28 / 04 / 2024

Bursa restorasyon projeleri

Bursa restorasyon projeleri

Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşırken kentin kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından eski işleviyle yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Beylik Han’daki restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Bursa Tarihi Çarşı'daki dükkanlar restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın içindeki eşyalarla birlikte küle döndüğü yangından iki gibi kısa bir süre sonra bölgede restorasyon çalışmalarının startını verdi.

Bursa'da tarihi yapılar restore edildi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik’teki Roma Tiyatrosu’nda devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek, Bursa merkezinde restore edilmedik tarihi yapı bırakmadıkdıklarını söyledi.

Ankara-Sivas, Bursa-Osmaneli ve Konya-Karaman YHT projeleri mecliste!

Ankara-Sivas, Bursa-Osmaneli ve Konya-Karaman hızlı tren hattı projeleri ile Gebze-Darıca metro hattı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Bursa ucuz konut projeleri 2020!

TOKİ Bursa ucuz konut projeleri 2020 haberimizde yer alıyor. Hayata geçirilecek projelerle dar ve orta gelirliler ev sahibi olacak. İşte TOKİ Bursa ucuz konut projeleri 2020...TOKİ Bursa ucuz konut projeleri başvuru şartları 2020...

Bursa TOKİ projeleri 2020!

Bursa TOKİ projeleri 2020 ne zaman başlayacak? Bursa TOKİ projeleri 2020 başvuru için gerek belgeler neler? Bursa TOKİ projeleri 2020 başvuru şartları neler? TOKİ 100 bin sosyal konut ödeme planı ve fiyatları nasıl? İşte TOKİ 100 bin sosyal konut Bursa projeleri 2020...

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

Bursa şehir planlaması ile dönüşecek!

Yeni dönemde hayata geçireceği projeleri anlatan CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, ''Kentsel dönüşüm insan için şehir planlaması ile yapılırsa doğrudur. Biz de bunu yapacağız'' dedi.

Bursa Soğanlı, kentsel dönüşümle değerlendi!

Yatay şehirleşmenin örnek projeleri arasında yer alan Soğanlı Kentsel Dönüşümü, sosyal donatı alanları, mimari ve teknik özellikleri ile de Bursa’nın yükselen değeri oldu.

Osmangazi projeleri Bursa’ya değer katıyor!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi'nin vizyon projelerini AK Parti Bursa Milletvekilleri’ne anlattı.    

Bursa Kefensüzen Camii'nde son rötuşlar!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında yenilenen 600 yıllık Kefensüzen Camii’nde restorasyon çalışmaları son sürat devam ediyor. 

Kentsel dönüşüm Bursa Yıldırım'a değer katıyor!

Bursa Yıldırım Belediyesi, özgün mimariye sahip modern pazar yerleri ile vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veriyor. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı.

Eyüpsultan’da dev restorasyon projeleri başlıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ESTAM projesi kapsamında 98 hektarlık alanda yürütülen 67 farklı projenin tanıtımı yapılacak.

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Osmangazi'nin projeleri Bursa'ya vizyon kazandırıyor!

Osmangazi Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeler Bursa'ya büyük bir vizyon kazandırıyor. Türkiye'de birçok yerel yönetime örnek olan projeler şehrin çehresini değiştiriyor. 

İsmail Hakkı Edebali Bursa'nın dönüşüm projeleri anlattı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa'nın Yavuzselim Mahallesi sakinleriyle buluşmasında kentsel dönüşüm çalışmaları ve detayları hakkında açıklamalar yaptı. 

Bursa restorasyon projeleri Haberi

Bursa restorasyon projeleri


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elvas ile birlikte İnegöl’de 500 yıllık tarihi olan ve 2013 yılında meydana gelen yangında tamamen harabeye dönen Beylik Han’da yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasına sahip çıktıklarını belirten Başkan Altepe, “Bursa’mızda bulunan ecdat yadigarı eserleri ve tüm tarihi değerleri ayağa kaldırıyoruz. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla artık Bursa, tüm dünyaya örnek olacak konuma geldi. Artık Bursa’mız, bir UNESCO Dünya Mirası ve evrensel değer olarak tescillendi. Bursa merkezinde yaptığımız çalışmalar artık tüm ilçelerimizde yaygınlaşmaya başladı. 17 ilçede tarihi ve kültürel miras ile ilgili yaptığımız çalışma 450’yi buldu” dedi.


“İnegöl’e yakışan anıtsal bir yapı olacak”

Büyükşehir’in tarihi...