28 / 04 / 2024

bursa osmangazi soğanlı kentsel dönüşüm son durum

bursa osmangazi soğanlı kentsel dönüşüm son durum

Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan Soğanlı Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayından geçti. Peki Soğanlı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm süreci nasıl işliyor? Soğanlı nasıl olacak?

Osmangazi Millet Bahçesi 27 Temmuz'da ihaleye çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Osmangazi Soğanlı Millet Bahçesi projesini 27 Temmuz 2021 tarihinde ihaleye çıkarıyor.

Osmangazi Soğanlı'daki kentsel dönüşüm projesi TBMM gündeminde!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinin Soğanlı Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Osmangazi'de imara aykırı lüks villa yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi ekipleri tarafından Uludağ eteklerinde bulunan Soğukpınar Mahallesi’nde imara uygun olmadığı tespit edilen lüks villanın yıkımı gerçekleşti.

Mustafa Dündar'dan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi açıklaması!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 6. etabın ilk harcı döküldü!

Türkiye’de kamu tarafından başlatılan ve her anlamda modern güvenli kent beklentisini karşılayan tek uygulama olan Osmangazi Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, etap etap büyüyerek umutları ve hayalleri gerçeğe dönüştürüyor.

Bursa Osmangazi'de 16 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Bursa 5. İcra Dairesi, Bursa ili, Osmangazi ilçesi, Soğanlı Mahallesi 3327 ada 28 parselde yer alan 6 bin 801,78 metrekarelik arsayı 16 milyon 98 bin 625 TL'ye icradan satıyor...

Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya mı açılacak?

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın gözde yeşil alanları arasında bulunan Soğanlı Botanik Parkı’nın yapılaşmaya açılmasıyla ilgili iddialarını yalanladı.

Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değişti!

Bursa'da Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü, Nitelikli Koruma Alanı ve ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak değiştirildi...

Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı iddiasına bakanlıktan yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı açıklamada Bursa Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bursa'daki Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya açılıyor!

Bursa'da yer alan Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değiştirildi ve doğal SİT gitti ‘Kontollü kullanım alanı’ geldi. Park'ta yapılaşmanın da önü açıldı.

Bursa Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi için 68 bina yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kalan riskli alandaki 5 katlı binayı kamulaştırarak yıktı.

Bursa Soğanlı Merkez Cami açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilen Soğanlı Merkez Cami açıldı.

Botanik 224 Bostancıkent, Yükselen Park ve Atış Premium’da satışlar başladı!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Bursa Osmangazi Soğanlı'daki gayrimenkulleri, Turyap tarafından açık teklif usulüyle satışa çıkarıldı...

bursa osmangazi soğanlı kentsel dönüşüm son durum Haberi

bursa osmangazi soğanlı kentsel dönüşüm son durum


Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan Soğanlı Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayından geçti. Bakanlığın onayladığı Soğanlı Mahallesi rezerv yapı alanı ve riskli alana ait 1/5 bin ölçekli nazım ve l/bin ölçekli uygulama imar planı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıya çıktı. Bir ay süre ile askıda kalacak olan ilana itiraz gelmezse Osmangazi Belediyesi artık dönüşüm için fiili olarak harekete geçebilecek. 


DEV KAMULAŞTIRMA 


Planlar, geçtiğimiz yıl ilan edilen 35 hektarlık rezerv yapı alanı ve riskli alan ilan edilen 7 hektarlık alan ile 1. derece doğal sit alanı sınırları dışında kalan yaklaşık 32 hektarlık kısma yönelik hazırlandı. Dönüşümün yapılacağı riskli alanda 2 bin 320 kişi yaşıyor. Bağımsız birim sayısı ise 833 olarak belirlendi. Osmangazi Belediyesi dönüşüm için 140 milyon liralık bir...