29 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi Türbesi

Bursa Osmangazi Türbesi

Bursa Osmangazi Türbesi'nde sandukanın çevresinde bulunan ve 150 yıl önce Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan sedef korkuluğunun restorasyonu tamamlandı. Bakım ve onarım Kültür Bakanlığı Sanatkarı Sedefkar Zafer Karazeybek tarafından yapıldı.

Bursa Osmangazi'de binalar kamulaştırılıyor! 

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, toprak kayması yaşanan Kavaklı Mahallesi'nde yer alan binaların kamulaştırılacağını açıkladı. 

Bursa Osmangazi Meydan Projesi'nde son durum ne?

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan kentin en büyük meydanı olacak Osmangazi Meydan inşaatındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

Bursa Yıldırım Bayezid Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Yıldırım Bayezid Türbesi, ilk günkü ihtişamına kavuştu.

Bursa Osmangazi Meydanı için 145 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından 40 bin metrekare alanda hayata geçirilecek Osmangazi Meydanı projesi kapsamında 84 bina kamulaştırılarak yıkıldı. Kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 145 milyon TL ödeme yapıldı.

Bursa Pir Abdal Türbesi hizmete açıldı!

Yenişehir’in Barcın bölgesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Pir Abdal Türbesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete alındı.

Bursa Üç Kuzular Camii ve Türbesi gün yüzüne çıkıyor!

Bursa’yı eserleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Üç Kuzular Camii ve Türbesi’nde devam eden çalışmalarda incelemelerde bulundu.

Bursa Osmangazi'de icradan 13.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Bursa 2. Satış Memurluğu, Bursa Osmangazi'de Gemlik Lokumcusu işyeri ile Tofaş Oto Servis Ana bayii arasında kalan arsayı satışa çıkardı. 6 bin 77 metrekare yüzölçümlü arsanın toplam satış bedeli 13 milyon 555 bin 640 TL olarak belirlendi.

Bursa Osmangazi'de kaçak depo yıkıldı!

Bursa Osmangazi belediyesi Alaşar Mahallesinde, birinci sınıfı tarım arazisi üzerinde inşa edilen işyeri ve depo belediye ekipleri tarafından yıkılarak yerle bir edildi.

Bursa Osmangazi Türbesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Bursa Osmangazi Türbesi'nde sandukanın çevresinde bulunan ve 150 yıl önce Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan sedef korkuluğunun restorasyonu tamamlandı. Bakım ve onarım Kültür Bakanlığı Sanatkarı Sedefkar Zafer Karazeybek tarafından yapıldı.

Bursa Osmangazi'de icradan 4 milyon TL'ye satılık arsa!

Bursa 3. Satış Memurluğu, Bursa Osmangazi'deki arsayı satışa çıkardı.11 bin 680 metrekare yüzölçümlü arsanın satış bedeli 4 milyon 88 bin 294 TL olarak belirlendi.

Bursa Osmangazi'de 5.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi'de bulunan arsayı satışa çıkardı. Yüzölçümü 3 bin 119,15 metrekare olan arsanın satış bedeli 5 milyon 614 bin 470 TL olarak belirlendi.

Manisa'daki Ali Baba Türbesi yenilendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesinde bulunan Ali Baba Türbesi’nde tadilat çalışmasını tamamladı. Vatandaşlar çalışmalardan dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Bursa Osmangazi Türbesi Haberi

Bursa Osmangazi Türbesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından Tophane Meydanındaki türbede bulunan yaklaşık 150 yıllık sedef korkuluğun bakım ve onarımı, Kültür Bakanlığı Sanatkarı Sedefkar Zafer Karazeybek tarafından yapıldı.


Restorasyonla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Karazeybek, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin türbesinde bulunan sanduka ve çevresindeki sedef korkuluğun 1855'teki büyük depremden sonra Sultan Abdülmecit tarafından İstanbul'da Tamirhane-i Hümayun'da yaptırıldığını söyledi.


Yaklaşık 20 bin sedef parçadan oluşan 12 metre karelik bir alanı kaplayan sedeften oluşan nadide eserin, Türkiye'nin en büyük sedef işlemeli eserlerinden olduğunu ifade eden Karazeybek, 15 Martta başlayan restorasyonun yaklaşık üç ay sürdüğünü belirtti.


Korkuluk ve türbenin bu zamana kadar birçok kez bakım geçirdiğini vurgulayan Karazeybek, "Yapılan tamir, bakım, koruma ilaçlaması, gomelak cilalama işlemleri sonucu daha uzun bir ömre kavuşturuldu. Denetimi...