21 / 05 / 2024

bursaya Açıkhava Tiyatrosu mu inşa ediliyor

bursaya Açıkhava Tiyatrosu mu inşa ediliyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hilton Otel’de gerçekleştirilen ‘Yeni Açıkhava Tiyatrosu’ lansman toplantısına katıldı. Altepe yaptığı açıklamada Açıkhava Tiyatrosu’nun modern yüzüyle kente değer katacağını söyledi.

Harbiye Konserleri başlıyor! Tan Taşçı ve Başkanlar Korosu'nun bilet fiyatları ne kadar?  İşte tam liste...

N Kolay Harbiye Açıkhava Konserleri başlıyor. Birçok sanatçının sahne alacağı konser serisinde Tan Taşçı da birkaç konser birden verecek. Peki Tan Taşçı'yı canlı olarak seyretmek ve dinlemek isteyenler kaç TL ödeyecek. İşte Tan Taşçı ve Başkanlar Korosu bilet fiyatları...

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun kirasını ödeyemediği için kapanması mecliste!

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun pandemi sürecinde kirasını ödeyemediği için kapanmasına ve özel tiyatroların desteklenmesine yönelik Bakanlıkça yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Pendik Millet Bahçesi açıldı!

Pendik Millet Bahçesi açıldı. Haftanın her günü 09:30 ila 00:00 saatlerinde hizmet sunan millet bahçesi; deniz manzarası, amfi tiyatrosu, yapay göletleri, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla Pendik’in en büyük dinlenme, sosyal ve spor alanı oldu.

Ankara’daki Roma Tiyatrosu restore ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi hayata geçiriliyor. Projenin 2021’de tamamlanması planlanıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Kibariye Bodrum’daki evini mi sattı?

Harbiye Açıkhava’da verdiği konser çıkışı konuşan Bodrum’daki 3 milyon liralık evinin borçları yüzünden 1 milyon liraya sattığı sorulan  Kibariye, “Yok öyle bir şey. Benim ağzımdan çıkmayan hiçbir şeye inanmayın” dedi.

Muammer Karaca Tiyatrosu'nun restorasyonu 2021'de tamamlanacak! 

Beyoğlu’ndaki Muammer Karaca Tiyatrosu’nu restore etmek için İBB’nin açtığı ihale sonuçlandı. Ünlü tiyatro binası 15 milyon 244 bin liraya restore edilecek. Restorasyon çalışmalarının 2021'de tamamlanması planlanıyor. 

Arnavutköy’e yeni açık hava tiyatrosu müjdesi!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada “Arnavutköy’e yeni açık hava tiyatrosu yapacağız” dedi.

Kestel Açık Hava Tiyatrosu 3 ay sonra açılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kestel Açık Hava Tiyatrosu’nda yürütülen çalışmaları inceledi. Merkez 3 ay sonra hizmete açılacak.

Tuzla Marina Arena 13 Mayıs'ta açılıyor!

Türkiye’nin en büyük açıkhava konser ve event alanı Marina Arena, 13 Mayıs'ta kapılarını açıyor. Marina, 450 metrekare alan üzerine kuruldu.

Muammer Karaca Tiyatrosu restorasyon için izin bekliyor!

Beyoğlu'ndaki Muammer Karaca Tiyatrosu için yıkım tartışmaları sürüyor. 5 yıldır atıl durumda bulunan tiyatro salonu için İBB'den açıklama geldi. Salon, restorasyon için onay bekliyor.

Türkiye'nin ilk dört boyutlu cam tiyatrosu İstanbul'a!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1961 yılında askeri depodan tiyatroya dönüştürülen Reşat Nuri Sahnesi'ni sanatçıya ve izleyiciye en iyi hizmet verecek şekilde yeniden inşa ediyor. Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan sahne dizaynıyla oyunlar dört boyutlu hareketli sahnede izlenebilecek.

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu yıkılmayacak!

Yıkılacağı iddia edilen Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nu yenileme projesi için hazırlıklar başladı. Projenin mimarı Tuncer Çakmaklı, açıkhava tiyatrosunun kesinlikle yıkılmayacağını, üzerine açılır-kapanır tavan yapılacağını söyledi.

Devlet Tiyatrosu sahneleri açılmasına yönelik teklif!

Nüfusu 75 binden fazla olan ilçelerde Devlet Tiyatrosu müdürlükleri kurulması için Devlet Tiyatrosu Kuruluşu Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi..

bursaya Açıkhava Tiyatrosu mu inşa ediliyor Haberi

bursaya Açıkhava Tiyatrosu mu inşa ediliyor


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) organizasyonuyla Hilton Otel’de gerçekleştirilen ‘Yeni Açıkhava Tiyatrosu’ lansman toplantısına katıldı. BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları, BKSTV yönetim kurulu üyeleri ve İki Design Group adına Mimar Murat Kader’in de hazır bulunduğu toplantıya basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın her alanda öncü olduğunu ifade ettiği konuşmasında, kentin köklü kültürel yaşamına değer katan adımlara da öncelik verdiklerini belirtti. Başkan Altepe, Bursa’da dünyaya örnek çalışmalar gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bursa’da yer altında ve yer üstündeki tarihi eserleri ayağa kaldırıp işlevlendirdiğimiz gibi kentimizin sosyal ve kültürel hayatına da aynı derecede önem veriyoruz. Bursa’da önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor, Türkiye’de bugüne kadar yapılamayanlar yapılıyor” dedi.


“Açıkhava tiyatrosu...