun eski adliye sarayı restore ediliyor!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptığı açıklamada, eski adliye sarayında restorasyon çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Buckingham Sarayı'nın restorasyon bütçesi 369 milyon sterlin!

Buckingham Sarayı'nın 369 milyon sterlinlik bir bütçeyle 10 yıl boyunca restore edileceği açıklandı.

Gürsoy Grup Feriye Sarayı'nı restore edecek!

3.5 yıl önce çıkan yangında enkaza dönen Galatasaray Üniversitesi yerleşkesindeki tarihi Feriye Sarayı binasının restorasyonu, Hasan Gürsoy’un yönetim kurulu başkanı olduğu ve adı şaibeli restorasyonlara karışan Gürsoy Grup’a verildi.

İstanbul'daki Bukoleon Sarayı için kampanya başlatıldı!

İstanbul'da Tarihi Yarımada'da bulunan 1600 yıllık Bukoleon Sarayı tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bir zamanlar Marmara Denizi'nin kıyısında bulunan tarihi binanın kurtarılması için sosyal medya üzerinde imza kampanyası başlatıldı.

Tarihi Yarımada’daki Bukoleon Sarayı harabeye döndü!

İstanbul’daki tarihi yarımadada Bizans döneminden kalma Bukoleon Sarayı’nı görenler şaşırıyor. Adeta bir viraneyi andıran 1600 yıllık tarihi yapı önlem alınmazsa yok olacak...

Yıldız Sarayı restore edilecek!

II. Abdülhamid döneminde Osmanlı devletinin idare merkezi olan Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanlığı'na tahsis ediliyor. Saray, kapsamlı bir restorasyonun ardından "Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi" olacak.

Bukoleon Sarayı restore edilecek mi Haberi

Bukoleon Sarayı restore edilecek mi

İstanbul'da Tarihi Yarımada'da bulunan Bizans dönemine ait 1600 yıllık Bukoleon Sarayı tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bir zamanlar Marmara Denizi'nin kıyısında bulunan tarihi binanın kurtarılması için sosyal medya üzerinde imza kampanyası başlatıldı.


Bizans'ın Büyük İmparatorluk Sarayı kompleksi içinde yer alan Bukoleon Sarayı, zaman içinde büyük tahribata uğradı. Doğrudan Marmara deniz surları üzerinde inşa edilmiş olan sarayın balkon kısmı bitki örtüsüyle kaplandı. İlgisizlikten viraneye dönen binanın ayakta kalan bölümleri de burayı mesken tutan uyuşturucu madde bağımlıları tarafından yakıldı. Uzmanların acil bakımdan geçmezse yok olacağını belirttiği Bukoleon Sarayı, Marmara Denizi kıyısında bugünkü Cankurtaran ile Kumkapı arasındaki Çatladıkapı mevkisinde bulunuyor. Küçük Ayasofya'nın doğusunda bulunan ve bugüne yalnızca kalıntıları kalmış olan Bizans'ın sahil sarayı İmparator 2. Theodosios (408-450) tarafından yaptırılmış. Bilinen ve hala...