15 / 05 / 2024

Bursa Teknoloji OSB projesinde kamulaştırmalar başlıyor

Bursa Teknoloji OSB projesinde kamulaştırmalar başlıyor

Orta ve ileri teknoloji yatırımlarıyla Bursa’nın sanayideki dönüşümünü hızlandıracak olan Teknoloji OSB projesinde kamulaştırmalar başlıyor.

Bazı alanlar Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu!

Bazı alanlar Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi...

Bursa OSB'den yatırımcılara satılık arsa!

Bursa Organize Sanayi Bölgesi, OSB sınırları içerisinde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın ihalesi 15 Ekim'de gerçekleşecek.

Polatlı OSB'ye 27 milyon liralık dev yatırım!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Polatlı OSB'ye yapılacak 27 milyon liraya ulaşan dev yatırıma onay verdi. 

OSB yatırımcılarının önünü açtık!

Bolu'da sanayicilerle istişare ve değerlendirme toplantısına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSB'lerde yatırımların tamamlanmasının önünü açtıklarını söyledi.

OSB'lerde arsa tahsis süreçlerini hızlandırdık!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti mitinginde yaptığı konuşmada OSB'lerde arsa tahsis süreçlerini hızlandırdıklarını söyledi.

Çanakkale Ezine Gıda İhtisas OSB'nin altyapı ihalesi çok yakında!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Bakanlık olarak Çanakkale Ezine Gıda İhtisas OSB'mizin inşallah en kısa zamanda altyapı ihalesi yapılacak. Ben burada bunun sözünü size veriyorum" dedi...

OSB'lerde arsa tahsisi hızlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSB'lerde arsa tahsisi süreçlerinin hızlanacağını ve tahsis edilmemiş parsellere ilişkin bilgilere eksiksiz ulaşılacağını söyledi.

OSB yatırımcılarının arsa tahsis başvuruları 30 günde sonuçlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yatırımcılarını sevindirecek açıklamalarda bulundu. Bakan Varank, "Yatırımcıların arsa tahsis başvuruları 30 günde neticelendirilecek" dedi..

Sanayicilerin teknolojik dönüşümüne yeni nesil OSB modeli!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve BM Kalkınma Programı tarafından hazırlanan "2023'e Doğru Türkiye'de OSB'lerin Dönüşümü" raporu, sanayicilerin yüksek kaliteli altyapı ortamını nedeniyle OSB'leri tercih ettiğini ortaya koyuyor.

Mustafa Varank: OSB sayısını 311'e çıkardık!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Türkiye'de 2002'de 197 OSB varken, 16 yılda 114 OSB daha kurarak toplam sayıyı 311'e çıkardıklarını söyledi.

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamı genişletildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank,"OSB'lerde kısmen ya da tamamen bedelsiz arsa tahsisinin kapsamını genişlettik. OSB'lerdeki parsellerin dolmasıyla, ciddi üretim ve istihdam artışları göreceğiz." dedi...

Bursa Orhaneli'ye yeni OSB kuruluyor!

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 500 milyar dolarlık maden rezervi belirlenen alanda yeni organize sanayi bölgesi kurulması planlanıyor. Bölgede 45'ten fazla fabrika kurulacağını açıklandı.

OSB'lerdeki boş parseller yatırıma kazandırılacak!,

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi hakkında açıklama yapan  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Amacımız, OSB’lerdeki boş parselleri yatırıma hızlı bir şekilde kazandırarak üretim ve istihdamı etkin şekilde artırmak" dedi...

Bursa Teknoloji OSB projesinde kamulaştırmalar başlıyor Haberi

Bursa Teknoloji OSB projesinde kamulaştırmalar başlıyor

Bursa Valisi Karaloğlu, 'Bursa’da hem sanayinin önünü açmak ve sanayinin dönüşümüne katkı sağlamak istiyoruz' dedi. Bursa’nın gelecek vizyonu ve kamu yatırımları üzerine açıklamalarda bulunan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi projesinde kamulaştırma sürecinin başladığı müjdesini verdi. 


Yaşanan iki seçime rağmen geçen yıl kamu yatırımlarının hiç seçim olmamış gibi devam ettiğini kaydeden Karaloğlu, Bursa’ya planlanandan daha çok kaynak aktarıldığının altını çizdi. Bursa’nın geleceğini etkileyecek İstanbul- Bursa-İzmir Otoyolu, Hızlı Tren Projesi, Şehir Hastanesi, Otomotiv Test Merkezi, Teknoloji OSB, BESOB Büyük Sanayi Sitesi gibi yüksek bütçeli 6 önemli kamu yatırımı bulunduğunu ifade eden Karaloğlu, İstanbul-Bursa- İzmir Otoyolu’na bugüne kadar 12,5 milyar lira harcandığını belirterek, “Her gün 4 milyon dolar harcıyoruz. Projenin toplam maliyeti 9 milyar dolar. Otoyolun Altınova ile Karsak Boğazı'ndaki...