18 / 05 / 2024

Bursada yerli vagonlar raya indi

Bursada yerli vagonlar raya indi

Yerli tramvayların ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı. Altepe, hat üzerinde yapılacak testlerin ardından 2 ay içinde yeni vagonlarla yolculu seferlerin yapılabileceğini söyledi.

Bursaray'da 162 vagon olacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 60 Bursaray vagonu ve 12 tramvay alımı ihalesini kazanan Durmazlar tarafından üretilen ilk yerli vagonlar test seferlerine başladı.

Yerli uçak üretimi için Esenboğa’da arazi tahsis edildi!

Yerli yolcu uçağı TRJET’i üretecek fabrikanın yatırımı başlıyor. Temelinin Kasım'a kadar atılması planlanan tesis için Esenboğa’da arazi tahsis edildi. Test uçuşlarına 2023 yılında başlanması hedefleniyor.

Yerli müteahhitler ucuz konut üretmeli!

ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, ilde Belediye'nin öncülüğünde yerli müteahhitlerin ortak girişimiyle, dar gelirli vatandaşlar için ucuz konut üretilebileceğini söyledi.

Isparta'da ucuz konutu yerli müteahhitler yapsın!

İsparta Ticaret Ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Metin Çelik, İlde Belediye'nin Öncülüğünde Yerli Müteahhitlerin Ortak Girişimiyle, Dar Gelirli Vatandaşlar İçin Ucuz Konut Üretilebileceğini Söyledi.

Isparta'da ucuz konutu yerli müteahhitler yapmalı!

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) Başkan Yardımcısı Metin Çelik, ilde belediyenin öncülüğünde yerli müteahhitlerin ortak girişimiyle, dar gelirli vatandaşlar için ucuz konut üretilebileceğini söyledi.

Beylikdüzü yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı!

Osmanlı döneminde havasının temizliği nedeni ile astım hastalarının tedavi edildiği bölge olarak bilinen Beylikdüzü; günümüzde yerli ve yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu.

Antalya'da yabancılar konutlarını yerli yatırımcılara satıyor!

Antalya'nın Manavgat ilçesi'nde yerleşik yaşayan yabancılar aldıkları konutlarını Türklere satarak turizm şehrinden uzaklaşıyor. Yabancıların satın aldıkları konutlarını turizm şehrinde yaşayan yerli halka satmada yüzde 150 artış olduğu belirtildi.

İzmir Metrosu'nda kullanılacak vagonların tasarımı belirlendi!

Günde 350 bin yolcu taşındığı İzmir Metrosu’nda kullanılacak 85 yeni vagonun dış ve iç tasarımını belirledi. Çin’de üretimi devam eden ve 192 milyon liraya mal olacak vagonların tasarımında metal ile ahşap uyumu öne çıktı.

Bursa'da yerli tramvay vagonu saha testlerine başladı!

Yerli tramvay ’İpekböceği’nin ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı.

Bursa'da yerli vagonlar raya indi!

Yerli tramvayların ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı. Altepe, hat üzerinde yapılacak testlerin ardından 2 ay içinde yeni vagonlarla yolculu seferlerin yapılabileceğini söyledi.

Yerli turiste yüzde 20 ucuz tatil imkanı!

Yerli turistte sezonu geç açan turizmcileri Ramazan Bayramı ve som asında yoğunluk bekliyor. yerli turist bu yıl bayramda geçen seneye göre ortalama yüzde 20 daha ucuz tatil yapacak.

Emine Günay: Yerli ve yabancı yatırımcı hükümeti bekliyor!

Başbakan Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı Prof. Dr. Emine Nur Günay, ekonominin siyasi anlamda belirsizlik dönemlerini sevmediğini, yerli ve yabancı yatırımcının yeni hükümeti beklediğini söyledi.

Otellerde düşük fiyatlar yerli turistlere yarayacak!

Ülkelerinde yaşanan kriz nedeniyle Rus turist Türkiye'ye gelemedi, doluluk oranları düşen oteller fiyatları aşağıya çekerek yerli turiste yöneldi ve umudunu son dakika tatilcilerine bağladı.

Bursada yerli vagonlar raya indi Haberi

Bursada yerli vagonlar raya indi

Yerli tramvayların ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı.  Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hat üzerinde yapılacak testlerin ardından 2 ay içinde yeni vagonlarla yolculu seferlerin yapılabileceğini söyledi. Bursa’yı demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda raylı sistemi Görükle, Emek ve Kestel’e ulaştıran, T1 tramvay hattı ile kent içi ulaşım sisteminin yüklerini en aza indiren Büyükşehir Belediyesi’nin 60 vagon ve 12 tramvay alımı için açtığı ihaleyi kazanan Durmazlar firması, 2 vagonun üretimini tamamladı. Üretimi tamamlanan araçlar Burulaş’a getirilerek, saha testlerine başlandı. Vagon ve tramvay ihalesini yerli firmanın almasıyla yaklaşım 300 milyon TL’lik bir tasarruf sağlanırken, yabancı bir firmanın ihalesi alması halinde 2 yıl içinde teslimi yapılacak araçlar, birkaç ay içinde teslim edilerek önemli bir zaman...