20 / 05 / 2024

Bursa çevreci elektrik üretim tesisi ne zaman kurulacak

Bursa çevreci elektrik üretim tesisi ne zaman kurulacak

Bursa'nın en yeni yatırımı ile bölgedeki 100'e yakın baca tek bacaya düşürülerek temiz bir hava sağlanacak. Bu yatırımla DOSAB'dan doğalgaza yılda 100 milyon dolar daha az para harcanacak.

Ankara, Bursa ve Tokat'ta KDV'den muaf 6 gayrimenkul satılıyor! 48 aya varan vade fırsatını kaçırmayın! 

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ), Ankara, Bursa ve Tokat illerinde yer alan 6 adet gayrimenkulü satıyor. Peki Ankara, Bursa ve Tokat illerindeki gayrimenkullerin büyüklükleri kaç metrekare? 

Bursa için acele kamulaştırma kararı!

Bursa ili sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi. 

Bursa Nilüfer'de 1.4 milyar TL'ye icradan satılık elektrik üretim santrali!

T.C. Bursa 7. İcra Dairesi, Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Minareli Çavuş Mahallesi'nde yer alan elektrik üretim santralini 1 milyar 388 milyon 375 bin 367 TL'ye satıyor...

Bursa için acele kamulaştırma kararı!

Bursa ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa Nilüfer için acele kamulaştırma kararı!

Bursa ili Nilüfer ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa'da acele kamulaştırma kararı!

Bursa'da yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnşaatta elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Kemalpaşa Mahallesi Bahçeler Sokak üzerindeki inşaatta çalışan İsmail Albayrak, kaçak elektrik akıma kapılıp hayatını kaybetti.

İmar barışı kapsamında Bursa'da 87 bin 936 müracaat yapıldı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmar barışı kapsamında, Bursa'da 87 bin 936 müracaat yapıldı. Daha önce elektrik ve su aboneliği sorunlarını çözdüğümüz bu tür taşınmazların doğal gaz meselesindeki zorlukları da inşallah yakında aşıyoruz." dedi...

İstanbul Yeni Havalimanı hem çevreci hem tasarruflu!

Kendi enerjisini üreten, çevreci, engelsiz ve yeşil olarak hayata geçirilen, yılda 19 bin hanenin tükettiği elektrik ve 5 bin 500 hanenin tükettiği kadar su tasarrufu ile 33.2 milyon TL cepte kalacak.

ADÜAŞ Bursa Osmangazi'deki gayrimenkulün süresini uzattı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ) Bursa Osmangazi'deki gayrimenkulün son teklif verme süresini uzattı..

Bursa Gürsu'da gecekondulara dönüşüm şartlı abonelik!

Bursa Gürsu Belediyesi, "Kentsel dönüşüme girmek şartı ile abonesi olamayan" kaçak mülkler için su, elektrik, doğalgaz alabilmeleri amacı ile başvuruları başlattı.

Bursa Kapalı Alt Çarşı dönüşüyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce klima sistemleriyle daha sağlıklı bir alışveriş ortamına kavuşan Kapalı Alt Çarşı, yanmaz kablolarla yenilenen elektrik sistemi, tavan düzenlemesi, aydınlatma, görüntü ve ses sistemleri ile hem daha güvenilir hem de kaliteli bir görünüme bürünüyor.

Bursa'da 7.500 ruhsatsız yapıya abonelik verildi!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde yeni düzenleme sonrası ruhsatsız yapılarda oturan vatandaşlar elektrik ve suya kavuştu.

Bursa çevreci elektrik üretim tesisi ne zaman kurulacak Haberi

Bursa çevreci elektrik üretim tesisi ne zaman kurulacak

DOSAB'dan dev Türkiye'nin en çağdaş altyapısını kuran Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) insana değer veren, sürdürülebilir bir çevre için yatırım hazırlığı içinde. 


DOSAB Bölge Müdürü Serhat Şengül, çevreye ve insan sağlığına hiçbir olumsuz etkisi olmayacak yatırım ile, bölgedeki 100'e yakın bacayı, Çevre Bakanlığı tarafından 7/24 online kontrol altında olan tek bacaya düşürerek, daha temiz bir hava sağlanacağını söyledi. Kahraman, "Kömür ve kireçtaşının nakliyesi, stoku ve yanması tamamen kapalı sistemde olacak. Baca gazı emisyonunda; metreküpte 30 mg toz yerine Türkiye ve AB mevzuatının da altında 10 mg üst limiti olarak gerçekleşecek" dedi. 


EN DUYARLI TESİS


 Şengül, çevre konusunda Bursa ve Türkiye'nin en duyarlı ve en çok yatırım yapan bölgelerinden birisi olduklarını hatırlatarak, "Atık su arıtma tesisimiz 2007 yılından bu yana çalışıyor. Bu tesiste...