02 / 05 / 2024

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulması planlanan buhar ve elektrik üretim santrali inşaatı, olumlu ÇED raporuna rağmen Bursa 2. İdare Mahkemesi’nce durduruldu.

Deprem uzmanından son dakika Bursa açıklaması: Bursa fay zonu 3-5 milyon yıldır orada! 7.3'lük deprem olur mu?

Marmara Denizi'nde peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratırken, Bursa'da 7.3'lük deprem üretebilecek aktif bir fay olduğu gündeme geldi. Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım...

Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi! Sektör temsilcileri Bursa'da bir araya geldi!

MAPEI’nın organize ettiği Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi. Bursa’da gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcileri bir araya geldi. 

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, otoyola bağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı tören ile açıldı. Bakan Uraloğlu bu bağlantı ile senelik 150 milyon lira tasarruf sağlanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarla büyüyor!

Bursa'nın gelişim bölgesinde yer alan Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi son 10 yılda yatırımlarla sanayi alanında büyüme kaydetti. OSB'de faaliyet gösteren firma sayısı bu dönemde iki kat artış kaydetti. 

Bursa'da 15 fabrika inşa ediliyor! 

Bursa'da pandemiye rağmen yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Kentin Organize Sanayi Bölgeleri'nde 15 fabrika inşa ediliyor.

Bursa Demirtaşpaşa Konakları restore ediliyor!

Bursa’yı bir açık hava müzesine dönüştürmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Konakları'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Bursa Milli Emlak'tan 10.9 milyon TL'ye 2 arsa!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Bursa'nın Osmangazi ilçesi Demirtaş Dumlupınar mahallesi'nde bulunan 2 arsayı 29 Eylül 2020 günü saat 13:30 ile 14:00'da düzenlenecek.

Aygaz, Bursa OSB'de 50 milyon TL'ye arsa sattı!    

Aygaz A.Ş'nin Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki atıl arsa ve üzerindeki taşınmazlar 50 milyon 50 bin TL bedel ile satıldı...

Bursa Alanyurt'ta kaçak yapılar yıkılıyor!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından kaçak yapılarla mücadelelere devam ediliyor. Alanyurt bölgesinde ve organize sanayi bölgesinde yıkım çalışmaları tamamlandı.

Osmangazi Demirtaş'ın çehresi yeni yatırımlarla değişti!

Bursa’nın yeni gelişim bölgelerinden Demirtaş’ta Osmangazi Belediyesi’nin yatırımlarıyal planlı şehirleşmenin en güzel örneklerinden biri ortaya çıktı.

Bursa OSB'den yatırımcılara satılık arsa!

Bursa Organize Sanayi Bölgesi, OSB sınırları içerisinde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın ihalesi 15 Ekim'de gerçekleşecek.

Bursa Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş’ta 15 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açıldı.

Bursa Demirtaş Kaliteli Yaşam Merkezi'nin inşaatı yükseliyor!

Bursa'nın Demirtaş ilçesinde inşaat çalışmalarına hızla devam ediliyor. Bölgede yapımı süren Demirtaş Kaliteli Yaşam Merkezi'nin inşaatı yükseliyor.

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Haberi

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi

Paralel yapının santralin çevreye zarar verdiği algısı sonrası alınan kararda, paralel hakimler ve çevrecilerin etkili olduğu belirtiliyor.


Bursa'daki organize sanayi bölgesinin buhar ve elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kurulan Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) buhar ve elektrik üretim santrali inşaatı olumlu Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna rağmen durduruldu. Tamamen kapalı ortamda üretim yaparak çevreye zarar vermemek üzere projelendirilen tesisin Bursalı sanayiciler için büyük kolaylık sağlayacağı belirtiliyor. Olumlu ÇED raporuna rağmen 'santral çevreye zararlı' algısının oluşturulduğu ve mahkemeden bu yönde karar çıkmasının sağlandığı iddialar arasında. DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman, paralel yapıya bağışladığı okulları 17 Aralık sonrasında geri almıştı. Santralin durdurulması için mahkemeye başvuran avukat Eralp Atabek'in santral konusunda paralel yapı medyası aracılığıyla algı oluşturduğu belirtiliyor.


ENERJİ SADECE ORGANİZE'NİN

562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri...