05 / 05 / 2024

Bursa Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi

Bursa Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi

Bursa Nilüfer Belediyesi ve hayırseverler tarafından inşa edilecek Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi'nin inşaatı başladı. 8 bin 700 metrekare inşaat alanına sahip projenin yakın zamanda açılması planlanıyor.

Ne Brezilya ne Bangladeş! Burası Bursa! Öyle bir ev yaptı ki her an uçuşa hazır vaziyette! Görenler şokta!

Ülke genelinde imar kanunu ihlallerine her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Vatandaşlar öyle evler yapıyor ki, görenler hayrete düşüyor. Bunlardan biri de Bursa'da yapılan bir ev... Evi görenler; 'uçuş için hazır' yorumunu yapıyor. İşte o ev...

Avukattan ev sahiplerini çıldırtan çıkış: Bizim gibilere denk gelse kan çıkar o tehditlerden!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıklar artmaya devam ederken, Avukat Sibel Sevinç Deveci Özçelik, ev sahipleri için çarpıcı bir yorumda bulundu. Ev sahipleri için 'Bizim gibilere denk gelse kan çıkar o tehditlerden' diyen Özçelik'e 'Mafya mısın?' soruları geldi.

Mağdur ev sahibi: Yüzde 25 zam sınırıyla bizim paramız, kiracılara verildi! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Mağdur bir ev sahibi sosyal medya hesabından "Bizim paramızı kiracıya verdiniz" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Bursa'da ev almanın tam zamanı!

Ülkede yaşanan ekonomik krizden dolayı gayrimenkul sektörü de etkilendi. Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi ve Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri (TÜGEM) Bursa Başkanı Göksel Birsen, gayrimenkul sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bursa'da ev fiyatları yüzde 50 yükseldi!

İnşaat Mühendisleri Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, konut fiyatlarındaki yükselişin en önemli faktörlerinden birinin ise inşaat malzemelerine yapılan zamdan kaynaklandığına dikkat çekiyor. 

Bursa'da ev kiraları hızla yükseliyor!

Bursa'da ev kiraları rekora koşuyor. Şehirde bin TL'den ucuz ev kalmadı. Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çelebi, fiyatlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ev almak isterken dolandırıldılar!

Bursa'da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar müteahhide 100 ila 150 bin TL arasında ödeme yapan 20 kişi dolandırıldıklarını öne sürerek mahkemeye başvurdu. 

Semt bizim ev kira!

Kira geliri nedeniyle vergi mükellefi olanlar rekor kırarak 2 milyon 136 bine ulaştı. Bankalar ise verdikleri kredilerle ev sahiplerinin daha fazla ev almasını kolaylaştırıyor.

Bursa’da kiralık ev sayısı arttı!

Bursa’da koronavirüs salgını nedeniyle öğrencilerin memleketlerine geri dönmesiyle kiralık ev sayısı yükseldi, kira fiyatları ise düşüşe geçti.

Kemal Kılıçdaroğlu: Elazığ depremi aynı zamanda sosyal bir depremdir! 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ depremi sonrası depremzelere yaptığı ziyarette bir yaralıya "Çocuklarının nerde?" dediğini, yaralınınsa “Onları kayınpederimin evine gönderdik, bizim ev soğuktu. O ev sıcak diye" dediğini belirtti...

10. Beton Kongresi 2-4 Mayıs'ta!

İnşaat Mühendisler Odası (İMO), Bursa Şubesi ev sahipliğinde Uluslararası 10. Beton Kongresi'ni düzenleyecek. Kongre 2-4 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bursa'da en çok kadınlar ev arıyor!

Türkiye’de sıfır konut projelerini tek bir çatı altında toplayan Hürriyet Emlak Projeland, şehirlerde cinsiyete göre internette ev arama verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Bursa'da en çok kadınlar ev arıyor. 

Bursa'da konut stoku 5 yılda eritilecek!

Bursa'daki mevcut konut sayısı ve yapısının şehrin sosyal yapısına uygun olmadığını söyleyen Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, ''Bursa'da ev yok demeyin, her yer konut yığını'' dedi.

Bursa Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi Haberi

Bursa Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi

Bursa Nilüfer Belediyesi ve hayırseverler tarafından inşa edilecek Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi'nin temeli atıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Yüksel Özkan, iş adamı Alpaslan, eşi Pınar, çocukları Alp Yaman ve Ahmet Aslan, annesi Berrin, babası Ahmet ve babaannesi Selime Taşyakan, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal ile engelli bireyler ve aileleri temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bugün, sosyal belediyeciliğin örnek kenti Nilüfer’in baş tacı olan Bizim Ev Projesi’nde çok önemli bir yol alıyoruz. Bugün engelli bireylerimizin ikinci evi haline gelen bizim evin yeni binasının temelini atıyoruz. Sosyal projeler konusunda örnek kent Nilüfer’de, engelsiz yaşam için gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla da öndeyiz, öncüyüz. Bundan 7 yıl önce,...