09 / 05 / 2024

bursa turistik yerler

bursa turistik yerler

Osmanlı Devleti 'ne bir dönem başkentlik yapan, asırlar öncesinin uluslararası ticaret merkezlerinden Bursa, tarihi ve doğal güzellikleriyle de son yıllarda özellikle Arap turistlerin ilgisini çekiyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi turizm gönüllülerine sertifikalarını verdi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin turizm altyapısının güçlendirilmesi amacıyla bu yaz başlatılan ‘bana sor’ projesinde görev alıp, kente gelen yabancı turistlere gönüllü olarak rehberlik eden öğrenciler, sertifikalarını aldı.

Bursa'nın tanıtımına Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan tam destek!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Ünal, Türkiye’nin dünyaya tanıtımında Bursa’nın konumlandırılmasını planlamak için Almira Otel'de Bursalı turizmciler ile bir araya geldi...

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Bursa'da 73 milyon TL'ye icradan satılık otel ve arsası!

Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Kükürtlü Mahallesi'nde yer alan beş yıldızlı turistik otel ve arsası 73 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Bursa Gököz Göleti'ne spor ve turistik tesis yapılacak!

Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles'teki Gököz Göleti'nin çevresine Bursaspor ve diğer kulüplerin kamp yapabilmesi için spor ve turistik tesis inşa edilecek.

Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası Projesi hayata geçiyor!

Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarının başında gelen Ördekli Kültür Merkezi ile Tayakadın Camii arasında kalan bölge, Osmangazi Belediyesi’nin gerçekleştireceği proje ile cazibe merkezi haline gelecek.

Arap turistler Bursa'yı tercih ediyor!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Arap turistin yine Bursa'yı tercih ettiğini belirterek, kentteki turistik tesislerin dolduğunu söyledi.

Bursa'da emsal artışı ile örnek dönüşüm başlıyor!

Bursa’daki konaklama tesisi sorununu turistik amaçlı tesislerde 0.50 emsal artışı ile çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, aynı uygulamayı kentsel dönüşüm projeleri için de hayata geçiriyor...

Bursa'da emsal artışıyla dönüşüm başlıyor!

Konaklama tesisi meselesine turistik amaçlı tesislerde 0.50 emsal artışı ile çare bulan Bursa Büyükşehir Belediyesi, aynı uygulamayı kentsel dönüşüm projeleri için de yapacak.

Bursa'da emsal artışı ile 'örnek dönüşüm' başlıyor!

Bursa'daki konaklama tesisi sorununu turistik amaçlı tesislerde 0.50 emsal artışı ile çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, aynı uygulamayı kentsel dönüşüm projeleri için de hayata geçiriyor.

Recep Altepe: Bursa kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek olacak!

Bursa’daki konaklama tesisi sorununu turistik amaçlı tesislerde 0.50 emsal artışı ile çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, aynı uygulamayı kentsel dönüşüm projeleri için de hayata geçiriyor.

Haluk Beceren: Bursa'da turistlerin kalış süreci daha fazla olmalı!

Turizm Kokteyli Güney Marmara Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği Derneği ile Bursa Skal Kulübü'nün düzenlediği Turizm Haftası' kokteylinde konuşan Başkan Haluk Beceren, turistlerin Bursa'da kalış süresinin kısa olduğunu belirtti.

Münir Karaloğlu: Bursa'da turizm daha da gelişecek!

TURİZM haftası etkinlikleri kapsamında Turizm Kokteyl'i Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) ve Bursa Skal Kulübü katkıları ile Sheraton Otel'de gerçekleştirildi.

Beyazıt Kapalıçarşı Dünyada en çok ziyaret edilen turistik yer oldu!

Dünya Turizm Örgütü tarafından yayınlanan 'en çok ziyaret edilen turistik yerler' listesinde İstanbul Bayezit'teki Kapalıçarşı birinci sırada yer aldı. Kapalıçarşı'yı yılda 91 milyon 250 bin kişi ziyaret ediyor...

1962 yılında Galata Kulesi turistik kule olacakmış!

1962 yılında Galata Kulesi restore edilecekmiş. Kule, Türkiye'nin Eyfel'i olacakmış. Kule restore edilerek içinde çay salonu, turistik eşya satan yerler inşa edilecekmiş. Bu iş için bir milyon liraya ihtiyaç duyulmuş.

bursa turistik yerler Haberi

bursa turistik yerler



Osmanlı Devleti'ne bir dönem başkentlik yapan, asırlar öncesinin uluslararası ticaret merkezlerinden Bursa, tarihi ve doğal güzellikleriyle son yıllarda özellikle Arap turistlerin ilgisini çekiyor. 


Kentte, İpek Yolu'nun son durağı olan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi"nde, bugünlerde pek çoğunu Arapların oluşturduğu, "İğne atsan yere düşmez" deyimine uygun kalabalıklar görülüyor. Bu durum, önceki yıllarda satışlarını artırmak için sadece düğün mevsimini bekleyen bölge esnafının yüzünü güldürüyor. 


Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, yaptığı açıklamada, 1980'li yılların ortalarına kadar Arapların Bursa'ya yoğun bir şekilde geldiğini, esnafın da ticaret hacmini ciddi anlamda artırdığını söyledi. 


Arapların o dönem kent merkezinde ev kiralayıp alışverişlerini genellikle bu bölgeden yaptığını belirten Özyıldırım, esnafın da onlarla daha iyi iletişim kurabilmek amacıyla Arapça ve İngilizce kurslarına gittiğini anlattı. 


Özyıldırım, 1990'lı yıllardan itibaren...