28 / 04 / 2024

bursa dolandırılma

bursa dolandırılma

Bursa'da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar müteahhide 100 ila 150 bin TL arasında ödeme yapan 20 kişi dolandırıldıklarını öne sürerek mahkemeye başvurdu. 

Bursa, Sakarya ve Düzce’deki devre mülk dolandırıcılığına 5 tutuklama: 16 kişi dolandırıldı! 

Bursa, Sakarya ve Düzce’de düzenlenen devre mülk operasyonunda gözaltına alınan 10 şüpheliden beşi için tutuklama kararı verildi. Şimdiye kadar 16 kişinin dolandırıldığı belirtilirken, bu sayının artabileceği ifade edildi. İşte detaylar... 

Bursa'da topraktan ev satın alan kişi dolandırıldı!

Bursa'da bir kişi, inşaat firmasından alacağı 65 bin Türk Lirası'nın tahsil edileceği bahanesiyle 3 bin TL dolandırıldığını belirterek polise şikayete bulundu.

Ev almak isterken dolandırıldılar!

Bursa'da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar müteahhide 100 ila 150 bin TL arasında ödeme yapan 20 kişi dolandırıldıklarını öne sürerek mahkemeye başvurdu. 

Yargıtay'dan konut dolandırıcılığı için emsal karar!

Yargıtay, kurasız konut vadeden dolandırıcıyla ilgili emsal bir karar aldı. Basit dolandırıcılık suçundan mahkum edilen dolandırıcının, nitelikli dolandırıcılık suçundan mahkum edilmesine karar verildi.

İstanbul'da kripto para dolandırıcılığı: 10 milyon TL'lik vurgun!

Kripto para piyasalarında yaşananlar gündemden düşmezken, dolandırıcılık olayları da her geçen gün artıyor. İstanbul’da aralarında bir polis memurunun da yer aldığı toplamda 8 kişinin “paranızı kripto para borsasında değerlendirip kâr payı vereceğiz” vaadiyle vatandaşları dolandırdığı ileri sürüldü.

Kripto paralarda dolandırıcılık dava süreçleri!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Zafer İşeri bugünkü köşe yazısında kripto para ile dolandırıcılık suçlarını kaleme aldı. İşte İşeri'nin o yazısı...

Kiralık yazlıklarda dolandırıcılığa dikkat!

Bu yıl da yaz, Kovid-19 salgını gölgesinde geçecek. Salgında yazlık evlere ve villalara talep arttı. Bazı fırsatçılar bu talebi fırsat bilerek bir takım dolandırıcılık yöntemlerini kullanmaya başladı. Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, tatilcileri dolandırıcılıklar konusunda uyardı.

Emlak sitelerindeki kaparo dolandırıcılarına dikkat!

Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller son dönemlerde gündeme gelen emlak sitelerindeki kaparo dolandırıcılığı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İzmir'de kripto parayla dolandırıcılık iddiasıyla 3 kişi yakalandı!

Egenin incisi İzmir'de son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto parayla dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 şüpheliden 1 tanesi tutuklandı.

İş insanı kripto para dolandırıcılığı ile 1.5 milyon TL'sini kaptırdı!

İstanbul'da yaşayan iş insanı İ.T., internette tanıştığı bir kişiden, TRS adlı yeni bir kripto para olduğunu, hızla yükseleceğini öğrendi. Sonrasında kripto paraya yatırım yapan ancak kazancını çekemeyen İ.T dolandırıldığını öne sürerek savcılığa başvurdu. 

Sancaktepe'de tapu dolandırıcılığı operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı!

Sancaktepe'de gayrimenkul işlemlerinde  "nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" yaptıkları belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.

Kripto para piyasasında altcoin dolandırıcılığı!

Altcoin'ler üzerinden yapılan dolandırıcılıklar artıyor. Dolandırıcılar, 'şişir ve boşalt' oyunu ile önceden satın aldıkları kripto paralar değer kazanınca en yüksek fiyattan satışa çıkarıyor. Peki, yatırımcılar nelere dikkat etmeli?

Kripto para dolandırıcıların yeni oyunu deşifre oldu!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kripto para dolandırıcıları piyasadaki vatandaşları dolandırmak amacıyla bin bir türlü oyuna başvuruyor.

bursa dolandırılma Haberi

bursa dolandırılma

Bursa’da ev sahibi olmak isteyen yaklaşık 20 kişi, 2018 senesinde Nilüfer ilçesi Hasanağa Mahallesi’nde inşaatına başlanan proje için müteahhit Haluk B.'ye 100 bin ile 150 biner TL arasında değişen miktarda para ödedi. Hürriyet'te yer alan habere göre; para verenler ile müteahhit arasında ödedikleri para karşılığında sözleşme imzalandı.

İddiaya göre, müşterilerden parayı alan müteahhit, inşaattaki çalışmaları yavaşlattı. Para yatıranlara 2019 senesinde evleri teslim edileceği belirtti. Fakat evler, belirtilen tarihte tamamlanamadı. Müteahhit, mağdurların istediği para iadesini gerçekleştirmedi. Bunun üzerine projeye para yatıranlar, bireysel olarak suç duyurusunda bulundu. Fakat mahkeme, dava hakkında takipsizlik kararıyla, mağduriyetin icra yoluyla çözülmesi gerektiğine karar verdi. Aradan geçen süre sonrasında mağdurlar, sözleşmeleri ellerinde olan dairelere ‘Satılık’ yazılı pankartların asılı olduğunu gördü. Bunun üzerine şoke olan mağdurlar bir araya...