04 / 05 / 2024

c25 beton depreme dayanıklı mı

c25 beton depreme dayanıklı mı

Son dönemlerde Türkiye'de peş peşe yaşanan depremler ve uzmanların yaptığı uyarılar insanları “Güvenilir yapı için nelere dikkat edilmeli?" sorusunu araştırmaya yöneltti. Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, yapılarda kullanılan beton kalitesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu...

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Türkiye Hazır Beton Birliği, İzmir Depremi İnceleme Raporu’nu yayınladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen depreme yönelik rapor yayınladı. 

Artık fay hatlarını değil, depreme dayanıklı yapılaşmayı konuşmalıyız!

Elazığ Sivrice’de, 24 Ocak 2020 günü 20.55’te meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamada bulunan Avrupa Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık; “Artık fay hatlarını değil, depreme dayanıklı yapılaşmayı konuşmalıyız.” dedi...

İnşaatlarda standart dışı beton kullanımı!

DEPREME dayanıklı bina inşa etmenin temel bileşenlerinden biri olan kaliteli beton, özel denetim firmaları aracılığıyla denetleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin beton kalitesine yönelik açıklama yaptı...

İnşaatlarda standart dışı beton kullanımına dikkat!

DEPREME dayanıklı bina inşa etmenin temel bileşenlerinden biri olan kaliteli beton, özel denetim firmaları aracılığı ile denetleniyor. İnşaatlarda standart dışı beton kullanımına dikkat edilmesi gerekiyor.

Türkiye Hazır Beton Birliği Türkiye'nin deprem karnesini açıkladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği Türkiye'nin deprem karnesini açıkladı. THBB'ye göre; depreme karşı dayanıklı yapılaşmada alınacak çok yol olsa da önemli gelişmeler kaydedildiği de gözardı edilmemeli.

Düzce Öğretmenevi 'nden beton kalıp örneği alındı!

Düzce Öğretmen Evi depreme dayanıklı mı? Düzce Öğretmen Evi depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmek için 11 katlı öğretmen evinin depreme dayanıklılığının ölçülmesi amacıyla kirişlerden örnek beton kalıplar alındı.

THBB: KGS belgeli betonlar depreme dayanıklı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Kalite Güvence Sistemi (KGS) belgeli betonlarla inşa edilen yapıların depreme dayanıklı ve güvenli olduğunu vurguladı. Birlik, mimum beton sınıfının 'C20' olması gerektiğine de işaret etti.

Türkiye Hazır Beton Birliği soruyor: Türkiye depreme hazır mı?

Deprem kuşağında olan ülkemizde çok sayıda insanımızı kaybettik. Bu nedenle Türkiye Hazır Beton Birliği, ‘deprem’ ile yaşamayı öğretmek, kaliteli yapılaşma bilincini aşılamak ve hayat kurtarmak için çalışmalarına devam ediyor...

AYEDAŞ'a bağlı taşeron firma, beton direği evin bahçesine düşürdü!

Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (AYEDAŞ) bağlı bir taşeron firma yüksek gerilim taşıyan beton direklerin sökümünü yaparken az daha bir faciaya yol açıyordu

Niğbaş Niğde Beton'da Rıza Kutlu Işık yönetim kurulu başkanlığı görevini yerine getiriyor!

Niğbaş Niğde Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş'de yönetim kurulu başkanlığı görevini Rıza Kutlu Işık yerine getiriyor

Dünya Beton Selimpaşa'daki lüks fabrika binasını satıyor!

Dünya Beton, Selimpaşa Arapteke mevkii sanayi bölgesinde yer alan lüks fabrika binası satacak yada kiraya verecek

İstanbul İl Özel idaresi eğitim, sağlık ve kamu binalarını depreme karşı güçlendiriyor!

İstanbul İl Özel İdaresi, depreme karşı güçlendirmeceği binalar için düzenlediği ihalelelerin bir kısmını sonuçlandırdı

c25 beton depreme dayanıklı mı Haberi

c25 beton depreme dayanıklı mı

EUROPEAN Ready Mixed Concrete Organization (ERMCOAvrupa Hazır Beton Birliği) ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, birliğin kurulduğu dönemdeki beton kalitesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yavuz Işık, " C6-C8 beton kullanılmış binalar kendiliğinden yıkılır" dedi.

Dünya Gazetesi yazarlarından Vahap Munyar, 'İş Dünyasında Diyolog' köşesinde EUROPEAN Ready Mixed Concrete Organization ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık ile yaptığı söyleşiyi kaleme aldı. İşte o söyleşi.

EUROPEAN Ready Mixed Concrete Organization (ERMCOAvrupa Hazır Beton Birliği) ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, birliğin kurulduğu dönemdeki (1988) beton kalitesini anımsadı:

-1999 Marmara depremi sonrası çıkan yönetmeliğe kadar Türkiye’de genellikle C6-C8 beton kullanılıyordu. C6-C8 beton kullanılmış binalar kendiliğinden yıkılır.

Türkiye’nin hazır beton işini devlete ait çimento fabrikalarının (ÇİTOSAN) özelleştirilmesi sonrası öğrendiğini düşündü:

-1988 yılında Türkiye’de 1.5...