29 / 04 / 2024

bursa kira oranları

bursa kira oranları

Bursa'da son dönemde yaşanan konut kiralarının yükselmeleri vatandaşları zor durumda bırakıyor. Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi artışları Bursa Haber'e değenlendirdi.

Kira artışında lider Bursa!

Geçen ay, yeni konut satış fiyatları bir önceki aya göre, 1+1 dairelerde yüzde 1,32; 2+1 dairelerde yüzde 1,38; 3+1 dairelerde yüzde 1,17 ve 4+1 dairelerde ise yüzde 1,23 artış gösterdi.

Martı Marina ve Martı Myra'nın kira oranları belli oldu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Martı Marina tesisi ve Martı Myra'nın kira oranlarının belirlendiğini açıkladı. İşte detaylar...

 Kiracılar dikkat! Kira oranları dudak uçuklattı

TÜİK'in açıkladığı bilgilere göre, enflasonun yüzde 1,18 artışa geçmiş olması kira fiyatlarına da etki etti. İşyeri ve ofislerin kira oranı da, 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden hesaplanıyor. Buna göre işyeri ve ofislere ocak döneminde en fazla yüzde 72,31 kira zammı yapılabilecek

Kasım ayı kira artış oranı 2022 belli oldu mu?

Kasım ayı kira artış oranı merak edilip araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere kira zammına sabit oran getirildi. 1 Temmuz 2023’e kadar geçerli olacak bu sözleşme ile kira oranları sabit tutuldu. İşte Kasım ayı kira artış oranı detayları!

Ev kirası artışı neye göre yapılır?

Türkiye genelinde artan kira fiyatları tartışma konusu oldu. Peki, kira oranları neden yükseliyor? Kiraya yapılan zamlar neye göre yapılıyor? İşte detaylar...

AVM kiralarında yüzde 50 indirim beklentisi! 

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, perakende ve hizmet sektörünün koronavirüs sebebiyle desteklenmesi gerektiğini söyledi. Aydın, "AVM kiracıları olmak üzere kira oranlarında Mayıs sonuna kadar yüzde 50 düşüş beklemekteyiz" dedi... 

2020 Mart’ta kira artışı ne kadar oldu?

Enflasyonun belli olması ile mart ayında kiralara yapılabilecek en yüksek zam oranı da belli oldu? 2020 Mart ayında kira oranları en fazla ne kadar artabilir?

Kiraya yüzde kaç zam yapılacak?

Meclis'te kabul edilen yeni yasa tasarısıyla kira oranlarının belirlenmesinden önemli bir değişikliğe de gidildi. Böylece yıllık kira oranları TÜFE üzerinden belirlenecek. Bu kararla ev sahipleri, bu sene kiraya en fazla yüzde 15 zam yapabilecek.

Kira zam oranları Kasım 2017!

Kira zam hesaplamalarında kullanılan ÜFE oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. Kasım ayında kullanılacak ÜFE oranları ise dün açıklandı. İşte kira zam oranları Kasım 2017..

Kira zam oranları Ekim 2017!

Konut ve işyeri kira sözleşmesi Ekim ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı belli oldu. İşte kira zam oranları Ekim 2017 ve hesaplama örnekleri..

Kira artış oranları Ekim 2017 belli oldu!

Geçtiğimiz sene ve daha önceki senelerin Ekim ayında sözleşme imzalayan ve bu ay sözleşmesi yenilenen kiracıların zam oranı belli oldu. İşte kira artış oranları Ekim 2017..

Kira artış oranları yarın açıklanacak!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin Ekim'de senelik olarak yenilenmesi halinde bu ay kiracılara zam yapılacak. Kira artış oranları yarın açıklanacak..

Altına dayalı kira sertifikası getiri oranları!

Vatandaşlar altına dayalı kira sertifikası alabilmek için bugünden itibaren Ziraat Bankası'na başvurabilecek. Başvurular 6 Ekim'e kadar devam edecek. İşte altına dayalı kira sertifikası getiri oranları..

Kira zam oranları Eylül 2017!

Taşınmazını kiraya veren gayrimenkul sahipleri, sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline yıllık zam yapabiliyor. Kira zam oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte kira zam oranları Eylül 2017..

bursa kira oranları Haberi

bursa kira oranları

TÜİK verilerine bakıldığında yabancılara yapılan konut satışları Mart'ta önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,9 azalarak bin 595 olmuştu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Mart 2016'da ilk sırayı 583 konut satışı ile İstanbul ikinci sırayı 360 konut satışı ile Antalya ve ardından 115 konut satışı ile Bursa üçüncü sırayı aldı. 


Mart ayında Türkiye'den konut alan yabancıları ülkelerine göre sıraladığımızda ise Irak vatandaşları satın aldıkları 244 konutla birinci oldu. Irak'ı sırasıyla 151 konutla Suudi Arabistan, 148 konutla Afganistan, 136 konutla Kuveyt ve 96 konutla Rusya Federasyonu izledi. 


ARAPLAR GELDİ KİRALAR ARTTI! 

Bursa'da son dönemde konut kiralarında yaşanan yüksek artışlar vatandaşı ekonomik olarak zor durumda bırakıyor. Kiralarda yaşanan astronomik artışları Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi Bursa Haber'e değerlendirdi. Sedat Durgut Türkiye'nin en büyük...