05 / 05 / 2024

Bursa Üftade Hazretleri Caminin çevresi onarıldı

Bursa Üftade Hazretleri Caminin çevresi onarıldı

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın manevi mimarlarından Üftade Hazretleri’nin türbesi ile adını taşıyan caminin çevresini güzelleştirdi.

Bursa Emir Sultan'a otopark takviyesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Emir Sultan Hazretleri’ni ziyarete gelen kafilelerin kullandığı otobüslerin düzenli şekilde duraksayabilmesi için otopark çalışmalarını hızlandırdı.

Bursa Üftade Hazretleri Cami'nin çevresi onarıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın manevi mimarlarından Üftade Hazretleri’nin türbesi ile adını taşıyan caminin çevresini güzelleştirdi.

Bursa Emir Sultan Türbesi'nin restorasyonu bitti!

Bursa’nın büyük evliyalarından olan Emir Sultan Hazretleri’nin türbesinde sandukanın etrafındaki 600 yıllık kündekari işlemelerin restorasyonu bitti. Türbenin yeni hali dualar eşliğinde ziyaretçilerle buluştu.

Bursa Molla Gürani'de restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Bursa'da Üftade Hazretlerinin türbesinden Yerkapı Camii’e kadar pek çok kültürel mirası bünyesinde barındıran Molla Gürani Mahallesi’nde Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Üftade Tekkesi ve Camii turistlerin ilgi odağı oldu!

Bursa'nın manevi önderlerinden Üftade Mehmed Muhyiddin tarafından 16'ncı yüzyılın sonlarına doğru yaptırılan cami ve tekke, restorasyon çalışmalarının ardından inanç turizminin önemli duraklarından biri haline geldi.

Restore edilen Üftade Tekkesi ve Camii hizmete açıldı!

Bursa’da 4 milyon TL harcanarak restore edilen 500 yıllık Üftade Tekkesi ve Camii, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Üftade Mehmed Muhiddin Hazretleri tarafından 16. yüzyılın sonlarına doğru yaptırılan cami ve tekke orijinal haline kavuşturuldu...

Bursa'daki Üftade Tekkesi restore edildi!

Üftade Mehmed Muhiddin tarafından 16. yüzyılın sonlarına doğru yaptırılan cami ve tekke orijinal şekli ile günümüze ulaşamasa da Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon çalışmaları ile yapı ilk günkü orijinal haline kavuştu...

Bursa Stadı için ilk kazma baharda vurulacak!

Bursa Stadı için ilk kazma baharda vurulacak ve inşaat 1.5 yıl sonra bitecek

Bursa'da satılık bina

Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Osmangazi'de bulunan 190 metrekare binayı satışa çıkardı

Bursa İl Özel İdaresi ilköğretim okulu inşaatı yaptıracak

Bursa İl Özel İdaresi, Nilüfer İlçesi Hüsnü Züber İlköğretim Okulu inşaatını yaptıracak.

Bursa Yıldırım Belediyesi ruhsatsız yapıları yıktıracak!

Bursa Yıldırım Belediyesi Başkanlığı, ruhsatsız yapıları yıktıracak

Bursa'daki Yeşil Türbe'nin restorasyonu tamamlandı

Osmanlı mimarisinde dış duvarlarının tümü çini ile kaplı tek türbe olan Bursa'daki Yeşil Türbe, eski siluetine kavuştu

Bursa Belediyesi turizm yatırımı bekliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın turizm yatırımı beklediğini söyledi

 

Bursa Üftade Hazretleri Caminin çevresi onarıldı Haberi

Bursa Üftade Hazretleri Caminin çevresi onarıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Yerkapı Mahallesi’nde Üftade Camii ve türbesini ziyaret ederek, bölgedeki düzenleme çalışmalarını inceledi. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldıran faaliyetlerinin hızla sürdüğünü anlatarak, “Abide yapılar, camiler, türbeler ve hazireleri yeniden kültürel mirasımıza kazandırıyoruz. Bursa’nın en önemli tarihi mezarlıkları, hazireler onarılıp restore ediliyor. Üftade Hazretleri’nin medfun bulunduğu türbenin çevresinde, Bursa tarihini en güzel şekilde yansıtan mezar taşlarının yer aldığı hazire de yenilendi. Kültürel ve tarihi mirasımızın yeniden öne çıkarılmasıyla Büyükşehir Belediyesi olarak ecdada vefa borcumuzu ödüyoruz” diye konuştu.

Başkan Altepe, daha sonra mahalle sakinleriyle ve Üftade Kur’an Kursu öğrencileriyle bir araya gelip vatandaşlarla sohbet...