06 / 05 / 2024

Burak Kanlı türkiyede konut balonu yok

Burak Kanlı türkiyede konut balonu yok

The Wall Street Journal’ın Türkiye’de ‘konut balonu var’ diyenlerin sayısının artmasından yola çıkarak hazırladığı araştırmaya göre ekonomistlerin son çalışmaları konut balonu listesine Türkiye’yi de koyan ünlü kâhin Roubini'yi yalanlıyor...

Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık gözden geçirilmeli!

Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık uygulamasının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Demirel'in o açıklaması ve önerileri...

TÜSEB 120 kamu personeli alacak! En az ilkokul mezunu! Başvuru tarihi belli oldu! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ( TÜSEB )  az ilk okul mezunu olmak üzere toplam 120 kamu personel alımı yapacağını açıkladı. TÜSEB personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor? Başvuru şartları neler? 

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

ÖİB, TÜRKŞEKER'e ait Yozgat'taki bazı gayrimenkulleri sattı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, TÜRKŞEKER'in Yozgat'ta yer alan gayrimenkullerini sattı.

TİKA Libya'daki Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi'ni tamamladı!

Libya'nın Misrata kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapımı bitirilerek en modern cihazlarla donatılan "Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi" iki ülke yetkililerinin katıldığı törenle Libya Sağlık Bakanlığına devredildi.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği eğitimleri başladı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'nin içeriğinin anlatıldığı uzaktan eğitimlerinin başladığını duyurdu.

AFAD: Türkiye'de 15 bin 984 toplanma alanı var!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye genelinde 15 bin 984, İstanbul'da ise 2 bin 864 toplanma alanı olduğunu açıkladı.

Türkiye kamu özel iş birliği tecrübesini Irak ile paylaşıyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak Planlama Bakanlığı çalışanlarına yönelik "Kamu Özel İşbirliği Modeli" başlıklı eğitim programı düzenledi

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığı ile Gazze'de yaptırdığı, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nin çalışmalarında sona gelindi. 

Türkiye Şeker Fabrikaları'nın Samsun gayrimenkulü özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı Samsun Çarşamba'daki gayrimenkulü özelleştiriyor. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ağrı Tır Parkı İşletmesi ve Sosyal Tesisi kiraya veriliyor!

Ağrı İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Tır Parkı İşletmesi ve Sosyal Tesisi 10 yıllığına kiraya verecek. Kiraya verilecek Tır Parkı İşletmesi ve Sosyal Tesisinin yıllık kira bedeli 2 milyon 150 bin TL olarak belirlendi.

Burak Kanlı türkiyede konut balonu yok Haberi

Burak Kanlı türkiyede konut balonu yok

Ekonomistlerin son çalışmaları, konut balonu listesine Türkiye’yi de koyan ünlü kahin Roubini'yi yalanlıyor: Dünyayla karşılaştırıldığında Türkiye'de konut fiyatları çok düşük.


The Wall Street Journal’ın Türkiye’de ‘konut balonu var’ diyenlerin sayısının artmasından yola çıkarak hazırladığı araştırmaya göre ekonomistlerin son çalışmaları hem böyle düşünenleri hem de konut balonu listesine Türkiye’yi de koyan ünlü kâhin Roubini'yi yalanlıyor. The Wall Street Journal Türkiye’nin haberine göre konuya ilişkin detaylı bir rapor kaleme alan Finans Yatırım Ekonomisti Burak Kanlı, “Türkiye'de bugün itibarıyla bir konut balonundan bahsedilemez” diyor. Birçok ülke ile karşılaştırıldığında Türkiye'de konut fiyatlarının hâlâ çok düşük olduğunu söyleyen Kanlı, "Hane halklarının konut talebi sürüyor. Fiyat artışlarında hâlâ alan var" diye konuşuyor. 


DAHA ÇOK YOLUMUZ VAR 


Habere göre dünyada konut Fiyat/Kira oranı ya da başka bir ifadeyle konut...