04 / 05 / 2024

burdur fethiye fay

burdur fethiye fay

Birinci deprem kuşağındaki Burdurda, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının iki fay hattı geçtiği gerekçesiyle "konutlaşma yapılamaz" diye ilan ettiği riskli alanda, yaklaşık 700 konut yer alıyor

Naci Görür'den Burdur için dikkat çeken deprem açıklaması!

Burdur'da art yaşanan depremlere ilişkin görüşlerini açıklayan Prof. Dr. Naci Görür, "Fethiye-Burdur zonu tehlikeli bir yerdir. Ciddi “risk yönetimi” yapılarak hazırlıklı olmak lazım" diye konuştu.

Burdur Adalet Sarayı bu ay açılacak!

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Burdur-Fethiye Karayolu üzerine yapılan Yeni Adliye Sarayı binası ile Bucak Adliye Sarayı’nın açılışının bu ay içersinde açılacağını söyledi.

Burdur fayında büyük deprem bekleniyor!

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ), Deprem ve Jeoteknik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zakir Kanbur, 100 yıldır enerji biriktiren Burdur fayında 1914'te olduğu gibi büyük bir deprem beklediklerini açıkladı.

Mehmet Zakir Kanbur: Burdur'da büyük bir deprem bekliyoruz!

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Deprem ve Jeoteknik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zakir Kanbur, "Burdur fayında 1914'te olduğu gibi büyük bir deprem bekliyoruz" dedi.

Burdur'daki Yazıköy ve Yarıköy Türkiye'nin ilk deprem köyleri ilan edildi!

Burdur'da 1971 yılında yaşanan depremde zarar gören Yazıköy ve Yarıköy, Deprem Fayında Yürüyüş ve Farkındalık" etkinliğine katılan Vali Hasan Kürklü tarafından "deprem köyü" ilan edildi.

Burdur'da fay hatları üzerine bina yapılabilir!

Burdur da yapı denetimciler; tam da depremin ve de deprem hazırlıklarının konuşulduğu bir ortamda; ezber bozacak açıklamalarda bulundular... Burdur' da fay hatları üzerine bina yapılabilir!

Burdur depremi yeni fay hattından!

Doç. Dr. Mehmet Zakir Kanbur, Ağlasun ’unda içinde bulunduğu Isparta’nın güneyinde deprem etkinliği olmadığını belirterek, önceki geceki depremle bilinmeyen bir fay hattının ortaya çıktığını söyledi.

Burdur Ağlasun depremi ‘yeni fay’dan!

Doç. Dr. Mehmet Zakir Kanbur, Ağlasun’unda içinde bulunduğu Isparta’nın güneyinde deprem etkinliği olmadığını belirterek, önceki geceki depremle bilinmeyen bir fay hattının ortaya çıktığını söyledi.

Fethiye Babadağ'da yamaç paraşütü için 1.200 metre yükseklikte pist yapılıyor!

Fethiye Babadağ'dan yamaç paraşütü ile yılın 12 ayı atlayış yapılabilmesi için bin 200 metre yükseklikte pist yapılıyor. Yiğit İnşaat Şirketi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası arasında sözleşme imzalandı.

Russell Crowe Fethiye'yi dünyaya tanıtacak!

The Water Diviner filminin çekimleri, İstanbul’dan sonra Fethiye’nin Kayaköy köyünde devam ediyor. Russell Crowe ve Yılmaz Erdoğan ile çok sayıda aktörün yer aldığı filmin sahneleri 19'ncu yüzyılın başında kurulmuş Kayaköy’de çekiliyor...

Fethiye'deki katı atık depolama tesisinden arıtma çamuru taştı!

AA muhabirine yapılan açıklamaya göre, Muğla Fethiye Belediyesi' nin Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi' nde, yoğun yağış nedeni ile şişme yapan arıtma çamuru araziye taştı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi'nin temeli atıldı!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesinin temelleri atıldı. İlk etapta beş bölümün devreye gireceği İşletme Fakültesi 4 bloktan oluşacak. 450 dönüm arazi üzerine kurulacak fakültenin bir bloğunu Fethiye Belediyesi yaptırıyor...

TOKİ Burdur Tefenni'de 66 konut satışa çıkıyor! 65 bin TL!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Burdur Tefenni Toplu Konut Uygulaması kapsamında 66 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı ile Açık Satışa sunulacak...

burdur fethiye fay Haberi

burdur fethiye fay

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca, 1914 ve 1971 yıllarında iki büyük deprem geçiren Burdur için, 2001 ve 2008 yıllarında, "Burdur Belediyesi kent merkezi ve yakın çevresinin depremselliği ve yerleşime uygunluk açısından incelenmesi" başlıklı jeolojik ve jeoteknik etüt raporu hazırlandı.

Raporda Burdurun batısından doğusuna kadar uzanan Burdur-Fethiye fay hattının geçiş güzergahı belirlenirken, çevresine ise "konutlaşma yapılamaz" raporu verildi. Ancak söz konusu bölgede yaklaşık 700 konutun yer aldığı bildirildi.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, yaptığı açıklamada, kentin Burdur-Fethiye fay zonu üzerinde yer aldığını, bu fay hattının paralel olarak iki şerit halinde, kentin batısından doğusuna kadar uzandığını ve ortalarda da küçük çaplı faylar tespit edildiğini söyledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca fay hattının etrafındaki 40 metrelik alanın tampon bölge ilan edildiğini ve bu nedenle artık yapılaşmaya izin verilmediğini vurgulayan Akkaya, "Bölgedeki konutlar yıllar önce...