02 / 05 / 2024

Bursa Çimento Rodaport hissesi

Bursa Çimento Rodaport hissesi

Bursa Çimento, iştirakı Çemtaş’ın sahibi olduğu Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş’nin yüzde 22,5 hissesini 18 milyon 693 bin dolara satın alarak hissesini yüzde 50’ye çıkardı.

Çimento sektörü ihracata yöneldi!

Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, iç pazarda yaşanan daralma sonucunda sektörün ihracatta faaliyet göstereceğini açıkladı. Nemli, Bursa Çimento olarak yeni pazarların da etkisiyle ihracat oranlarını yüzde 10’un üzerine çıkacağını ifade etti.

Bursa Çimento'nun acı günü! Mehmet Tarman vefat etti!

Bursa Çimento Şirketleri Yönetim Kurulları Üyeleri İsmail Tarman'ın kardeşi ve Mustafa Tarman'ın amcası Mehmet Tarman vefat etti. 

TÇMB Bursa'da beton yollar ve beton bariyerleri anlatıyor!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) İnşaat Mühendisler Odası Bursa ve İstanbul Şubeleri tarafından 2 - 4 Mayıs 2019 tarihleri arasında Bursa Akademik Odalar Birliği ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası 10. Beton Kongresi’ne katıldı.

Bursa Çimento, Rodaport’daki hissesini yüzde 50’ye çıkardı!

Bursa Çimento, iştirakı Çemtaş’ın sahibi olduğu Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş’nin yüzde 22,5 hissesini 18 milyon 693 bin dolara satın alarak hissesini yüzde 50’ye çıkardı.

Banu Ergin PR bünyesine 4 yeni firma kattı!

2003 yılından bu yana başta inşaat, otomotiv, sağlık, hukuk, moda ve eğitim olmak üzere birçok farklı sektöre medya ilişkileri alanında hizmet veren Banu Ergin PR; Bursa Çimento, Bursa Beton, Çemtaş ve Rodaport’u müşteri portföyüne kattı.

Bursa Çimento Genel Müdürü görevden ayrıldı!

Bursa Çimento Fabrikası A.Ş., Genel Müdür Mürsel Öztürk'ün 30 Mart 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, karşılıklı mutabakatla görevinden ayrılacağını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Karadenizli isterse yapar!

Bursa Çimento Genel Müdürü Mürsel Öztürk'e göre, Karadeniz insanının yapamayacağı iş yok. Trabzon halkının köy kökenli oluşu ise inşaat sektöründe söz sahibi olma nedenlerinden birisi...

Bursa Çimento finansal raporları!

Bursa Çimento Fabrikası A.Ş., 3 aylık finansal tablolarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. İşte 1 Ocak - 31 Mart 2015 dönemine ait finansal tabloları...

Bursa Çimento 120 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini artıracak!

Bursa ve çevresinde devam eden altyapı projeleri için 120 milyon dolarlık yatırım yapan Bursa Çimento, 2017 yılına kadar kapasitesini iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Bursa Çimento faaliyet raporu!

Bursa Çimento Fabrikası A.Ş., 01/01/2014 - 31/12/2014 dönemine ait faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a bildirilen 2014 yılına ait faaliyet raporu...

Aşkale Çimento doğudan batıya yatırım köprüsü kuruyor!

Bölgesel bir müteşebbis hüviyetiyle yola çıkan, bu gün Türkiye'de hatırı sayılır bir bölümünde sanayi yatırımları olan Aşkale Çimento, Bilecik ve Bursa’da bulunan çimento-hazır beton tesislerini satın alarak gücüne güç kattı.

Bursa Çimento yönetim komitesini yayınladı!

Bursa Çimento yönetim komitesini yayınladı. Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Bursa Çimento Fabrikaları A.Ş. yönetim komitesini yayınladı.

Bursa Çimento finansal tablo değişikliğini yayınladı!

Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Bursa Çimento finansal tablo değişikliğini yayınladı. İşte Bursa Çimento finansal tablo değişikliği...

Bursa Çimento Rodaport hissesi Haberi

Bursa Çimento Rodaport hissesi

Bursa Çimento, Güney Marmara’daki Gemlik Körfezi’nde ‘yeni nesil liman’ anlayışıyla faaliyet gösteren ve yüzde 27,5 hissesine sahip olduğu Rodaport’un, yüzde 22,5 hissesini satın aldığını duyurdu. Konu ile ilgili kararların alındığı Olağanüstü Genel Kurul, 17 Ağustos’ta toplandı.  


Ana hizmet alanları tahmil-tahliye, depolama ve lojistik olan Rodaport, Bursa Çimento A.Ş. Grubu ve Dora Yatırım A.Ş. Grubu ortak girişimiyle 2006’dan beri Bursa’da faaliyet gösteriyor. 


Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi; “Yönetim Kurulumuzun, 19.04.2017 tarih ve 19 no'lu toplantısında alınan karar gereği "Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş. iştirak hisselerini temsil eden Geçici Hisse Senedi İlmühaberi satışı ile ilgili Genel Kurul tarafından, Yönetim Kurulu'na verilen yetki çerçevesinde,  Bursa Çimento Fabrikası A.Ş.' ne  83.080.000 (USD) x % 22,50 = 18.693.000...