27 / 04 / 2024

BUMİAD batı arıtma tesisini inceledi

BUMİAD batı arıtma tesisini inceledi

BUMİAD Bursa'nın evsel atık sularını arıtan tesislerden birisi olan Batı Atıksu Arıtma Tesisi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Tesis içinde bulunan güneş enerji panellerini de inceleyen BUMİAD üyeleri, tesis hakkında bilgi aldı.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi için geri sayım başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Bakırçay Havzası’nın temizlenmesi yolunda attığı önemli adımlardan olan Soma Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki çalışmalara son sürat devam ediyor.

Adıyaman Kahta'ya arıtma tesisi inşa ediliyor!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde su arıtma tesisinin temeli atıldı. Önümüzdeki günlerde resmi temel atma töreninin yapılacak.

Süleymanpaşa Batı Atıksu Arıtma Tesisi'nde inşaat devam ediyor!

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa beraberindeki kontrol mühendisleri ile birlikte Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde ve yapımında sona yaklaşılan Atıksu Terfi Merkezi 12 İstasyonunda incelemelerde bulundu.

Kuzu Grup, Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesini kazandı!

Ocak ayında gerçekleşen İslam Kalkınma Bankası (IDB) kredili, Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesini Kuzu Grup kazandı. İran’ın en büyük atıksu arıtma tesisi yaklaşık 2 milyon 600 bin kişiye hizmet verecek.

Isparta Yalvaç'a atıksu arıtma tesisi yapılacak!

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2016 Yılı Mali Destek Programı kapsamında Isparta Yalvaç'a atıksu arıtma tesisi yapılacak. Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, projeyle önemli bir eksikliğin giderileceğini belirtti.

Tekirdağ Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı incelendi!

Süleymanapaşa ilçesi Altınova mahallesinde yapımı devam eden, Süleymanpaşa ilçe merkezinin atıksularını kollektör hattı ile toplayarak Batı Atıksu Arıtma Tesisine iletecek olan Terfi Merkezi 12 inşaatı alanında incelemelerde bulundu.

Hatay Defne Arıtma Tesisi'nden kaynaklanan koku sorunu gideriliyor!

Defne Belediyesi, ilçeye bağlı Turunçlu Mahallesindeki Arıtma Tesisi'nden kaynaklanan koku sorunun giderilmesi için adım attı.

Adıyaman Gölbaşı kanalizasyon arıtma tesisi yüzde 90 tamamlandı!

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, ‘Daha Güzel ve Temiz Bir Çevre’ projesi kapsamında faaliyete geçirdikleri kanalizasyon arıtma tesisinin yüzde 90 oranında arıtma sağladığını söyledi.

Şanlıurfa'da Atık Su Arıtma Tesisleri yapılacak!

Modern kentleşmenin yapısal revizyonunu merkez ve kırsal ilçelerde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Hilvan ve Bozova’da yapımına başladığı Atık Su Arıtma Tesisleriyle çevreye duyarlılık projelerini adım adım gerçekleştiriyor.

Batı Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nde çalışmalar başladı!

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (TESKİ) İller Bankası işbirliği ile yürüttüğü Batı Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesinde fore kazık çalışması başladı.

Adıyaman Atıksu Arıtma Tesisi'nde inceleme!

Adıyaman Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan atıksu arıtma tesisinde incelemede bulundu.

Adıyaman OSB atıksu arıtma tesisi inşaatı incelendi!

Adıyaman Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan atıksu arıtma tesisinde incelemede bulundu.

Adıyaman Atıksu Arıtma Tesisi 3 ay sonra açılacak!

Atıksu Artıma Tesisine ilk su verildi. Adıyaman’da, yapılan 17.2 milyon Euro’luk bir yatırıma sahip olan Atıksu Arıtma Tesisine 3 ay içerisinde tamamen faaliyete geçmesi bekleniyor.

BUMİAD batı arıtma tesisini inceledi Haberi

BUMİAD batı arıtma tesisini inceledi

PROSES Sorumlusu ve İşletme Mühendisi Burhan Aytaç Yiğenoğlu. Batı Atıksu Arıtma Tesisi'ni Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) üyelerine gezdirirken, tesis hakkında bilgiler verdi. Bursa'nın batı bölgelerinden gelen evsel atıkların hangi işlemlerden geçtiğini, Nilüfer Çayı'na ne şekilde aktarıldığını detaylı şekilde üyelerle paylaştı. 


DUYARLI DAVRANILMALI 


BUMİAD Başkanı İlker Özaslan da kentsel atıksu arıtma prosedüründe renk ayrıştırma yapılamamasına dikkat çekerek, "Bu tesise yapılacak ayrı bir ilave dozaj sistemiyle akarsularımıza renksiz su deşarjı yapabiliriz. Suyun değerlerinin yanında görsel olarakta temiz olmasıyla sağlıklı su kaynaklarına ve temiz akarsulara sahip olabiliriz. Akarsularımıza bazı işletmelerin yaptığı kaçak atıksu deşarjlarının önüne geçmeliyiz. Buski'nin arıtma işlemi dışında çayın kirlenmesine sebep olanlara göz açtırıimamalıdır. Bununla ilgili de ihtisas sanayi bölgeleri oluşturmalıyız. Gördüğümüz kadarıyla atıksu arıtma tesisimiz başarılı bir şekilde...