03 / 05 / 2024

Burdurda depremmi bekleniyor

Burdurda depremmi bekleniyor

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Deprem ve Jeoteknik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zakir Kanbur, "Burdur fayında 1914'te olduğu gibi büyük bir deprem bekliyoruz" dedi.

Gayrimenkul yatırım fonlarına rekor talep! 2024'te 200'ü geçmesi bekleniyor!

2022 yılı sonunda ihraç edilmiş olan 95 adet Gayrimenkul Yatırım Fonunun (GYF) büyüklüğü yaklaşık 29,2 milyar TL iken 2023 yıl sonu itibari ile ihraç edilmiş 134 adet GYF’nin büyüklüğü yüzde 133 artarak 68 milyar TL’ ye ulaştı. 2024 yılında ise 200'ü geçmesi bekleniyor.

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor!

İlk kez konut alacak vatandaşlar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve düşük faizli konut kredisinin ne zaman hayata geçirileceğini merakla araştırıyor. Söz konusu kredi ile ilgili açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapması bekleniyor. İşte düşük faizli konut kredisi ile ilgili bilinenler...

Bu yıl ticari gayrimenkullerde patlama bekleniyor!

Londra merkezli emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank LLP tarafından yayınlanan 2024 Küresel Ticari Gayrimenkul Yatırımları Raporu'na göre bu sene küresel ticari gayrimenkullerde patlama bekleniyor.

2023'te İzmir'de kira bedelleri yüzde 119 arttı: Mayıs'ta yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor! 

İzmir'de 2023 yılı kira fiyatlarında yüzde 119 oranında bir yükseliş oldu. Mayıs ayında da yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ, İzmir'de denize sıfır arsa satacak! Satışlardan 1 milyar 115 milyon 236 bin TL getiri bekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İzmir'de 35 adet arsayı satışa çıkaracağını ilan etti. Satışların toplam gelirinin 1 milyar 115 milyon 236 bin TL olması bekleniyor.

Kuşadası Körfezi'ne son dakika deprem uyarısı: 7'den büyük deprem bekleniyor mu? TÜBİTAK Başkanı tek tek açıkladı! 

İzmir Seferihisar'da 3 sene önce yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Kuşadası Körfezi içinde fay zonu üzerinde yapılan araştırma bitirildi. Peki bölgede 7'den büyük deprem bekleniyor mu? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

Karavan pazarının 2032'ye kadar 30 milyar doları geçmesi bekleniyor!

Evlerinin konforunda seyahat etmek isteyenler, çözümü tiny house’ların bir diğer alternatifleri olan el yapımı, lüks karavanlarda buluyor.  Ayrıca 20 milyar doları aşan karavan pazarının 2032'ye kadar 30 milyar doları geçmesi bekleniyor...

O il için korkutan uyarı geldi! Zemin çürük! 6,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerde binlerce kişi hayatını kaybetmiş ve 11 ilde büyük yıkımlare meydana gelmişti. Deprem için korkutan uyarılar gelmeye devam ederken en son uyarı o il için geldi. Zemin çürük! 6,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Merkez Bankası faiz kararının Ortodoks para politikası ile uyumlu olması bekleniyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı ve merakla beklenen faiz kararının "kademeli" Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olması bekleniyor.

Türkiye yeniden yabancı yatırımcıların radarında! Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Rakam verildi! 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, bugünkü köşesinde Borsa İstanbul'daki son durumu kaleme aldı. Peki Borsa İstanbul'da neler bekleniyor?

Türkiye'deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Şubat başında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üstünden zaman geçmiş olsa da, açılan yaralar sarılmaya devam ediyor. Verilen detaylara göre, Türkiye'deki inşaat harcamaları 1 trilyon doları bulması bekleniyor.

Ayçiçek yağı fiyatında düşüş bekleniyor! İthalat vergileri yükselecek! Yağlık ayçiçek bugün hangi borsada kaç TL? 

Son bir senede  yurtdışı piyasalarda yüzde 60 düşen Ayçiçek yağı fiyatının Türkiye’de ithalatın gerilemesiyle daha da azalması bekleniyor. Gümrük vergisinin haziranda yükseleceği beklentisinin fiyatları aşağı çekeceği öngörülüyor. İşte 6 Haziran 2023 fiyat listesi...

Burdurda depremmi bekleniyor Haberi

Burdurda depremmi bekleniyor

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Deprem ve Jeoteknik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zakir Kanbur, 100 yıldır enerji biriktiren Burdur fayında 1914'te olduğu gibi büyük bir deprem beklediklerini açıkladı. Doç. Dr. Kanbur, "Burdur ve Isparta'yı etkileyen bir deprem olacak. Richter ölçeğine göre 6-7 arasında bir büyüklüğünde olabilir. Antalya'nın kara tarafında ilk kez güney bölüm Ağlasun depremi ile etkinlik başladı. Dolayısıyla bu sistem harekete geçmişse Antalya da deprem açısından önemli bir yer haline geliyor" dedi.



SDÜ Deprem ve Jeoteknik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zakir Kanbur, 1'inci derecede deprem kuşağında yer alan Batı Akdeniz için uyarıda bulundu. Antalya, Isparta ve Burdur üçgeninde yaşanabilecek depremlerle ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Kanbur, en tehlikeli beklentinin ise Burdur fay sistemi olduğunu açıkladı.



Burdur'da 1914...