03 / 05 / 2024

bursada kalınacak yerler

bursada kalınacak yerler

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın turizm konusunda zengin bir kent olduğunu belirterek, yılbaşı gecesi hava şartları uygun olduğu takdirde saat 02.00’ye kadar teleferikle ulaşım sağlanabileceğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi turizm gönüllülerine sertifikalarını verdi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin turizm altyapısının güçlendirilmesi amacıyla bu yaz başlatılan ‘bana sor’ projesinde görev alıp, kente gelen yabancı turistlere gönüllü olarak rehberlik eden öğrenciler, sertifikalarını aldı.

Recep Altepe Bursa'nın turizm potansiyeli ve yatırımları anlattı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türk Hava Yolları’nın Türkiye’deki kış turizminin tanıtılması amacıyla düzenlendiği etkinliğe katılan Ortadoğulu gazetecilere, Bursa’nın turizm potansiyeli ve bu alanda yapılan yatırımları anlattı

Yapı Kayıt Belgesi kalıcı imar hakkı sağlar mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan imar barışı uygulaması tam gaz devam ediyor. Yapı Kayıt Belgesi başvuruları 31 Ekim'e kadar alınacak. Peki Yapı Kayıt Belgesi kalıcı imar hakkı sağlar mı?

Yüksekova'da planda konut olarak görülmeyen yerler taşınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İmar planında konut olarak görülmeyen yolda kalan yerler, çürük alanlar, yeni yere taşınacak. Metrekaresine göre site içinde evler vereceğiz" dedi.

Düzce'nin 5 yıllık imar planına ek yerler belirlenecek!

Düzce Belediyesi tarafından 5 yıllık imar planına dahil edilecek yerler Eylül ayı içinde yapılacak meclis toplantılarında gündeme alınacak.

2000 yılında Türkiye'nin beş yıldızlı otelleri ödül üstüne ödül alıyormuş!

2000 yılında ABD'nin seyahat dergilerinden Conde Nast Traveller, Türkiye'nin üç otelini altın listeye almış. Çırağan Palace, Swissotel ve Four Seasons ''Dünyada kalınacak en güzel yerler'' arasında sayılmış.

Apartmanlarda ortak yerler nelerdir?

Ana gayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine "Ortak yerler" deniyor. Peki, apartmanlarda ortak yerler nelerdir? İşte apartmanlarda ortak yerler..

Ziraat Bankası İstanbul Finans Merkezi'ne taşınacak!

İstanbul Finans Merkezi'ne taşınacak Ziraat Bankası' nın genel merkezi 46 ve 40 katlı iki kuleden oluşacak. Projenin mimarı ABD'li KPF, tasarımda padişah mührü tuğradan esinlendi...

Bursa Bey Sarayı kalıntıları çevresinde başlayan bir inşaat tespit edildi!

Bursa Kent Konseyi (BKK) Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu üyeleri. Tarihi Bey Sarayı kalıntıları çevresinde başlayan bir inşaat tespit etti. BBK üyeleri, "Bu bölge çok önemli bir dünya mirasını barındırıyor." dedi.

Tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar 2014!

2014 yılında Tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ hükümlerine göre, kayıt harici kalmış olan gayrimenkullerin tescilinden takdir olunan değer üzerinden binde 11,38 oranında harç tahsil edilecek...

İnşaat atıklarını belirlenen yerler dışında atanlara 189 TL'den başlayan ceza!

Kabahatler Kanunu kapsamında 2014 yılında uygulanacak idari para cezaları belli oldu. İnşaat atıklarını belirlenen yerler dışında atanlara 189 ile 9 bin 659 lira arasında ceza yazılacak...

Liceliler kalıcı konut istiyor!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 39 yıl önce meydana gelen depremin yaraları hala sarılamadı. Lice'yi yerle bir eden sarsıntıda zarar görenler için o dönemde geçici olarak prefabrik evler kuruldu, kalıcı konutların 3 yılda yapılacağı sözü verildi.

Fatih Açıkalın kimdir?

Çalışmalarını 1986' da Mimar Salih Salalı ile birlikte kurdukları Mimarlık Müh. Müş. Müt. San. ve Tic. Ltd. Şti. adı altında sürdüren mimar Fatih Açıkalın kimdir?

Hasankeyf 'te kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı, bölge ziyaretçi akınına uğradı!

Hasankeyf Kalesi olmak üzere Zeynelbey Türbesi, tarihi köprü ve İmam Abdullah Zaviyesi beyaz örtü altında kaldı. Kar kalınlığı 50 santimetreye ulaşırken, çok sayıda ziyaretçi bu ana tanıklık etmek ve görüntülemek üzere Hasankeyf'e geldi.

Alman Noe Beton Kalıpları 20 ülkeye Türkiye'den ihracat yapmayı hedefliyor!

Noe Beton Kalıpları Türkiye, 2015 ila 2016 yılları içinde Türkiye'de kurmayı planladığı yeni tesisiyle birlikte Noe'nin müşteri portföyünde bulunan 40 ülkeden 20'sine Türkiye'den ihracat yapmayı hedefliyor...

bursada kalınacak yerler Haberi

bursada kalınacak yerler

Bursa’nın en önemli simgelerinden olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek modern yüzüyle vatandaşları Uludağ’a ulaştıran teleferik, yarından itibaren Oteller Bölgesi’ne de yolcu taşımaya başlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yılbaşı gecesi hava şartları uygun olduğu takdirde saat 02.00’ye kadar teleferikle ulaşım sağlanabileceğini söyledi.


Bursa’da ulaşımda köklü hizmetlere imzasını atan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, teleferiğin ‘Oteller Bölgesi’ne ulaşımı konusunda yapılan deneme seferlerine katıldı. Başkan Altepe, Bursa’nın merkezini Oteller Bölgesi ile buluşturan teleferiğin, kente katma değer sağlayacağını ifade ederek, “Bursa’nın en önemli sembollerinden ve Uludağ’a ulaşım noktasında 50 yıldır kullanılan teleferik, yepyeni sistemiyle hizmetlerine devam ediyor. Bursa’da artık Oteller Bölgesi’ne ulaşım daha da kolaylaştı. Uludağ’da Sarıalan ve Oteller Bölgesi arasında teleferik seferlerine yarın başlanıyor” diye konuştu.


“Teleferik yılbaşı gecesi saat 02.00’ye kadar...