11 / 05 / 2024

Burdur Ovacıkalan Mevkii

Burdur Ovacıkalan Mevkii

Burdur İli, kısmen Ağlasun İlçesi, Kibrit Köyü, kısmen de Çeltikçi İlçesi, Güvenli Köyü sınırları içerisinde yer alan Ovacıkalan Mevkiindeki Roma Dönemi yerleşim alanı için 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı verildi.

Natura Ovacık yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Natura Ovacık, Forum Ankara’ya yakın konum konumda yükseliyor. Fırat Life Style ve Ata Yıldız tarafından hayata geçirilen Natura Ovacık yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışta. İşte Natura Ovacık ile ilgili detaylar...

Burdur TOKİ Konutları'nda 31 aile ev sahibi oldu!

Burdur’un Bucak ilçesinde kura çekimleri sonrası boş kalan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konutlarında 31 aile ev sahibi oldu.

Burdur'da 4.7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika ve arsası!

Burdur İli Merkez İlçesi Kışla Mahallesi Organize Sanayi Bölgesi Mevkii'nde yer alan fabrika ve arsası 4 milyon 729 bin 670 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

Burdur Bucak’ın yarım kalan projeleri tamamlanacak!

Ak Parti Burdur Bucak İlçe Başkanı Kadir Yaman, ilçedeki sorunları anlattı. Yaman, “Bucak’ın yarım kalan projelerini tamamlayacağız'' dedi.

TOKİ Muğla Yatağan Konutları'nda çalışmalar başladı!

Muğla Yatağan ilçesi Madenler Mahallesi Büyükalan Mevkii 693 numaralı parselde yer teslimi gerçekleştirilen 1. Etap 282 konut ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı için yüklenici firma yetkilileri arazide çalışmalara başladı.

İzmir Ovacık RES projesinde çalışmalar yeniden başladı!

İzmir Urla’nın Ovacık Köyüne kurulmak istenen rüzgar enerji santrali (RES) projesi için mahkeme bir davayı daha reddetti, hukuken korumasız kalan ormanda yeniden kesim başladı.

TOKİ Burdur Çavdır 2. Etap son başvuru günü!

TOKİ Burdur Çavdır 2. Etap son başvuru günü 30 Eylül 2015 olarak belirlendi. Yüzde 12 peşinatta, kalan bedel için 180 ay vade imkanı sunan projede aylık taksitler 263 TL'den başlıyor.

Burdur'a 3 gölet daha yapılacak!

Burdur’un Yeşilova Kayadibi, Tefenni Yaylaköy, Çavdır Küçükalan Gölet ve Sulamaları için gerekli kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla kamu yararı kararı alınması hususunda olurlar düzenlendi.

Torbalı Ayrancılar Egekent Mevkii'ndeki konutlar için plan tadilatı yapıldı!

Torbalı'da, geçtiğimiz günlerde ilçe belediyesinin yaptığı plan tadilatı ortalığı karıştırdı. Ayrancılar Egekent Mevkii'nde dere yatağında kalan konutlar için yeni ıslah çalışması yapılması ve imar yoğunluğunun arttırılmasına karar verildi.

Burdur Ovacıkalan'a 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Burdur İli, kısmen Ağlasun İlçesi, Kibrit Köyü, kısmen de Çeltikçi İlçesi, Güvenli Köyü sınırları içerisinde yer alan Ovacıkalan Mevkiindeki Roma Dönemi yerleşim alanı için 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı verildi.

Evleri baraj altında kalan 1211 aileye konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2006 - 2013 yılları arasında baraj yapımı nedeni ile yerlerini terk etmek zorunda kalan bin 211 ailenin iskânını konutlarını vererek gerçekleştirdi...

Su altında kalan köy gün yüzüne çıktı!

Yapımı 20 yıl önce tamamlanan Gelingüllü Sulama Barajı’nda su tutulmaya başlanması ile birlikte baraj suları altında kalan yerleşim alanı yüksek kesimlere taşındı. Su toplama havzasında kalan köy barajın su seviyesinin düşmesiyle yeniden ortaya çıktı.

Burdur'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre merkez üssü Burdur Ağlasun olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Burdur, Antalya, Isparta'da da hissedilen depremin, yerin 7.6 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi...

Burdur Ovacıkalan Mevkii Haberi

Burdur Ovacıkalan Mevkii

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar şöyle;


ANTALYA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR


Toplantı Tarihi ve No    : 17.11.2014/95                                                     Toplantı Yeri

Karar Tarihi ve No        : 17.11.2014/3135                                                  ANTALYA


Burdur İli, kısmen Ağlasun İlçesi, Kibrit Köyü, kısmen de Çeltikçi İlçesi, Güvenli Köyü sınırları içerisinde yer alan Ovacıkalan Mevkiindeki Roma Dönemi yerleşim alanının kararımız eki 1/25000 ve 1/ 5000 ölçekli haritada sınırlarının gösterildiği şekilde I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak...