06 / 05 / 2024

Bursa Minareliçavuş yeni meydan projesi

Bursa Minareliçavuş yeni meydan projesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Organize Sanayi ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgelerinin kesişme noktasında bulunması nedeniyle yoğun araç trafiğinin yaşandığı Minareliçavuş’a meydan düzenlemesi ile nefes aldıracak.

Renault açıkladı! Renault, Bursa'da 4 yeni model üretimi yapacak...

Fransız otomobil üreticisi Renault, gelecek senelerde üretim maliyetlerini önemli ölçüde düşürmeyi ve Bursa’daki fabrikasında dört yeni model üretmeyi planlandığını açıkladı. İşte haberin detayları...

TOKİ'den Bursalılara son dakika müjdesi! Ucuz konut fırsatını kaçırmayın!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa'da 509 yeni konut inşa edecek. İşte detaylar...

TOKİ'den Bursalılara büyük müjde! Beklenen tarih geldi! Bursa'ya ucuz ve yeni konutlar geliyor!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa edecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa'da 509 yeni konut inşa edecek. TOKİ Bursa projesinin ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ'den Bursa'nın o ilçesine yüzlerce ucuz ve yeni konut geliyor! TOKİ Bursa projesi için tarih belli oldu!

Yeni konut yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa'daki yeni projesi için düğmeye bastı. TOKİ'nin Bursa projesinde 509 yeni konut yer alacak.

TOKİ Bursa projesi için düğmeye bastı! Bursa'ya yüzlerce yeni ve ucuz konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa'da 509 yeni konut inşa edecek. İşte detaylar...

Evim Mağdurları'ndan Türkiye'nin dört bir yanında eylem!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları İstanbul, Trabzon, Konya, Bursa, Gaziantep'te yeni eylemler gerçekleştirdi.

Bursa'da kiralık ve satılık ev fiyatları rekora koşuyor!

Kiralık ve satılık evlerdeki fahiş fiyatlar sebebiyle Bursa’nın yeni bir gecekondulaşma tehdidiyle karşılaştığına dikkat çeken BEMO Başkanı Erdal Çelebi, “Bu tehlikeyi birlikte görüp, kontrol etmemiz lazım. Vatandaşa yaşanabilir alanların düşük maliyetlerle teslim edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Bursa Nilüfer'de 1.4 milyar TL'ye icradan satılık elektrik üretim santrali!

T.C. Bursa 7. İcra Dairesi, Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Minareli Çavuş Mahallesi'nde yer alan elektrik üretim santralini 1 milyar 388 milyon 375 bin 367 TL'ye satıyor...

TOKİ'den Bursa'ya 2 yeni okul! İhalesi yarın!

Eğitim yatırımlarına son sürat devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Osmangazi'de 2 yeni okul inşa edecek.

Yeni nesil kooperatif anlayışı ile kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, yeni nesil kooperatif sistemiyle farklı bölgelerde de konut geliştireceklerini belirtti. 

Bursa için yeni eylem planı hazırlandı!

Daha sağlıklı bir gelecek için çevre yatırımlarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, yeni eylem planı hazırladı.

TOKİ'den Bursa Yenişehir'e 210 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa'nın Yenişehir ilçesinde 210 yeni konut inşa edecek.

TOKİ'den Bursa'ya 4 yeni okul! İhalesi yarın!

Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Hürriyet ve Başaran Mahalleleri 40’ar Derslikli, Kestel İlçesi, Ahmet Vefik Paşa Mahallesi 24 Derslikli, Mudanya İlçesi Karafatma Mahallesi 24 Derslikli Eğitim Yapıları İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'te yapılacak.

Bursa Minareliçavuş yeni meydan projesi Haberi

Bursa Minareliçavuş yeni meydan projesi


Bursa’yı bütünüyle daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla tüm semtleri sosyal donatı alanları ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi, bir meydanı bulunmayan ve yoğun araç trafiğinin yaşandığı Minareliçavuş Mahallesi’ne de meydan kazandırmak için çalışmalara başladı. Öncelikle Minareliçavuş Camii çevresinden geçen yolu batıya deplase eden Büyükşehir Belediyesi, cami karşısında bulunan 5 binayı da kamulaştırdı. Kamulaştırılan binaların yıkımını başlatan Büyükşehir Belediyesi, ortaya çıkan yaklaşık 10 bin metrekarelik alana ayrıcalıklı bir meydan ve rekreasyon alanı projesi uygulamak için de çalışmaları başlattı.


Bölgeye değer katacak

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın’dan uygulanacak proje hakkında bilgi aldı. Minareliçavuş’un iki organize sanayi bölgesi arasında ve Özlüce ile Geçit’i birbirini bağlayan yol üzerinde kaldığını bu nedenle de mahallede...