11 / 05 / 2024

Bursa orhan çelik

Bursa orhan çelik

Kentsel dönüşüm Bursa’nın önünde duran en önemli meselelerden birisi. Özelikle Yıldırım ve Osmangazi’nin işi oldukça zor… Bursa Hakimiyet Gazetesi'nden Orhan Çelik bugünkü yazısında kentsel dönüşümü el aldı...

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Köylerde bakkallar kapandı, yerine emlak ofisleri açıldı!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Nerde tarımı toprağı, emeği, üretimi, çiftçiyi koruyan, gözeten bütçe? Köylerde bakkallar kapandı, yerlerine emlak ofisleri açıldı." dedi.

Kastek Mühendislik Proje Yönetimi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kastek Mühendislik Proje Yönetimi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Alican Canıgeniş, Evren Korkmaz, Orhan Çelik ve Sedat Acar ortaklığında kuruldu.

Kasis Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kasis Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de  300 bin TL sermaye bedeli ile Evren Korkmaz, Orhan Çelik, Sedat Acar tarafından kuruldu.

Bursa'da kira fiyatları cep yakıyor!

Tüm ülkede tavan yapan kira fiyatları Bursa'yı da etkiledi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, kent genelinde kira fiyatlarının vatandaşları zor duruma soktuğunu dile getirdi.

Bursa Çekirge Teras Projesi'nde yıkımlar başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçireceği Çekirge Teras Projesi kapsamında 20 yıldır atıl halde duran Çelik Palas Oteli ek binalarında başlatılan yıkım çalışmaları aralıksız sürüyor. 

Faruk Çelik’in oğluna ait Uludağ'daki dağ evinin kaçak olduğu iddiası!

AKP'li eski bakan Faruk Çelik'in oğlu Enes Çelik'in üzerine kayıtlı Bursa Uludağ eteklerinde yer alan Alaçam köyündeki dağ evinin 31 Aralık 2017'den sonra yapılmış olmasına rağmen 2018'de yapı kayıt belgesi alındığı, CİMER'e yapılan şikayetle belirlendi.

Homa Grup Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Homa Grup Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ali İşbilir, Hüseyin Zengin, Mehmet Kesin ve Orhan Çelik ortaklığında kuruldu.

Nuhoğlu Çelik Sanayi ve İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nuhoğlu Çelik Sanayi ve İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Nuhoğlu tarafından kuruldu.

Bursa Yeni Çelik Palas Otel'in imar planları askıda!

Bursa'nın Çekirge bölgesinde bulunan Yeni Çelik Palas Oteli arazisinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan imar planı, Osmangazi Bedediye Meclisi’nde konuşuldu.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Bursa Bölge Adliye Mahkeme binasının inşaatı bitmeden açıldığı iddiası! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Bölge Adliye Mahkeme binasının inşaatı bitmeden açıldığını iddia etti. 

Atilla Çelik ve İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Atilla Çelik ve İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Büyükatilla tarafından kuruldu.

İspanyollar Bursa'da otel aldı!

İspanyollar Bursa'ya yatırım yapıyor.İspanyol Bluebay firması Mart 2018 itibariyle 10 yıllığına Grand Swiss-bel Hotel Çelik Palas'ın işletmeciliğini devralmış...

Bursa orhan çelik Haberi

Bursa orhan çelik

Kentsel dönüşüm Bursa’nın önünde duran en önemli meselelerden birisi. Özelikle Yıldırım ve Osmangazi’nin işi oldukça zor… Çünkü bölgenin neredeyse tamamının dönüşüme ihtiyacı var. Yıldırım’da önceki dönemde başlanan ancak başarısızlıkla sonuçlanan girişimden sonra Osmangazi Belediyesi’nin hamlesi merakla bekleniyordu.



Dün Başkan Mustafa Dündar’ın daveti üzerine Soğanlı’da başlatılan dev dönüşüm projesini yerinde gördük. Daireler 2+1, 3+1, 4+1, yükseklik bakımından da zemin artı 5 kat olarak projelendirilmiş.



Şunu ifade etmekte de sakınca görmüyorum;

O dönem Yıldırım Belediyesi’nin başlattığı çalışmanın oluşturduğu algıyla Osmangazi Belediyesi’nin başlattığı projenin algısı arasında dağlar kadar fark var. Çünkü her şey çok profesyonelce hazırlanmıştı. Başkan Dündar’ın ‘2016 dönüşüm yılı olacak’ sözü nün de boşuna söylenmediğini görmüş olduk.


Projeye ilişkin birkaç detay vermem gerekirse… Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından destekleniyor. Yaklaşık 140 milyon liralık...