03 / 05 / 2024

Bursa insanlık köyü

Bursa insanlık köyü

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde Nalınlar Mahallesi'nde bungalovlardan oluşan 3 "insanlık köyü" inşa ediliyor. Yeni proje ile uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele edilecek.

Balıkesir Karyağmaz köyü yeni yerine taşınmaya hazırlanıyor! 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı köy, 2010'daki Bakanlar Kurulu'nun kararı ile Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunan Yalıntaş Mahallesi'nde inşa edilen konutlara yerleşmeye hazırlanıyor. 

Burcu Kara, Bursa'daki köy evini yeniledi!

Başarılı oyuncu Burcu Kara, Bursa İznik'teki köy evini baştan aşağı yeniledi...

Bursa'daki 600 yıllık mahallelere Kıyı Kanunu gerekçesiyle imar izni yok!

Bursa Gemlik’te 1990 yılından beri Karacaali, Narlı ve Büyükkumla mahallelerine Kıyı Kanunu sebebiyle imar izni verilmiyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar mağduriyetin giderilmesini istiyor.

Bursa Gemiç köyünde kurulan tesisin imar planı iptal edildi!

Bursa'nın Orhangazi ilçesi Gemiç köyünde tarım arazisi üzerine Cargill tarafından kurulan mısır işleme tesisinin küçük ölçekli imar planı 11 sene sonra iptal edildi

Eren Bakıcı Bursa’da köy hayatını seçti!

Hepsi grubunun solistlerinden Eren Bakıcı, müziği bırakıp Bursa’da köy hayatını seçti.

Bursa İnsanlık Köyü tamamlanmak üzere!

Bursa Valiliği öncülüğünde madde bağımlılarının uzmanların gözetiminde tutulması adına oluşturulan İnsanlık Köyü tamamlanmak üzere.

Bursa'da insanlık köyü inşa ediliyor!

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde Nalınlar Mahallesi'nde bungalovlardan oluşan 3 "insanlık köyü" inşa ediliyor. Yeni proje ile uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele edilecek.

Bursa Orhaneli'ye köy Konağı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Orhaneli’nin Fadıl Mahallesi’ne köy konağı kazandırdı

Bursa Belören'deki köy konağı yeniden inşa edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Keleş'in Belenören Mahallesi'ndeki harabe halindeki yapı yeniden inşa edilerek köy konağına çevrildi.

Bursa Belenören Köy Konağı gün sayıyor!

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Keles’in Belenören Mahallesi’ndeki köy konağını restore etti

Bursa Aksu Köyü’ndeki tarihi okul yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce ‘Osmanlı son dönemi ve Cumhuriyet yıllarında Bursa’nın en merkezi konumlarından biri olan’ Aksu Köyü’nün tarihi okul binasında sürdürülen restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Bursa Aksu Köyü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Aksu Köyü Müzesi, yaklaşık 1 ay sonra yapılacak açılışı için gün sayıyor.

Bursa Harmancık'a ilköğretim okulu müjdesi!

Bursa Harmancık’a ilköğretim okulu ve halk eğitim merkezi yapılmasına ilişkin protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Op.Dr. Bülent Cihantimur arasında imzalandı.

Bursa insanlık köyü Haberi

Bursa insanlık köyü

Bursa'nın Orhaneli İlçesi'nde uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele etmek için çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında bungalovlardan oluşan 3 "insanlık köyü" inşa ediliyor.


Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali İzzettin Küçük tarafından Nalınlar Mahallesi'nde devam eden "İnsanlık Köyü" projesinin çalışmaları incelendi.


Proje hakkında konuşan Küçük, zora talip olduklarını, mücadele etmeden hiçbir şeyin başarılamayacağını açıkladı. 


Küçük, "Doktor, din görevlileri ve sosyal uzmanlar gözetiminde, uyuşturucuya bulaşmış yarınlarımızın teminatı gençlerimiz buralarda el sanatlarıyla, tarımla ve daha pek çok uğraşla tedavi görecek. Birinci aşaması tamamlanmak üzere ve bağımlıların alımlarına da başlandı. İnşallah artık her ana baba gibi benim de yüreğimi derinden yaralayan, sokaklarda kendinden geçmiş, ölümün pençesindeki körpecik bedenlerimizi, gençlerimizi uyuşturucu denen bu illetten topyekün mücadeleyle kurtaracağız" açıklamalarında bulundu. 



Bursa'da...