07 / 05 / 2024

Bursa Büyükşehlr Belediye Başkanı Recep Altepe

Bursa Büyükşehlr Belediye Başkanı Recep Altepe

17 Ağustos 1999 depreminden sonra oldukça sıkıntılı yapı stoğuyla karşı karşıya kaldığının altını çizen Bursa Büyükşehlr Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bu da insan hayatı ve can güvenliğini ciddi boyutlarda tehdit etti. " dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’tan kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Kentsel dönüşüme ihtiyaç var’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gaziakdemir Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların şeffaf ve herkese açık bir şekilde devam ettiğine vurgu yaptı. Başkan Aktaş, “Bursa’nın kentsel dönüşüm çalışmalarına ihtiyacı var. Kırmadan, dökmeden ve büyük bir anlaşmayla geldiğimiz bir nokta var

Bursa Büyükşehir 2 arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi Veyselkarani Mahallesi'nde yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda yapılacak.

Bursa Büyükşehir, Nilüfer'de 4 gayrimenkul satacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Nilüfer'de yer alan 4 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

Bursa Büyükşehir, Nilüfer'de 4 arsa satacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Nilüfer'de yer alan 4 arsa için satış ihalesi düzenliyor. Yatırımcıların merakla beklediği ihale 19 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak! Yatırımcılar dikkat!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Yıldırım'da kat karşılığı inşaat yaptıracak. İşte yatırımcıların yakın markajına giren o ihale ilanı...

Bursa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Geçirdiği koronavirüs hastalığı nedeniyle bir süredir dinlenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kentsel dönüşüm çalışmaları için sahaya iniyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tam kapanmada kira almayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tam kapanma döneminde kent genelinde yapılacak yardımları açıkladı. Aktaş bu dönemde kiracılardan kira tahsilatı yapılmayacağını dile getirdi. 

Bursa'da büyük dönüşüm hız kesmiyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 600 bin konutun bulunduğu şehirde riskli 70 bin konut tespit edildiğini, şehrin geleceğini tehlikeye atmadan kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirmeden 6-7 mahallede acil 20 bin konutla ilgili çalışma başlattıklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden esnafa kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, esnafa yönelik, gıda yardımı, belediye alacaklarının ertelenmesi, kira muafiyeti, esnafa ait mesken su faturalarında yüzde 50 indirim gibi pek çok uygulamayı hayata geçirdi.

Bursa Büyükşehir'den kira ücretlerinde yüzde 50 indirim!

Bursa Büyükşehir Belediyesi açıkladığı üçüncü destek paketiyle tüm belediye kiracılarının kira ücretlerinde yüzde 50 indirime gittiklerini duyurdu.

Bursa Büyükşehir'den kiracılarına kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, "İş yerini kapatmak durumunda kalan belediye kiracılarımızdan kısıtlılık süresi bitene kadar kira ve işgaliye ücretlerini almayacağız" ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Meclisi'nin gündeminde imar var!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda 1050 konutlarla ilgili olarak Bakanlık'ın hazırladığı projenin detayları anlatıldı.

Bursa’da büyük dönüşüm başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bu hafta da Ankara’da bakanlıklar düzeyinde gerçekleştirdiği görüşmelerin meyvelerini açıkladı.

Bursa Büyükşehlr Belediye Başkanı Recep Altepe Haberi

Bursa Büyükşehlr Belediye Başkanı Recep Altepe

 BURSA'NIN sürekli gelişen ve hızla büyüyen bir şehir olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin potansiyelinin aktif olarak kullanılabilmesi noktasında kentsel dönüşümün büyük önem taşıdığını kaydetti. 

Başkan Altepe, topraklarının tamamına yakını deprem kuşağında bulunan Türkiye açısından kaçınılmaz olan kentsel dönüşüm probleminin ise imar planlarında emsal artışına gidilerek çözülebileceğini söyledi. 

17 Ağustos 1999 depreminden sonra oldukça sıkıntılı yapı stoğuyla karşı karşıya kaldığının altını çizen Bursa Büyükşehlr Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bu da insan hayatı ve can güvenliğini ciddi boyutlarda tehdit etti. Çürük binaları ortadan kaldırmanın tek çözümü, emsal artışı yoluyla kentsel dönüşümdür Vatandaşların eski binaları, en hızlı şekilde yenilenerek daha güvenli, daha modern, daha yaşanılabilir mekanlar oluşturulmalı" dedi. 


RECEP ALTEPE BANT OLMAZ

Kentsel dönüşümün, Türkiye'nin en önemli gündem maddesinden biri olduğunu vurgulayan...