18 / 05 / 2024

Bursa Altınkurnalar Cami yenilendi mi

Bursa Altınkurnalar Cami yenilendi mi

Bursa Selamet Mahallesi’nde yer alan ve ekonomik ömrünü tamamlayan Altınkurnalar Cami yıkılıp yeniden inşa edilecek.

Bursa Mudanya'daki evler tehlike altında!

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Şehit Mehmet Caddesinde yer alan evler toprak kayması nedeniyle tehlike altında. Bölgede yaşayan vatandaşlar evlerin yıkılmasından korkuyor. 

Bursa'da heyelan nedeniyle 7 binadaki 60'a yakın daire boşaltıldı!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde meydana gelen heyelan sebebiyle 7 binadaki 60'a yakın daire boşaltıldı.

Bursa Orhangazi alt gelir son başvuru tarihi!

Bursa Orhangazi alt gelir son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. İşte Bursa Orhangazi alt gelir son başvuru tarihi ve proje detayları...

Ata Demirer: Bursa Altıntaş inşaat baskıyla yıkılmış!

Bir süredir Bozcaada'da yaşayan ve deniz tutkusuyla bilinen komedyen Ata Demirer, paylaşımlarına bir yenisini daha ekledi. Demirer, hayatının en önemli yerlerinden biri olan eski evini sosyal medyadan yayınladı. 

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Yeni Cami projesinin yüzde 35'i tamamlandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yapılan Yeni Camii projesinin yüzde 35'i tamamlandı. Toplamda 25 bin metrekarelik alana sahip olacak Yeni Cami'nin yaklaşık 20 bin metrekaresi kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

Cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan mühendis 20 saattir aranıyor!

Gaziantep Akkent'te cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın bulunması için arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Bursa Orhaneli alt gelir TOKİ başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa Orhaneli alt gelir grubu projesindeki 52 adet konut için başvuru dönemi başladı.

TOKİ Bursa Orhaneli alt gelir başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa Orhaneli alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar yarın itibariyle satışa çıkıyor.

Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak!

Depremler ve kaçak yapılarla ilgili açıklamalarda bulunan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli "Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak" dedi.

Bursa Altınova'daki 2 katlı bina yıkıldı!

Çalışmalarına devam eden Osmangazi Belediyesi, şehre nefes aldıracak park, meydan ve yeşil alan kazandırmak için kamulaştırılan 2 katlı bina, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. 

Bursa'daki çivisiz cami yıllara meydan okuyor! 

Bursa İznik'te çivi kullanılmadan çentik yöntemiyle yapılan ahşap cami, yıllara meydan okuyan ihtişamıyla görenleri hayran bırakıyor.

Bursa Osmaniye Cami'nin temeli atıldı!

Bursa Gemlik'te temeli belediye tarafından atılan ve vatandaşlar tarafından bağış usulü ile inşa edilecek olan Osmaniye Cami temeli atıldı.

Bursa Altınkurnalar Cami yenilendi mi Haberi

Bursa Altınkurnalar Cami yenilendi mi

Selamet Mahallesi’nde yer alan ve ekonomik ömrünü tamamlayan Altınkurnalar Camii’nin yıkılıp yeniden inşa edilmesine ilişkin yol haritası, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı sabah namazı programının ardından belirlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, cami projesinin hazır olduğunu ve konuya ilişkin muhataplarla ikinci istişare toplantısını gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Aktaş, “İnşallah son değerlendirmeler yapılacak ve kazmayı vuracağız. Camimiz en kısa zamanda yeni yüzüyle ibadete açılmış olacak” dedi.

 
Türkiye’ye örnek bir birliktelik

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, Altınkurnalar Camii’nin yenilenmesinde Türkiye’ye örnek bir birlikteliğe imza atacaklarını belirtti. Caminin cemaat, din görevlileri, müftülük ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle elbirliği içerisinde yapılacağını dile getiren Başkan Aktaş, Ocak ayının son Pazar gününde yine bir sabah namazı programında ilk kararı aldıklarını...