02 / 05 / 2024

Büyükçekmece metrobüs durağı imar

Büyükçekmece metrobüs durağı imar

Heyelan bölgesinin hemen üzerinde olan ve rekreasyon alanı ilan edilen metrobüsün ilk durağı imara açıldı. İstasyonda plandan 5 kat fazla inşaat yapıldı.

Büyükçekmece'de 11.9 milyon TL'ye icradan satılık bina!

Büyükçekmece 2. İcra Dairesi, Mimarsinan Mahallesi, Silivri Caddesi'nde bulunan 4 katlı binayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 11 milyon 900 bin TL olarak belirlendi.

Büyükçekmece Belediyesi'nden 18.6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Karaağaç Mahallesi'nde bulunan taşınmazı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 18 milyon 620 bin 800 TL olarak belirlendi. 

Büyükçekmece Belediyesi'nden kira ve ecrimisil ödemelerine taksit!

Büyükçekmece Belediye Meclisi, koronavirüs salgını sebebiyle faaliyeti durdurulan veya ekonomik olarak olumsuz etkilenen kiracı ve ecrimisil işletmecileri için kiraların taksitli ve faizsiz şekilde ödenmesi kararını aldı.

Büyükçekmece'de 20.9 milyon TL'ye icradan satılık 2 arsa!

Büyükçekmece 2. Satış Memurluğu, Büyükçekmece Güzelce'deki 2 adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış bedeli 20 milyon 970 bin 850 TL olarak belirlendi.

Büyükçekmece'de villa ve müstakil konutlara talep arttı!

Koronavirüs salgını sonrası villa ve müstakil konutlara talep arttı. İstanbul'un gözde sahil semtlerinden olan Büyükçekmece'deki villa ve müstakil konutlar büyük ilgi görüyor. ProjEkspert Gayrimenkul kurucusu Emel Akbaş, Büyükçekmece'nin villa kent haline geldiğini söylüyor...

Büyükçekmece Yat Limanı inşaatının bir kısmı denize gömüldü!

Büyükçekmece Belediyesi bilimsel raporlara rağmen yat limanında ısrarını sürdürdü. 40 milyon dolar maliyetli liman suya gömüldü.

Büyükçekmece Kaymakamlığı'ndan 'Kanal İstanbul' açıklaması!

Büyükçekmece Kaymakamlığı, Kanal İstanbul projesiyle ilgili "Kaymakamlığımızca muhtarlarımızın veya hiçbir vatandaşımızın kendi düşüncesini ifade etmesi, bu doğrultuda hareket etmesini engelleyecek herhangi bir talimat ve uyarı söz konusu olmamıştır" açıklaması yaptı.

Büyükçekmece kentsel dönüşümle yenileniyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarında İstanbul’un öncü ilçeleri arasında yer alan Büyükçekmece’de riskli yapıların yıkım çalışmaları tüm hızıyla sürerken bu yapıların yerlerini de depreme dayanıklı modern yapılar alıyor.

Büyükçekmece'de can ve mal güvenliği riski taşıyan minare kaldırıldı!

Büyükçekmece’deki Nedim Erkan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin çatısına yapılan 9 metrelik minare kaldırıldı.

Büyükçekmece'nin 6 mahallesine imar müjdesi!

Büyükçekmece Belediye Meclis toplantısı Eylül ayı birinci oturumu düzenlendi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Akgün, 6 mahalleye imar müjdesi verdi.

Büyükçekmece'de 5.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul 1. İcra Dairesi Büyükçekmece ilçesi Güzelce Mahallesi'deki 3 adet arsayı 5 milyon 150 bin TL'ye satılıyor. İhale, 27 Mayıs günü saat 14:45'te düzenlenecek.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Büyükçekmece'de depremde yıkılma riski bulunan ve kentsel dönüşüm kapsamına alınan binaların yıkım ve yenilenme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Albatros Parkı, Büyükçekmece'nin millet bahçesi olacak!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Albatros Parkı'nı katakulliyle yemeye kalktılar. Büyükçekmece buna izin verir mi? Hiç heveslenmesinler. Orası Büyükçekmece'nin en güzel millet bahçesi olacak. Buradan söz veriyoruz" dedi...

Büyükçekmece metrobüs durağı imar Haberi

Büyükçekmece metrobüs durağı imar

Heyelan bölgesi üzerinde bulunan ve rekreasyon alanı ilan edilen metrobüsün ilk istasyonu metronun gelmesiyle imara açıldı. Durağın hemen bitişiğindeki rekreasyon alanlarına dört kafe ve restoranlar yapıldı. 

Binalar risk altında

Akşam Gazetesi'nden Ercan Öztürk'ün haberine göre, bölgenin heyelan riski taşıdığı iddia ediliyor. Bölgelerde bulunan binaların tehlike altında olduğuna dikkat çekiliyor. Vatandaşlar duruma tepki gösteriyor.

5 kat fazla inşaat yapıldı

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne göre; rekreasyon alanlarına yapı inşaat alanının yüzde beşini geçmeyecek şekilde lokanta, çay bahçesi ve büfe yapılabiliyor. Kanunların izin verdiğinden 5 kat fazla inşaat yapılmış. 

Savcılık inceleme yapıyor

Vatandaş Büyükçekmece metrobüs durağının hemen yanındaki inşaatlarla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayette bulundu. CİMER, yapılan ihbarı araştırması için Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na iletti. Savcılık da kısa sürede bir biri ardına yapılan kaçak kafe ve restoranlarla ilgili...