29 / 04 / 2024

Bursa Muradiye Külliyesi açılış

Bursa Muradiye Külliyesi açılış

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanarak orijinal kimliğine kavuşan Muradiye Külliyesi, görkemli bir törenle ziyarete açıldı. Açılışa İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala da katıldı...

Bursa Muradiye Külliyesi restore çalışmalarında sona gelindi!

Bursa Muradiye Külliyesi’ndeki restorasyon çalışmalarının sonuna geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Muradiye Külliyesi’ndeki Cem Sultan Türbesi’nin tamamlanma aşamasına gelen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi Bursa'da inşa ediliyor! 

Külliye konsepti, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Bursa'da inşa edilecek. Bursa Diyanet Din Eğitimi Külliyesi içerisinde, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, akademi, sosyal tesisler, barınma birimleri ve uygulamalı eğitim yapılacak bir cami barındıracak.

Esenler'e Spor Külliyesi ve Spor Vadisi müjdesi!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçede toplam 284 bin metrekare alanda Spor Külliyesi ve Spor Vadisi projesi hayata geçireceklerini söyledi.

Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı!

Amasya'da restorasyonu tamamlanan Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amasya'daki temasları kapsamında Amasya Valiliği, Amasya Belediyesini ziyaret etti.

Şahinbey Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası'nın temeli atıldı!

Şahinbey Belediyesi ve hayırseverler tarafından inşa ettirilecek olan Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası’nın temelleri dualarla atıldı.

Esenler'e Spor Külliyesi ve Spor Vadisi müjdesi!

Esenler'de hizmete açılacak olan Spor Külliyesi ve Spor Vadisi ile ilçe adeta bir 'Spor Şehri' olacak...

Harput’a 80 milyon TL’lk diyanet külliyesi!

Elazığ Harput’ta inşa edilmesi planlanan ve yaklaşık iki yıldır projelendirilen “Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi” projesi hayata geçiriliyor. Toplam 8 bin 600 metrekarelik alana inşa edilecek külliyenin maliyetinin 80 milyon TL’yi bulması planlanıyor.

Pendik Amine Hatun Külliyesi hizmete girdi!

Pendik Amine Hatun Külliyesi'nin açılışı TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

AREV Okulları, Öğrenci Yurdu ve Külliyesi açıldı!

Vehbi Orakçı yenilikçi projelerine bir yenisini daha ekleyerek AREV Okulları, Öğrenci Yurdu ve Külliyesi'ni açtı...

Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı külliyesi mi oluyor?

Restorasyon çalışmaları süren Yıldız Sarayı’nın Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi olarak kullanılması gündeme geldi.

Orgeneral Hulusi Akar Cami ve Külliyesi açıldı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orgeneral Hulusi Akar Cami ve Külliyesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Beykoz Baklacı Külliyesi'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Beykoz Belediyesi, Baklacı Külliyesi'nin temelini attı.

Kars'ta Sultan Alparslan Külliyesi için yıkımlara başlandı!

Kars’ta Faikbey Caddesi üzerinde yapılacak Sultan Alparslan Külliyesi inşaatında bulunan binaların yıkım çalışmalarına başlandı..

Hamidiye Külliyesi inşaatında sona doğru!

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar KARTAL, Üçkuyular’da yapımı devam eden Hamidiye Külliyesi insaatında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi..

Bursa Muradiye Külliyesi açılış Haberi

Bursa Muradiye Külliyesi açılış



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanarak özgün kimliğiyle buluşan Muradiye Külliyesi, muhteşem mimarisi ve ruhaniyetiyle ziyaretçilerine kapılarını açtı. İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Osmanlı Hanedanı’ndan II. Abdülhamid Han’ın 5. kuşaktan torunları Nilhan Sultan Osmanoğlu ve Yavuz Selim Osmanoğlu’nun ziyarete açılış kurdelesini birlikte kestiği Muradiye Külliyesi, görsel güzelliğiyle göz kamaştırdı.


“Osmanlı’nın başkenti Bursa, bir evrensel değer…”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuşmasında, Muradiye’deki çalışmaların UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil alanlardaki son restorasyonlar olduğunu ifade etti. Tarihi eserleri ayağa kaldırmak ve yeniden işlevlendirmek için titizlikle çalıştıklarını vurgulayarak Bursa’nın tarih ve kültür şehri olduğunu anlatan Başkan Altepe, “Bursa’nın en büyük özelliği Osmanlı’nın başkenti oluşu… Bizler de sultanların kurduğu semtlerden oluşan Bursa’mızın...