20 / 05 / 2024

Bursa Çevre Mühendisleri Odası

Bursa Çevre Mühendisleri Odası

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Efsun Dindar; "Bursa hem nüfus olarak hem de iş imkânı olarak doymuş bir şehir bundan dolayı Bursa bir sanayiyi daha kaldıramaz. Bizim için önemli olan tek şey insan sağlığı olmalıdır" dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31393 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına dahil edilmedi mi?

İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) İzmir'de yaşanan deprem sonrasında hasar tespit çalışmalarına katılmak için başvuruda bulunmuştu. İzmir İl Müdürlüğü, derneğin başvurusunu reddetti.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan İzmir depremi açıklaması!

İzmir’de dün meydana gelen 6.6 şiddetinde birço kbina hasar gördü, çok sayıda bina ise yıkıldı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası, 24 kişinin hayatını kaybettiği depreme ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 

Jeoloji Mühendisleri Odası: Giresun’u sel değil, beton lobisi vurdu!

Jeoloji Mühendisleri Odası, Giresun’da yaşanan ve 8 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada, şehirlerin doğa kaynaklı afetlere karşı korumasız hale getirildiğini belirtti.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Tekstil Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Tekstil Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31221 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Galata Kulesi açıklaması!

İnşaat Mühendisleri Odası, tarihi dokusuna zarar verilen Galata Kulesi'yle ilgili bir açıklama yaptı: "Galata Kulesi'ne taammüden kıyanlar ortaya çıkarılmalıdır."

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31058 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’ndan deprem çağrısı!

Elazığ’daki deprem gündemde olmaya devam ederken TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31008 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanal İstanbul'la susuzluk yolda mı?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, 3 gün içerisinde değerlendirilen DSİ raporunun görmezden gelindiğini açıklayıp sıkıntıları tek tek sıraladı.

Bursa Çevre Mühendisleri Odası Haberi

Bursa Çevre Mühendisleri Odası

İzzet Günay: Efsun Hanım çok genç yaşta Bursa Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkalığı ve Uludağ Üniversitesi Mühendislik Bölümü Öğretim Görevlisi ünvanlarını bir arada yapıyorsunuz. Bunun için sizi ayrıca tebrik ediyorum. Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz? 


Efsun Dindar: İzzet Bey size ve gazetenize öncelikle bizlere bu imkanı sunduğunuz için teşekkür etmek istiyorum. Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Fakültesi' nde Öğretim görevlisi olarak * fv 1 görev yapıyorum. Yaklaşık 2 yıldır da Çevre Mühendisliği Odası' nııı Başkanlığını yürütüyorum. İlk bakıldığı zaman Çevre Mühendisliği denildiğinde sadece çevre ile ilgili sorunlarla ilgileniliyor sanıyor insanlarımız, ama Çevre Mühendisliği hava, su, toprak vb. ortamların kirlenmesini engelleyici tedbirleri almak, kirlenmiş ortamlar için de çözüm üreten bir bilim dalıdır. Suyumuz kirlendiği zaman bir atık suyu oluşuyor. İşte Çevre...