27 / 04 / 2024

bursa bina yıkımları

bursa bina yıkımları

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

Bursa, yıkılan binalarla nefes alıyor!

Bursa'da yapılaşmanın yoğun olduğu Yıldırım ilçesi Hacıseyfettin Mahallesi’nde de Hacıseyfettin Camii yanındaki 3 binayı kamulaştıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında mahallelinin nefes alacağı bir yeşil alan düzenlemesi yapacak

Bursa'daki iki kavşak için 500 bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Çelebi Mehmet Bulvarı ile Hüdavendigar Bulvarı için 500 bina yıkıldı.

Bursa Osmangazi'deki 8 bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı, daha yaşanabilir bir kalite kenti haline getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, Osmangazi İlçesi’ndeki Namık Kemal Mahallesi’nde kamulaştırılan 8 binanın yıkımı yapıldı.

Bursa Güzelyalı'daki 4 bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha ulaşılabilir bir kent haline getirecek çalışmaları kapsamında, Mudanya’dan Gemlik’e devam edecek alternatif yol üzerinde, kamulaştırılan 4 binanın yıkımı yapıldı.

Osmangazi'de 1 yılda 66 metruk bina yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi, sahipleri tarafından terk edilmiş, kimse yaşamadığı için çürüyüp dökülen, yıkılmaya yüz tutmuş metruk binaları yıkarak, vatandaşlar için oluşturduğu tehlike ve ilçedeki kötü görüntüyü tek tek ortadan kaldırıyor.

Bursa Küçükbalıklı'da kamulaştırılan binalar yıkıldı!

Bursa'da sürdürülen 30 metrelik yol çalışmaları kapsamında, Eski Yalova Yolu İnönü Caddesi ile Küçükbalıklı Caddesi’ni birbirine bağlayan güzergah üzerinde kamulaştırılan binanın yıkımı yapıldı.

Bursa'da Yıldırım Külliyesi çevresinde bina yıkımı başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım'a adını veren Yıldırım Külliyesi ve çevresinin düzenlenerek turizme kazandırılması çalışmalarına ana caddelerden başladı....

Bursa'da yeni yapılacak ana arter için son bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesi Kanuni Cadde ile Tuna Caddesi’ni birbirine bağlayacak olan ana arter üzerinde kalan 8 binadan sonuncusunun da yıkımı yaparken, Nilüfer ilçesi yeni bir ana artere kavuşmuş oldu...

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan altyapıya her alanda yatırımlarına son gaz devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Beldiyesi, Bursa'nın 17 ilçesi ile daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yatırımlarına devam ediyor.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Bursa Büyükşehir'den İnegöl'e kentsel dönüşüm desteği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl'de kentsel dönüşüm projesi için çalışmalara başladı. Proje dahilinde ilçede yıkımlar başladı. 

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bursa'daki riskli bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ'nin Acemler yerleşkesinde yer alan riskli binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Bina yıkımlarında yeni dönem!

Kentsel dönüşüm ve diğer yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturulacak. Söz konusu altyapı için şu anda taslak oluşturuldu. 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tam kapanmada kira almayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tam kapanma döneminde kent genelinde yapılacak yardımları açıkladı. Aktaş bu dönemde kiracılardan kira tahsilatı yapılmayacağını dile getirdi. 

bursa bina yıkımları Haberi

bursa bina yıkımları

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından 2019 Kasım'da ilk açıklandığında Bursalıları heyecanlandırdı. 

Gazete Duvar'dan Pelin Akdemir'in haberine göre; proje ile tarihi siluetin bozulmasına neden olan yapıların yıkılarak, binaların arasına sıkışmış 600 senelik bir tarihin ortaya çıkarılacağı belirtildi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ‘tarihi proje’ şeklinde nitelendirdiği proje için hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planı için 400 hak sahibi Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi heyeti tarından, imar planlarının şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, imar mevzuatına ve kamu yararına aykırı olduğu belirtildi.

SEÇİLEN PROJE DEĞİL 'ESİNLENEN' PROJE UYGULANACAK

Zafer Plaza’dan Ulucami’ye kadarki bölgede bulunan yapıların yıkılması amacıyla bölge ‘kamulaştırma alanı’ ilan edildi. Çürük raporu alınarak Kızılay, Merkez Bankası, İşkur...