06 / 05 / 2024

Bursa enerji santralı yapı ruhsatı durduruldu mu

Bursa enerji santralı yapı ruhsatı durduruldu mu

Bursa’nın Karaağız bölgesinden yapılması planlanan biyokütle enerji santralının yapı ruhsatı yerel halktan gelen tepkiler üzerine durduruldu. Bölge sakinleri santralın bölgeye vereceği zarara dikkat çekmek için 322 gündür nöbet tutuyor.

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Çimentocular enerji tasarrufuna odaklandı!

ÇEİS Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan yaptığı açıklamada sektörde yüzde 48'i hayat bulan toplam 270 MW kapasite devreye alındığında yeni bir santral ihtiyacı olmaksızın yıllık yaklaşık 1 milyon 1MWh ilave enerji üretebileceğini söylüyor. 

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

Bursa Karaağız'da tesise verilen yapı ruhsatı durduruldu!

Bursa’nın Karaağız bölgesinden yapılması planlanan biyokütle enerji santralının yapı ruhsatı yerel halktan gelen tepkiler üzerine durduruldu. Bölge sakinleri santralın bölgeye vereceği zarara dikkat çekmek için 322 gündür nöbet tutuyor.

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı!

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı. Bursagaz’ın Genel Müdürlük binası, Bursa kent merkezinde LEED-çevre dostu bina sertifikası alan ilk bina olarak kayda geçti.

Kırklareli Vize'deki RES projesinin ÇED toplantısı engellendi!

Kırklareli Vize'de kurulmak istenen 37 rüzgâr enerji santralı için Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapılmak istendi. Mahalleli ÇED toplantısını engelledi.

Bursa Gemlik'teki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ve deprem riskine ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a sordu..

KTÜ projesiyle evler santral haline dönüştürülecek!

KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünce yürütülen TÜBİTAK destekli "Güneş Enerjisinden Beslenen Ev ve Şebekelerde Enerji Verimliliğinin Arttırılması" konulu AR-GE projesiyle evlerin elektrik üreten küçük birer santral haline dönüştürülmesi hedefleniyor.

Ağaoğlu'ndan 330 milyon liralık yenilenebilir enerji yatırımı!

Ağaoğlu Enerji Grubu, Bursa ve Yalova'daki iki Rüzgar Enerji Santrali projesinin rüzgar türbinleri için Alman Nordex ile 330 milyon liralık sözleşme imzaladı

Amasra Termik Santral projesi 11 bin kişiyi iş sahibi yapacak!

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'ya ilk termik santral projesini yapmaya hazırlanan şirketten yapılan açıklamada, çevreye, doğaya ve insan sağlığına duyarlı bir enerji santrali inşa edileceği belirtildi.

İran'da nükleer santral inşaatı başlıyor!

İRAN, Rusya'nın işbirliği ile ikinci nükleer enerji santrali yapacak. Yapılacak santral inşaatına 2018'de başlanılması ve 10 yıl içinde aktif olmasının bekleniyor.

Türkiye 3. santral için Çin ile işbirliğine gidiyor!

Nükleer santralde ağı genişletmeyi hedefleyen Türkiye, üçüncü santral için adım adım Çin’le işbirliğine gidiyor. Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın haziran sonunda Çin’de imzaladığı işbirliği anlaşması TBMM’de kabul edildi.

Bursa enerji santralı yapı ruhsatı durduruldu mu Haberi

Bursa enerji santralı yapı ruhsatı durduruldu mu

Bursa Büyükorhan’a bağlı Karaağız köyüne yapılması planlanan ve çevre halkı tarafından tarım ve hayvacılığa zarar vereceği düşünülerek istenmeyen biyokütle enerji santralının yapı ruhsatı mahkemece durduruldu. Mahkeme, tesisin bölgedeki nadir ekosisteme zarar vereceğini ifade ederek “Telafisi güç ve imkânsız zararlar doğuracaktır” dedi. Bölge sakinleri satralın inşasına engel olmak için 322 gündür gece gündüz nöbet tutuyor.  

Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazak Ocak'ın haberine göre; köylüler, santral projesinin engellenmesi için bugüne kadar 3 dava açtı. Açılan davalarda mahkeme köylüleri haklı buldu. Bursa İdare Mahkemesi, İl Toprak Koruma Kurulu’nun Karaağız köyüne santralın kurulması için tarım arazilerinin tarım dışı amaçlı kullanılmasına onay veren kararını iptal etti. Mahkeme kararı 28 Şubat’ta oybirliğiyle ile aldı.  

Biyokütle enerji santralına ilişkin imar planları Bursa 2. İdare Mahkemesi tarafından durduruldu. Mahkeme...