29 / 04 / 2024

büyükçekmece termal otel

büyükçekmece termal otel

TÜBİTAK'ın yaklaşık 7 yıl süren araştırmaları sonucunda Büyükçekmece TÜYAP Fuar Merkezi'nden Çakmaklı'ya uzanan arazilerde termal su bulunduğunu söyleyen Başkan Akgün, tesis için planlama çalışmalarının yapıldığını anlattı.

Hattat Holding'ten Büyükçekmece'ye dev yapay ada projesi! 1.730 rezidans ve 390 odalı otel yapılacak!

Hattat Holding’in girişimi olan Hema Endüstri Pearl of İstanbul için düğmeye bastı. İstanbul Büyükçekmece'de hayata geçirilecek olan proje 963 milyon TL'ye mal olacak.

Büyükçekmece Albatros Parkı'na otel yapılması mecliste reddedildi!

İstanbul Büyükçekmece'de yer alan son yeşil alanlardan Albatros Parkı CHP'li belediye tarafından imara açılmak istendi. Parkın imar değişiklik planı İBB Meclisi’ne taşındı. 20 katlı binaların inşası için parkı imara açma isteği AK Parti ve MHP'nin oyları ile kabul edilmedi. 

Avcılar-Büyükçekmece turizm hattı oldu!

Hızlı bir yapılaşma sürecinde olan Avcılar-Büyükçekmece hattı, gayrimenkul gelişimiyle dikkat çekiyor. Bölgede şu anda beş yıldızlıdan üç yıldızlıya kadar 22 otel faaliyet gösteriyor..

Kıyı İstanbul, Büyükçekmece’de yükseliyor!

Yeditepe Marina’nın, Büyükçekmece sahilinde inşa ettiği Kıyı İstanbul Projesi'nde; marina, otel ve Avrupa’nın en popüler 7 şehrinden esinlenerek tasarlanan özel bir çarşı bölümü yer alacak

Büyükçekmece Albatros Parkı imara mı açıldı?

Büyükçekmece'de sahile yakın 30 bin metrekare yeşil alanda belediyenin otel, rezidans ve alışveriş merkezi yapmak istediği “Albatros Parkı”na turizm ve konut yapılmasının önünü açan imar planları onaylandı.

Bendispan İnşaat Turizm Gıda Nakliyat Otel Yurt İşl.San.Tic.Ltd. Şti.Büyükçekmece İstanbul Şubesi açıldı!

Bendispan İnşaat Turizm Gıda Nakliyat Otel Yurt İşl.San.Tic.Ltd. Şti.Büyükçekmece İstanbul Şubesi, Abuzer Çiçek Şube Müdürlüğünde 100 bin TL sermaye ile 21 Aralık'ta Büyükçekmece, Batıköy Mahallesi'nde açıldı.

Büyükçekmece Albatros Parkı'nın imar planı ne olacak?

BÜYÜKÇEKMECE'DEKİ Albatros koyunda otel ve rezidans inşaatı için hazırlanan imar planı Büyükçekmece ile Büyükşehir Belediyesini karşı karşıya getirdi.

Büyükçekmece Belediyesi Albatros Parkı'na rezidans mı yapacak?

2013’te Büyükçekmece’de başlayan yeşil alan kavgası son günlerde yeniden alevlendi. Sahildeki ‘Albatros Parkı’nın sahibi Büyükçekmece Belediyesi. Belediye bu alanda otel, rezidans ve dükkan yapmak istiyor.

Büyükçekmece Albatros Parkı'nda sular durulmuyor!

İstanbul Büyükçekmece’de sahile yakın 30 bin metrekare yeşil alan belediye ile bölge halkının arasını açtı. Bölge halkı ve STK’lar ‘yeşil alanda yapılaşma olmasın’ derken, belediye ise ‘mülk bizim, otel ve rezidans yapacağız’ diyor.

Büyükçekmece Albatros’a otel ve rezidans tartışması!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün "Albatros’a otel ve rezidans projemiz var” açıklaması tartışma yarattı.

Pearl of İstanbul Büyükçekmece ulaşım!

Pearl of İstanbul Büyükçekmece ulaşım bilgilerine göre proje, Kumburgaz bölgesinde inşa edilecek. Projede konutların yanı sıra, apart otel, ticaret alanı ve marina yer alacak.

Demir İnşaat'tan Büyükçekmece’ye 200 milyonluk otel!

İSTANBUL’un artan turizm potansiyelinden yola çıkan Demir İnşaat, Büyükçekmece’de inşa ettiği konut projesi içine otel ilave etti.

Demir İnşaat'tan Büyükçekmece’ye 200 milyonluk otel!

İstanbul'’un artan turizm potansiyelinden yola çıkan Demir İnşaat, Büyükçekmece’de inşa ettiği Demir La Vida projesi içindeki 5 yıldızlı otel için 200 milyon lira yatırım yapılacak.

büyükçekmece termal otel Haberi

büyükçekmece termal otel


Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'ye turistik anlamda yeni bir kimlik kazandıracak 'termal otel' projesini açıkladı. 


TÜBİTAK'ın yaklaşık 7 yıl süren araştırmaları sonucunda Büyükçekmece TÜYAP Fuar Merkezi'nden Çakmaklı'ya uzanan arazilerde termal su bulunduğunu söyleyen Başkan Akgün, tesis için planlama çalışmalarının yapıldığını anlattı. 


70 DERECELİK SU 

Bulunan termal suyun yaklaşık 70 derece olduğunu ve bunun termal otelleriyle ünlü olan Yalova'daki su derecesiyle aynı olduğunu vurgulayan Akgün, planlamaların termal otellerin kurulmasını sağlayacak şekilde yapıldığını vurguladı. 

Bölgede üniversite yerleşmelerinin de yapılacağını belirten Akgün, çok sayıda özel üniversitenin Büyükçekmece'de faaliyete geçmek için sıra beklediğini, TÜYAP ile Çakmaklı arasındaki bölgeyi otellerin ve üniversitelerin olacağı bir cazibe merkezi haline getireceklerini belirtti. 


Başkan, Büyükçekmece'nin yüzde 65'lik yeşil alanını koruyarak, otellerin ve kongre merkezlerinin yapılmasının önünü açacaklarını da sözlerine...