01 / 07 / 2024

bursa dağ köyleri

bursa dağ köyleri

Orhaneli, Keleş, Harmancık ve Büyükorhanlı muhtarlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Recep Altepe, dağ ilçelerinin bugüne kadar Büyükşehir'e gönül bağı ile bağlı olduğunu ancak 30 Mart'tan sonra yasal olarak bu bölgeye yatırım yağacağını söyledi...

İstanbul ve Bursa'da 8 adet arsa satılıyor! Büyükşehirde arsa arayanlara fırsat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Osmangazi Belediyesi 8 adet arsayı satıyor. Peki İstanbul ve Bursa'da satışı yapılacak arsaların fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman yapılacak? 

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Bursa'da 10 yıllığına kiralık sosyal tesis!

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Bursa-Osmangazi-Kükürtlü Mahallesi'nde yer alan sosyal tesisi 10 yıllığına kiraya verecek.

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç yaptığı açıklamada, Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmalarının büyük bir kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Bursa'da inşaatı tamamlanamayan sitenin sakinlerinden çağrı!

Bursa'da 27 sene önce inşasına başlanan 110 konutluk site tamamlanamadı. Çeşitli sebeplerle arsa sahibi ve müteahhitlerle davalık olan kooperatiftekiler, şirketten ve müteahhitten şikayetçi oldu.

Bursa'da 20 bin bina riskli!

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, "Bursa'da 30-40 hatta 60 yıl öncesinden yapılan binalar var. Yapılan hesaplamalara göre Bursa'da yaklaşık 20 bin binanın tehlike altında olduğu kayıtlara geçti" dedi. Övünç, yarım milyon insanın risk altında olduğunu belirtti.

Bursa'da 1 yıl içerisinde 750'den fazla kıraathane kepenk indirdi!

Bursa'da koronavirüs salgını nedeniyle 6 ay kapalı kalan kıraathaneler teker teker kepenk indiriyor. 

Bursa'da konut satışları ne durumda? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan şubat ayı konut satış verileri hakkında değerlendirme yapan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, Bursa'da konut satışlarının negatif ayrıştığını dile getirdi. 

Bursa İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi, ilçe sakinlerinin hizmetine açıldı.

Bursa’da yapı stokunun beton ve demir kalitesi düşük!

Bursa ve çevresinde kamu ve özel sektör yatırımlarında hızlanma gözlemlediklerine vurgu yapan Bursa Beton Genel Müdürü Barbaros Onulay, Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamındaki alanlarda yapı stokunun beton ve demir kalitesinin en düşük seviyede olduğunu belirtti.

Bursa'da satışa çıkarılan 600 yıllık kiliseye alıcı bulunamıyor!

Bursa'da 6 yıl önce 1 milyon dolara satışa çıkarılan Aziz Yuhanna (Saint John) kilisesine alıcı bulunamıyor. 600 yıllık bina, 6 senedir yeni sahibini bekliyor.

Bursa'da iki asırlık bina restore edildi!

Bursa'da 19. yüzyılda tüm özellikleriyle inşa edilen, Devlet Misafirhanesi ve Rus Konsolosluğu olarak kullanılan sonrasında konut özelliği taşıyan bina restore edildi.

Bursa'da beton dökümü sırasında inşaat kalıbı çöktü: 4 yaralı!

Bursa'da bir inşaatta beton döküm işlemi sırasında kalıp çöktü. Meydana gelen kaza sonucunda 4 işçi yaralanarak İnegöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

bursa dağ köyleri Haberi

bursa dağ köyleri


Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Bursa Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen Keleş, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhanlı muhtarlar buluşması Uludağ Ağaoğlu Otel'de yapıldı. Dağ yöresi muhtarlarına 30 Mart sonrası yürürlüğe girecek Büyükşehir yasasının bölgeye sağlayacağı katkılar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkam Recep Altepe, yasa gündemde bile yokken 4 dağ ilçesinde de önemli yatırımlar yaptıklarını hatırlattı. Geçmişte sürekli yetki sahiplerinin dağ ilçelerini yatırıma açacağı, fabrikalar kuracağı yönünde vaatleri olmasına rağmen somut hiçbir yatırım olmadığını hatırlatan Başkan Altepe, "Sonuçta ilk bacayı tüttüren Büyükşehir Belediyesi oldu, BESAŞ oldu. Süt ürünleri tesisimizin ardından et ürünleri tesisimizle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim temel hedefimiz dağ bölgesinde kalkınmayı sağlayıp, göçü durdurmak" dedi. 


BÜROKRASİ ZAMAN ALIYOR 


Uludağ bizim için sadece bir mahalle En iyi yönetim şeklinin yerel yönetim olduğunu bu...