08 / 05 / 2024

bursa yıkılcak okul

bursa yıkılcak okul

Bursa’da deprem riski taşıyan 24 okul için yıkım kararı alınmasından sonra öğrencilerin başka okullara nakil verilmesine veliler tepki gösterdi. Yıkım kararının geç alındığını söyleyen veliler, servis ücretlerinin devlet tarafından karşılanmasını talep etti.

Bursa Yenişehir'de yıkılan okul binalarının yeniden yapılması mecliste!

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yeniden yapılması çalışmaları ve kapatılan öğretmenevi binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa’daki yıkım kararı verilen 24 okula velilerden isyan!

Bursa’da deprem riski taşıyan 24 okul için yıkım kararı alınmasından sonra öğrencilerin başka okullara nakil verilmesine veliler tepki gösterdi. Yıkım kararının geç alındığını söyleyen veliler, servis ücretlerinin devlet tarafından karşılanmasını talep etti.

Bursa Orhangazi'de riskli 24 okul yıkılacak! 

Bursa Valiliği, depremde yıkılacak okulların isimlerini açıkladı. Yapılan açıklamada, "24 eğitim binamız hakkında yıkım kararı alınmıştır" denildi...

Bursa'da deprem riski taşıyan 24 okul binası yıkılacak! İşte okullar!

Bursa'da deprem riski taşıyan 24 okul binası yıkılacak! İşte Bursa'da yıkılacak 24 okulun listesi...

Bursa'da yıkılan okul binalarının yapımı TBMM'de!

Bursa'da deprem riski taşıdığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yapımına ne zaman başlanacağına ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa'da yıkılan okul binalarıyla ilgili soru önergesi!

Bursa'da deprem riski taşıdığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yapımına ne zaman başlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Yıldırım'a 32 derslikli yeni okul!

Bursa Yıldırım’a 32 derslikli yeni bir okul kazandırmayı içeren protokol, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayırsever İşadamı Yılmaz Avşar arasında imzalandı.

Bursa, yıkılan binalarla nefes alıyor!

Bursa'da yapılaşmanın yoğun olduğu Yıldırım ilçesi Hacıseyfettin Mahallesi’nde de Hacıseyfettin Camii yanındaki 3 binayı kamulaştıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında mahallelinin nefes alacağı bir yeşil alan düzenlemesi yapacak

Bursa'da 16 okula yıkım kararı!

Bursa'da MEB’in yaptırdığı deprem incelemesi sonucu 16 ilk ve orta öğretime bağlı okul hakkına yıkım kararı verildi.

Bursa Aksu Köyü’ndeki tarihi okul yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce ‘Osmanlı son dönemi ve Cumhuriyet yıllarında Bursa’nın en merkezi konumlarından biri olan’ Aksu Köyü’nün tarihi okul binasında sürdürülen restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Kestel, Bursa Büyükşehir´le dönüşecek!

Ankara Yolu’ndaki yeni belediye binasındaki görüşmede ilçelerdeki yatırımları değerlendiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel’in Büyükşehir hizmetleriyle adım adım dönüşeceğini, cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Büyükçekmece'de icradan 7.4 milyon TL'ye satılık özel okul binası!

Büyükçekmece 1. İcra Dairesi, İstanbul Büyükçekmece'de bulunan özel okul binasını satışa çıkardı. Söz konusu binanın toplam satış bedeli 7 milyon 494 bin 447 TL olarak belirlendi.

Bursa Büyükşehir Beşyol Kavşağı için kolları sıvadı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi bir taraftan Kent Meydanı – Terminal arasını raylı sistem ile birbirine bağlamaya hazırlanırken, diğer taraftan da hem tramvay hem de araç trafiğinin kesintiye uğramaması için Beşyol’a yapılacak kavşak için kolları sıvadı.

bursa yıkılcak okul Haberi

bursa yıkılcak okul

Bursa Valiliği'nin, deprem riski taşıyan 24 okul için yıkım kararı almasından sonra, bu okullarda okuyan öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için belirlenen okullara nakilleri dün başlatıldı. Yıkım kararı verilen Nedim Öztan İlkokulu'nda öğrenim gören 660 öğrenci, NOSAB İlköğretim Okulu'na yerleştirildi. Tam gün eğitim verilen NOSAB İlkokulu ikili öğretime geçerken, 883 olan öğrenci sayısı da 1543'e yükseldi. Yıkım kararının geç verildiğini söyleyen veliler ise duruma tepki gösterdi. Nedim Öztan İlkokulu için daha önce de yıkım kararı alındığını ancak uygulanmadığını belirten veliler, yıkım kararının çok geciktiğini ve mağdur olduklarını anlattılar. Dün çocukları ile birlikte NOSAB İlkokulu'na giden veliler, evleriyle okulları arasında mesafenin uzak olması sebebiyle çocuklarını servise vermek zorunda kaldıklarını vurgulayarak, servis ücretlerinin devlet tarafından karşılanması için dilekçe verdiler.

Göçebe eğitim sıkıntısı

Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde...