15 / 05 / 2024

Bursa Yerkapı Konağı

Bursa Yerkapı Konağı

Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını özgün değerleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Yerkapı Konağı’nda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bursa Yerkapı Konağı sağlık ocağı olacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan Yerkapı Konağı’nın restorasyonunun ardından sağlık ocağı olarak bölgeye hizmet vereceğini söyledi.

Bursa Mustafakemalpaşa Mahalle Konağı'nın inşaatı tamamlanıyor! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafakemalpaşa’nın Yamanlı Mahallesi’nde inşa edilen mahalle konağında çalışmalar aralıksız devam ediyor. 

Bursa Mustafakemalpaşa'ya mahalle konağı inşa ediliyor! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Doğancı Mahallesi'nde mahalle konağı inşaatı için çalışmalara başladı. 

Bursa Ağaköy Mahalle Konağı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce Gürsu’nun Ağaköy Mahallesi’ne kazandırılması planlanan Mahalle Konağı inşaatında çalışmalar tamamlanıyor.

Bursa Yenişehir'de mahalle konağı inşa ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen mahalle konağı yapımında çalışmalar hızlandı. Konağın kısa zamanda hizmete girmesi bekleniyor. 

Bursa Büyükşehir'den Gelemiç'e mahalle konağı!  

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Keles’in kırsal Gelemiç Mahallesi’ne mahalle konağı kazandırdı.

Bursa Selçukbey yeni mahalle konağına kavuştu!

İlçeye yeni mahalle konakları kazandırmaya devam eden Bursa Yıldırım Belediyesi, Selçukbey Mahallesi Mahalle Konağı'nın inşaatını tamamladı.

Bursa Orhaneli'ye köy Konağı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Orhaneli’nin Fadıl Mahallesi’ne köy konağı kazandırdı

Bursa Yenişehir'e yeni hükumet konağı geliyor!

Bursa Belediyesi tarafından Bursa’nın Yenişehir ilçesine yeni hükumet konağı yapılması için çalışmalara başlandı.

Bursa Kirazlı Mahalle Konağı hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Keles Kirazlı Mahallesi'nde hayata geçirdiği mahalle konağı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bursa Maltepe Mahalle Konağı açıldı!

Yıldırım Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Maltepe Mahalle Konağı törenle açıldı. Konak 396 metrelik alan üzerinde inşa edildi.

Bursa Belören'deki köy konağı yeniden inşa edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Keleş'in Belenören Mahallesi'ndeki harabe halindeki yapı yeniden inşa edilerek köy konağına çevrildi.

Bursa Belenören Köy Konağı gün sayıyor!

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Keles’in Belenören Mahallesi’ndeki köy konağını restore etti

Yıldırım Anadolu Mahalle Konağı açıldı!

Bursa Yıldırım'da 268 metrekarelik alanda muhtarlık, toplantı odası ile 4 adet YIL-MEK kurs merkezinden oluşan Anadolu Mahalle Konağı Yıldırımlıların hizmetine açıldı

Bursa Yerkapı Konağı Haberi

Bursa Yerkapı Konağı


Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını özgün değerleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Yerkapı Konağı’nda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Tarih başkenti Bursa’nın kültürel mirasını ayağa kaldırma çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü anlatan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan anıtsal yapılarımızı bir bir ayağa kaldırırken bir yandan da Bursa’nın tüm semtlerinde kenti süsleyen sivil mimarlık örneği yapılarını özgün kimlikleriyle buluşturuyoruz. Bu yapılar Bursa’nın en önemli ziynetlerinden…” dedi.


İki asırlık tarih canlanıyor

Başkan Altepe, zaman içinde çürüyüp yıkılmış olan eserlerin yeniden değerlendirildiğini anlatarak, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu sivil mimarlık örneği, eski ve ahşap yapılarımızın da ayağa kaldırılması, yeniden canlandırılması ve bulundukları bölgelere güzellik ve değer katması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Onlardan biri de Sur İçi bölgesi...