04 / 05 / 2024

Bursa Gölyazı doğal sit alanı

Bursa Gölyazı doğal sit alanı

Bursa Valiliği ile Nilüfer Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile Gölyazı artık bir bütün olarak turizme açılacak. Gölyazı'da bulunan tarihi ve doğal sit alanlarının turizme kazandırılabilmesi için yapılan protokol imza töreni gerçekleşti.

BOTAŞ duyurdu! Doğal gaz fiyatlarına zam geldi mi? 

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada yılbaşından itibaren ocak ayında doğal gaz satış tarifelerine yönelik detaylar ile ilgili bilgi verildi. Buna göre, doğal gazda ocak ayında  geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı olan tarifenin sabit kalacağı açıklandı. İ

Avrupa'da doğal gaz fiyatları güçlü arz ile geriliyor...

Avrupa doğal gaz rakamları, soğuk hava koşullarına rağmen beklenenden düşük depolama çekilmeleri ve güçlü arz nedeni ile  bugün aşağı yönlü hareket ediyor. İşte haberin ayrıntıları...

Doğal gaz faturası yüksek gelenlere müjde! Güzel haber İş Bankası'ndan geldi!

Türkiye'nin önde gelen bankaları arasında yer alan İş Bankası'ndan müjde geldi! Bankadan gelen bilgilere göre; doğal gaz faturaları yüzde 10 indirimli olacak. İşte ayrıntılar...

Harrem'den Anneler Günü için doğal hediyeler! Fiyatları ne kadar? 

Yaklaşan Anneler Günü’nde, annelerimize ne kadar değerli olduklarını hatırlatmanın en güzel örneklerinden bir tanesi de doğal ürünler hediye etmek.

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ duyurdu

BOTAŞ'ın yayımladığı ekim ayı tarife tablosuna göre; doğal gazda mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı abonelerin ekim tarifesi sabit bırakıldı. Elektrikte de tüm abone gruplarının 1 Ekim'den itibaren geçerli olan tarifeleri de aynı kaldı.

Bu sefer doğal gaz yüz güldürecek! İşte detaylar!

Doğal gaz kullananlara iyi bir haber geldi. Doğalgaz bu sefer yüzleri güldürecek. İşte detaylar!

Gül Akustik Alçı Ve Dekorasyon İnşaat Mal.Alüm.Plas.Doğ.Paz.San. Tic.Ltd.Şti.Sultangazi Şubesi açıldı!

Gül Akustik Alçı Ve Dekorasyon İnşaat Mal.Alüm.Plas.Doğ.Paz.San. Tic.Ltd.Şti.Sultangazi Şubesi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Eyüp Büyükbayrak, Hakkı Büyükbayrak ve Fehmi Büyükbayrak ortaklığında kuruldu.

Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bitlis İli, Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31573 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı ilanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bursa Nilüfer'deki Balat Kent Ormanı, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Çağlayan Vadisi'nin doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası TBMM'de!

Rize'nin Fındıklı ilçesinde yer alan Çağlayan Vadisi'nin 1. derece doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Gökçe Mahallesi sakinleri yeni tapularına kavuştu!

Bursa Gökçe Mahallesi’ndeki 244 parsel üzerinde 1/1000 ölçekli Gökçe İmar Planı dâhilinde şuyulama çalışmalarını tamamlayan Nilüfer Belediyesi, 232 hak sahibine tapularını verdi.

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Bursa Gölyazı doğal sit alanı Haberi

Bursa Gölyazı doğal sit alanı

Bursa'nın en önemli turizm bölgesi olan Gölyazı'da bulunan tarihi ve doğal sit alanlarının turizme kazandırılabilmesi için yapılan protokol imza törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Vali Yardımcısı Bilal Çelik katıldı. Yırtiçi ve yurtdışı tanıtımlarda ilgi odağı haline gelen Gölyazı Mahallesi'nin eksikliklerinin giderilmesi ve turizmden hak ettiği payı alması için yapılan protokol ile sadece Gölyazı Mahallesi değil Uluabat gölü ve çevresi de koruma altına alınacak. Gölyazı Mahallesinin hak ettiği yere gelmesi için bu tip çalışmalar yapıldığını belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Bursa'mızın tabi ki bir çok değeri var bunlardan bir tanesi de Gölyazı'dır. Şu anda Bursa ile ilgili bir çok tanıtım faaliyetlerimiz var. Bu faaliyetlerde en çok dikkati çeken yerlerden bir tanesi Gölyazı. Hem yerel,...