05 / 05 / 2024

Bursa Beylik Handa son durum

Bursa Beylik Handa son durum

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük zarar gören Beylik Han’ın restorasyonu sürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Beylik Han’ın duvarları yükselmeye başladı.

Bursa İnegöl Beylik Han'ın restorasyonu tamamlandı!

500 yıllık tarihi yapı olarak yükselen İnegöl Beylik Han, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük tahribat almıştı. Bursa İnegöl Beylik Han'ın restorasyonu tamamlandı.

Bursa Beylik Han, İnegöl Çarşısı'na değer katacak!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük zarar gören Beylik Han’ın restorasyonu sürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Beylik Han’ın duvarları yükselmeye başladı.

Bursa'daki Beylik Han restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Bursa’nın kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından eski işleviyle yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Beylik Han’daki restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Bursa'daki Beylik Han restore ediliyor!

Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşırken kentin kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından eski işleviyle yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Beylik Han’daki restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

İnegöl Beylik Hanı restorasyonla yeniden canlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Beylik Hanı'ndaki restorasyon çalışmaları devam ediyor.

İnegöl'deki Beylik Han restore edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beylik Han'ın tarihi dokusuna uygun olarak onarımı için ihaleye çıktı. 2 yıl önce çıkan yangın sebebiyle kullanılamaz hale gelen, Bursa'nın İnegöl İlçesi’ndeki Beylik Han, yapılacak restorasyonla hizmete tekrar açılacak.

Yangında kül olan Beylik Han yeniden inşa edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde yapılacak olan Beylik Han’ının mimari yapısı ortaya çıktı. İnegöl Belediyesinin hazırlayacağı restorasyon projesiyle birlikte Beylik Han’ı yeniden inşa edilecek....

Beylik Han’da dükkanı yanan esnaflara 111 bin lira yardım yapıldı!

Bursa’ nın İnegöl ilçesinde 20 Ekim 2013 günü Beylik Han’ da meydana gelen yangın nedeniyle iş yerlerini kaybeden esnafa 111 bin 211 TL yardım toplandı....

Bursa'da satılık bina

Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Osmangazi'de bulunan 190 metrekare binayı satışa çıkardı

Bursa İl Özel İdaresi ilköğretim okulu inşaatı yaptıracak

Bursa İl Özel İdaresi, Nilüfer İlçesi Hüsnü Züber İlköğretim Okulu inşaatını yaptıracak.

Bursa Yıldırım Belediyesi ruhsatsız yapıları yıktıracak!

Bursa Yıldırım Belediyesi Başkanlığı, ruhsatsız yapıları yıktıracak

Bursa'daki Yeşil Türbe'nin restorasyonu tamamlandı

Osmanlı mimarisinde dış duvarlarının tümü çini ile kaplı tek türbe olan Bursa'daki Yeşil Türbe, eski siluetine kavuştu

Bursa Belediyesi turizm yatırımı bekliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın turizm yatırımı beklediğini söyledi

 

Bursa Beylik Handa son durum Haberi

Bursa Beylik Handa son durum

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi çarşının kalbindeki İshakpaşa Külliyesi’nin ayağa kaldırıldığını söyledi. Beylik Han'da geçmişte 40 dükkan olduğunu hatırlatan Altepe, bu dükkanların yeniden yapılacağını, çevre düzenlemesiyle hanın İnegöl Çarşısı’na değer katacağını söyledi. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Kasım 2013’te meydana gelen yangında özelliğini tamamen kaybeden Beylik Hanı’nın Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle tamamen ayağa kaldırıldığını belirterek, “Proje aşaması biraz zor geçti. Hamdolsun bu da aşıldı ve çalışmalar devam ediyor. Bu projenin en önemli özelliği, çarşıyı toparlayacak bir proje olmasıdır. Aslına uygun bir şekilde han ayağa kaldırılarak modern bir hale gelecek. Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz. Beylik Hanı, Akarsu Güven Çarşısı veya Cafer Paşa Hanı isimleri ile bilinmekte. Beylik Hanı, Vakıflar Genel Müdürlüğündeki kayıtlara göre 1827-1828 yıllarında Cafer Paşa...