29 / 04 / 2024

büyükçekmeceye termal otel mi yapılacak

büyükçekmeceye termal otel mi yapılacak

TÜBİTAK'ın yaklaşık 7 yıl süren araştırmaları sonucunda Büyükçekmece TÜYAP Fuar Merkezi'nden Çakmaklı'ya uzanan arazilerde termal su bulunduğunu söyleyen Başkan Akgün, tesis için planlama çalışmalarının yapıldığını anlattı.

1936'da dünyanın en büyük oteli! 1200 odalı otel yaklaşık 50 milyon rubleye mal olmuş!

1936 yılında Moskova'da şehrin yeni açılmış dünyanın ise en büyük otelinin açılış töreni yapılmış.

Hattat Holding'ten Büyükçekmece'ye dev yapay ada projesi! 1.730 rezidans ve 390 odalı otel yapılacak!

Hattat Holding’in girişimi olan Hema Endüstri Pearl of İstanbul için düğmeye bastı. İstanbul Büyükçekmece'de hayata geçirilecek olan proje 963 milyon TL'ye mal olacak.

Eskişehir Büyükşehir'den 10 yıllığına kiralık otel!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda yer alan oteli 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 20 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı: 128 odalı yeni otel geliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Karaseli ilçesine 128 oda kapasiteli otel projesi için harekete geçti. Otelde 72 standart oda ve 56 suit oda ile toplam 128 oda yer alacak.

Kayseri Büyükşehir, Erciyes'te turizm imarlı arsa satacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Erciyes'te turizm tesis alanı imarlı otel arsası satıyor. 

Ankara Büyükşehir, İstanbul'da 2 dükkan ile 1 otel ve otoparkı satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Portaş Proje İnşaat Taahhüt Asfalt San ve Tic A.Ş., İstanbul'da 2 dükkan ile 1 otel ve otoparkı satıyor. İşte yatırımcıların merak ettiği o gayrimenkul satışıyla ilgili diğer detaylar ve fiyat bilgisi...

Ahmet Hattat'ın Büyük Çankaya Otel'i Alman bankasının oldu!

Ahmet Hattat tarafından 1991 yılında Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşa edilmeye başlanan 35 kat yüksekliğe sahip otel ve alışveriş merkezi için yaklaşık 150 milyon dolarlık harcama yapıldı. Şimdi, Yargıtay kararı ile Ahmet Hattat'ın Büyük Çankaya Otel'i Alman bankasının oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Başiskele'ye sağlık tesisi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele Yeniköy’de termal suyun bulunduğu bölgeye sağlık turizmi için tesis inşa edecek. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının inşaatı tamamlandı. Binanın içerisinde otel ve AVM gibi dev hizmetler de yer alacak. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi hizmet binası bitme aşmasında!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, alışveriş merkezi ve otel inşası gibi projelerin yer aldığı çalışmaları inceledi. 

Büyükçekmece Albatros Parkı'na otel yapılması mecliste reddedildi!

İstanbul Büyükçekmece'de yer alan son yeşil alanlardan Albatros Parkı CHP'li belediye tarafından imara açılmak istendi. Parkın imar değişiklik planı İBB Meclisi’ne taşındı. 20 katlı binaların inşası için parkı imara açma isteği AK Parti ve MHP'nin oyları ile kabul edilmedi. 

Erzurum Büyükşehir'den Pasinler'e 15 bin 250 metrekarelik termal tesis!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin turizmini çeşitlendirmek amacıyla 15 bin 250 metrekare büyüklüğündeki alanda Pasinler Termal Tesisleri'ni inşa edecek.

Aydın Büyükşehir, otel ve 2 spor salonunu hastaneye dönüştürüyor!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, koronavirüsle mücadele kapsamında Zincirli Han Oteli’nin karantina hastanesine, 2 adet spor salonunu da sahra hastanesine dönüştürüleceğini açıkladı...

büyükçekmeceye termal otel mi yapılacak Haberi

büyükçekmeceye termal otel mi yapılacak


Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'ye turistik anlamda yeni bir kimlik kazandıracak 'termal otel' projesini açıkladı. 


TÜBİTAK'ın yaklaşık 7 yıl süren araştırmaları sonucunda Büyükçekmece TÜYAP Fuar Merkezi'nden Çakmaklı'ya uzanan arazilerde termal su bulunduğunu söyleyen Başkan Akgün, tesis için planlama çalışmalarının yapıldığını anlattı. 


70 DERECELİK SU 

Bulunan termal suyun yaklaşık 70 derece olduğunu ve bunun termal otelleriyle ünlü olan Yalova'daki su derecesiyle aynı olduğunu vurgulayan Akgün, planlamaların termal otellerin kurulmasını sağlayacak şekilde yapıldığını vurguladı. 

Bölgede üniversite yerleşmelerinin de yapılacağını belirten Akgün, çok sayıda özel üniversitenin Büyükçekmece'de faaliyete geçmek için sıra beklediğini, TÜYAP ile Çakmaklı arasındaki bölgeyi otellerin ve üniversitelerin olacağı bir cazibe merkezi haline getireceklerini belirtti. 


Başkan, Büyükçekmece'nin yüzde 65'lik yeşil alanını koruyarak, otellerin ve kongre merkezlerinin yapılmasının önünü açacaklarını da sözlerine...