13 / 05 / 2024

bursa Lalaşahin Paşa Türbesi restorasyon

bursa Lalaşahin Paşa Türbesi restorasyon

Osmanlı sultanlarından 1. Murat’ın lalası Lalaşahin Paşa tarafından yaklaşık 600 yıl önce yaptırılan ancak günümüze sadece türbe ile yıkık bir minaresi kalan külliyenin tüm yapılarıyla ihya edilmesi için Büyükşehir Belediyesi devreye girdi.

Bursa Mustafa Kemal Paşa Temizlik işçi alıyor

Bursa'da Mustafa Kemal Paşa Temizlik, özel güvenlik görevlisi olarak istihdam etmek üzere 1 işçi alımı yapacağını açıkladı. Açıklamaya göre son başvuru tarihi 15 Nisan 2022 tarihi.

Bursa Demirtaşpaşa Konakları restore ediliyor!

Bursa’yı bir açık hava müzesine dönüştürmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Konakları'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

İbrahim Benter: Kapalı Maraş Lala Mustafa Paşa'nın mirası!

Yeniden açılması gündeme gelen Kapalı Maraş hakkında konuşan KKTC Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, ''Kapalı Maraş, Lala Mustafa Paşa'nın mirası'' dedi.

Zagnos Paşa Camisi satılıyor iddiaları asılsız çıktı!

Zagnos Paşa Camii'nin satılacağı iddialarına ilişkin açıklama yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Birol Şahin, "Ortada da bir satış işleminin olması söz konusu değildir." dedi...

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için 3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa’nın köklü eğitim kurumları arasında yer alan ve yıkılan eski binası 1968 yılında yeniden yapılan Demirtaşpaşa İlkokulu, hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından modern bir eğitim kurumu haline getirildi.

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için 3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından baştan aşağı yenilenen Demirtaşpaşa İlkokulu’nda eğitim, 17 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

Bursa Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarını iki yıl önce başlattığı Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'ndaki işyerleri satışa çıkıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın en önemli projelerinden biri olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi, Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'ndaki işyerleri satışa çıkıyor.

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için son bina da yıkıldı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan Demirtaşpaşa İlkokulu alanında yer alan 4 katlı son binanın da yıkımına başlandı.

Bursa Sinan Paşa Külliyesi ayağa kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ecdat yadigarı eserlerin ayağa kaldırılması çalışmalarına son sürat devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda Bursa Sinan Paşa Külliyesi'ni ayağa kaldırıyor.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda ticari alanlar satışa çıkıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın en önemli projelerinden birisi olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan Piri Mehmet Paşa Çarşısında sona gelindi.

Aksaray Piri Mehmet Paşa alt geçit projelerinde son durum!

Aksaray Belediyesi tarafında inşa edilecek Selçuklu Parkı projesi ile Piri Mehmet Paşa alt geçit projeleri AK Parti Aksaray Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından incelendi.

Bursa Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu’nun temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, yerinde yenilenecek olan Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

bursa Lalaşahin Paşa Türbesi restorasyon Haberi

bursa Lalaşahin Paşa Türbesi restorasyon


Tarihi ve kültürel miras çalışmaları sayesinde Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, merkeze yeni bağlanan ilçelerdeki ecdat yadigarı eserleri de bir bir ayağa kaldırıyor. Osmanlı sultanlarından 1. Murat’ın lalası olan Edirne ve Filibe’nin fethinde önemli bir rol oynayan Lalaşahin Paşa tarafından 1348 yılında Mustafakemalpaşa ilçesinde ilçeye hakim bir tepe üzerine inşa edilen külliyenin ihyası için de Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Cami, medrese, hamam, zaviye ve türbeyi bünyesinde barındıran külliyeden günümüze sadece türbe ile yıkık bir minare kalırken, külliyenin ilk günkü orijinalliği ile ayağa kaldırılması için projeler hazırlandı.


Tarihe büyük yatırım

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile birlikte Lalaşahin Paşa Türbesi’nde incelemelerde bulundu. UNESCO Dünya Miras Listesi ile Bursa’nın değerlerinin artık evrensel bir...