13 / 05 / 2024

bursa kültür merkezi projesi

bursa kültür merkezi projesi

Bursa'nın eski köylerinden Mudanya'nın Aydınpınar köyünde cami olarak kullanılan 2 asırlık kilise kültür merkezi olacak. Bina restore edilirse kültürel faaliyet ve toplantılarda kullanılabilecek.

Bursa Yıldıztepe Kültür Merkezi 10 yıllığına kiralanacak!

Bursa'daki Yıldıztepe Kültür Merkezi 96 milyon TL bedelle 10 yıllığına kiraya verilecek. İşte detaylar...

Bursa Orhangazi Kültür Merkezi'nde dükkanlar meydana çıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Orhangazi Kültür Merkezi'nde dükkanlar gün yüzüne çıktı.

Bursa İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi, ilçe sakinlerinin hizmetine açıldı.

Bursa Keles Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce Keles’te yapılması planlanan ve içerisinde otopark, restoran, düğün salonu, konferans salonu ve fuaye alanı da yer alan Keles Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yıldırım'a yeni kültür merkezi kazandırılacak!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Molla Fenârî'nin torunu Alim Alâeddin Ali Fenârî'nin Yıldırım’a miras bıraktığı 600 yıllık tarihi restore edilerek İncirli Kültür Merkezi olarak hizmete hizmete açılacak.

Orhangazi Kültür Merkezi'nin inşaatı durdu!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan kültür merkezi inşaatı ödenek yetersizliğinden nedeniyle durdu. 

Bursa Karacabey Kültür Merkezi'nin inşaatı başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Karacabey’de hayata geçireceği kültür merkezi projesinin inşaatı başladı.

Bursa Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş’ta 15 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açıldı.

Orhangazi Kültür Merkezi 2019'da tamamlanacak!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde inşaatına devam edilen Kültür Merkezi ve Kent Meydanı Projesi'nde çalışmalar hızlandı. Kültür Merkezi binasının ikinci kat çalışmalarının beton atma işlemlerine devam ediliyor.

Bursa Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açılış gün sayıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi projesi açılış için gün sayıyor. 15 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen projenin kısa sürede açılması planlanıyor.

Orhangazi Kültür Merkezi'nin inşaatı hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhangazi'de hayata geçirilen Orhangazi Kültür Merkezi'nin inşaatı hızlandı. 7,8 milyon TL'lik birinci etabı tamamlanan merkezin 2019 sonuna yetişmesi planlanıyor

Orhangazi Kültür Merkezi ve Meydan Projesi’nin ihalesi yapıldı!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde ilk etabı tamamlanan Kültür Merkezi ve Meydan Projesi’nin ikinci etap ihalesi bugün gerçekleşti. Proje, bölgenin en büyük projelerinden biri olacak.

Gemlik Kültür Merkezi açılış için gün sayıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik’te bulunan ve restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanan Balık Pazarı Hamamı’nda incelemeler yaptı. Başkan Aktaş, mekanın, ‘kültür merkezi’ olarak faaliyet göstereceğini belirtti.

bursa kültür merkezi projesi Haberi

bursa kültür merkezi projesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından kültür merkezi olarak projesi hazırlanan tarihi yapının 3-4 ay içerisinde ihale edilmesi planlanıyor. Yıl sonuna kadar restorasyonuna başlanacak tarihi kilise içerisindeki mihrap muhafaza edilecek. Bursa ile Mudanya arasında eski ve yeni yolun ortasında kalan Aydınpınar köyü, zeytinlikleri ve villa siteleri meşhur. Köy nüfusunun artması ve şehirle birleşmesiyle Bursa'ya yakın mahalleler arasında yer alan Aydınpınar'da 2 asırdır kullanılan kilise son yıllarda kendi haline terk edildi. Köylülerin yeni cami inşa etmeleri ile ibadet için de kullanılmayan binanın çatısı çöktü. Yan taş duvarları sağlam olarak ayakta duran bina restore edilirse kültürel faaliyet ve toplantılarda...