24 / 05 / 2024

bursa etnografya müzesi

bursa etnografya müzesi

Bursa'nın ilk özel etnografya müzesini kuran Esat Uluumay müzeyi vakfa dönüştürüyor. Nedeni ise kendisi vefat ettikten sonra tarihi eserleri çocuklarının satmasını önlemek

Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne yıkım şoku!

İzmir Tire'de 1971'de kurulan Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. 

Kayseri Etnografya Müzesi açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi Güpgüpoğlu Konağı’ndaki Etnografya Müzesi’nin yeniden açılışı sebebiyle gerçekleştirilen törene katıldı.

Mudanya Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi yapılacak!

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde inşa edilen Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi de yapılacak. Projenin 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Bursa Kent Müzesi'nin ek binası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

Bursa Panorama 1326 Fetih Müzesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmangazi Panorama 1326 Fetih Müzesi'nin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı durdu!

2017'de Samsun'da ihalesi yapılan ve 19 Mayıs 1919'un 100’üncü yıl dönümünde bitirilmesi hedeflenen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi İnşaatı, yüklenici firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle durdu. 

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 51 sene cezaevi olarak kullanıldıktan sonra 13 yıl önce boşaltılan bina, Zeybek ve Etnografya Müzesi olarak yeniden hizmete açılacak.

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek ve Etnografya Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 2006 yılında boşaltılan cezaevi binasının "Zeybek ve Etnografya Müzesi" olarak hizmete açılması için çalışma başlatıldı.

Kahramanmaraş Dondurma Müzesi tamamlandı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dondurma Müzesi'nin inşaatını tamamladı.

Panorama 1326 müzesi Yılmaz Vural’ın başını döndürdü!

Türk futbolunun tecrübeli teknik direktörleri arasında yer alan Yılmaz Vural, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde adeta büyülendi.

Panorama 1326 Müzesi'nin açılışına günler kaldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin açılışına günler kaldı.

Samsun Etnografya ve Arkeoloji Müzesi mimari yapısıyla dikkat çekiyor!

Samsun'da 50 milyon lira maliyetle yaptırılan Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, dalga şeklindeki yapısıyla dikkati çekiyor...

Panorama 1326 Fetih Müzesi görenleri büyülüyor!

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezen Uluslararası Panorama Konseyi Başkanı Seth Thompson ve konsey üyeleri müzenin dünyada en üst seviyedeki panoramik müze olduğunu belirtti.

bursa etnografya müzesi Haberi

bursa etnografya müzesi


Esat Uluumay, Osmanlı coğrafyasında 50 yılda 10 bin parçalık ürün toplayarak Bursa'nın ilk özel etnografya müzesini kuran isim. Kafkasya'dan Macaristan'a Irak'tan Yemen'e kadar tüm Osmanlı halk kıyafetlerini inceleyip bir araya getiren ve Türkiye'nin ilk Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi'ni kuran Uluumay, şimdilerde müzesini koruma çabasında. Geniş bir koleksiyona sahip olan Uluumay, kendisi vefat ettikten sonra tarihî ürünler çocukları veya torunları tarafından satılmasın diye müzeyi vakfa dönüştürüyor. "Benden sonra geleceklere büyük paralar teklif edebilirler, insandır, maddiyata kanabilir. Ancak vakıf olursa satılamaz, atılamaz. Evlatlarım ve torunlarım inşallah bunu devam ettirecek." şeklinde konuşan koleksiyoncu, vakıf için şu anda noter tasdiki yaptırdığını aktarıyor. 'Esat Uluumay Osmanlı Müzesi' isimli vakfın devam ettirilmemesi halinde ilgili kurumlara devredileceğini anlatan Uluumay, şöyle konuşuyor: "Müze vakıf olarak...