03 / 05 / 2024

Büyükşehir Belediyeleri Kanunu

Büyükşehir Belediyeleri Kanunu

Büyükşehir Belediyelerinin görev ve yetkileri kapsamında, büyükşehir belediyesinin stratejik plânını, yıllık hedeflerini, yatırım programlarını ve bunlara uygun olarak bütçesini hazırlamak bulunuyor. İşte Büyükşehir Belediyelerinin görev ve yetkileri...

Büyükşehir Belediyesi Kanunu!

Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 10 Temmuz 2004 tarihinde kabul edildi. Kanun ile, büyükşehir belediyesi yönetiminin hukukî statüsünü düzenlemek, hizmetlerin plânlı, programlı, etkin, verimli ve uyum içinde yürütülmesi sağlanıyor...

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği Danıştay'a taşınıyor!

CHP, "Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"ne tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Amaçları büyükşehir belediye başkanlarımızı çalışamaz hale getirmek, başarısız kılmaktır" dedi...

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31044 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hatay Büyükşehir Kasım ayı toplantısı yapıldı!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13’üncü maddesi gereğince Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. birleşimi dün gerçekleşti.

Mersin Büyükşehir'den izinsiz hafriyata geçit yok!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında ‘Hafriyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıkları Yönetmeliği’ çerçevesinde denetim ve kontrollerine devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihaleleri meclis gündeminde!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından düzenlenen ihalelere katılan bir firmaya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Manisa Büyükşehir'den borç yapılandırma uyarısı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı tarafından çıkarılan 6736 sayılı Yapılandırma Kanunu’yla MASKİ’ye borcu bulunan vatandaşların borçlarını yapılandırmaya devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi yarın toplanıyor!

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB), 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 13. maddesi gereğince yarın saat 14.00’te HBB Meclis Salonu’nda Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nı gerçekleştirecek.

Kocaeli Büyükşehir imar koordinasyon toplantısı gerçekleşti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, tüm ilçe belediyeleri ile birlikte her ay gerçekleştirilen imar koordinasyon toplantısını, İzmit Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Akın Üstündağ'dan Büyükşehir Belediyesi Kanunu için 5 teklif!

Akın Üstündağ, Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 5 ayrı kanun teklifi verdi. Kanun tekliflerinin tümü 25 Mayıs'ta İçişleri Komisyonu'na gönderildi..

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi yarın toplanıyor!

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Meclisi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13. Maddesi gereğince yarın saat 14.00’te HBB Meclis Salonunda toplanarak Ocak ayı olağan toplantısını gerçekleştirecek.

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar? İşte yanıtı..

Ankara Büyükşehir Belediyesi İstasyon Caddesi'ne çözüm projeleri üretti!

Büyükşehir ve Etimesgut belediyeleri, günde 100 bin aracın 4.5 kilometrelik İstasyon Caddesi’nin trafik çilesini bitirmek için düğmeye bastı. Trafik sorununu ‘alternatif’ yol ile aşmayı amaçlayan belediyeler, 2 proje üzerinde duruyor.

Büyükşehir Belediyeleri Kanunu Haberi

Büyükşehir Belediyeleri Kanunu

Büyükşehir Belediyelerinin görev ve yetkileri!

Büyükşehir Belediyeleri Kanunu'nda büyükşehir, ilçe ve ilk kademe belediyelerinin görev ve sorumlulukları şu şekilde açıklanıyor:


a) İlçe ve ilk kademe belediyelerinin görüşlerini alarak büyükşehir belediyesinin stratejik plânını, yıllık hedeflerini, yatırım programlarını ve bunlara uygun olarak bütçesini hazırlamak.


b) Çevre düzeni plânına uygun olmak kaydıyla, büyükşehir belediye ve mücavir alan sınırları içinde 1/5.000 ile 1/25.000 arasındaki her ölçekte nazım imar plânını yapmak, yaptırmak ve onaylayarak uygulamak; büyükşehir içindeki belediyelerin nazım plâna uygun olarak hazırlayacakları uygulama imar plânlarını, bu plânlarda yapılacak değişiklikleri, parselasyon plânlarını ve imar ıslah plânlarını aynen veya değiştirerek onaylamak ve uygulanmasını denetlemek; nazım imar plânının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde uygulama imar plânlarını ve parselasyon plânlarını yapmayan ilçe ve ilk kademe belediyelerinin uygulama imar...