26 / 08 / 2024

çadır merkezi cerablus 2016

çadır merkezi cerablus 2016

Cerablus Meclis Başkanı Muhammed Habeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceden hayalet kenti andıran ilçenin artık yaşanabilir bir hale geldiğini söyledi.

Batman Şenay Aybüke Yalçın Kültür Merkezi 9 Haziran'da hizmete açılacak!

şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adıyla Batman Kozluk'ta inşa edilen kültür merkezi vefatının 4. yılında hizmete açılacak.

Adıyaman Çelikhan Kültür Merkezi'nin inşaatı başladı!

Adıyaman Belediyesi tarafından Çelikhan'da yapılması planlanan çok amaçlı kültür merkezi inşaatının temeli atıldı.

Kocaeli kültür merkezi için ilk adım atılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe Uzuntarla’da hayata geçirilecek olan kültür merkezi için ihale gerçekleştirdi. 

Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi 26 Ekim'de açılacak!

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından inşa edilen Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin yapımı tamamlandı. Türk sinemasının ‘Sultan’ı Türkan Şoray’ın adını taşıyan merkez 26 Ekim'de açılacak.

Türkan Şoray Kültür Merkezi için geri sayım!

Muratpaşa Belediyesi’nin büyük açılışı için geri sayıma geçtiği, Türk sinemasının ‘Sultan’ı Türkan Şoray’ın adını taşıyan Kültür Merkezi, Antalya’ya dair ayrı yeni bir kimlik kazandıran mimarisiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. 

Adıyaman 112 Acil Çağrı Merkezi'nin inşaatı başladı!

İçişleri Bakanlığı tarafından Adıyaman’da faaliyete geçen 112 Acil Çağrı Merkezi'nin inşaat çalışmaları başladı. Toplam 10 bin metrekare üzerinde hayata geçirilecek proje 11 Milyon 564 bin TL'ye ihale edilecek.

Denizli Hayri Dev Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen, üç telli cura ustası Hayri Dev'i adını taşıyan Hayri Dev Kültür Merkezi'nin inşaatını tamamladı.

Beykoz Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nin temeli atıldı!

Beykoz’da İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy adına kurulacak Kültür Merkezi’nin temeli atıldı. Başkan Çelikbilek: “İlçemizin turizm ve eğitim vizyonuna uygun olarak tarihi eserlerimizi ihya ediyoruz. " dedi.

Molla Yegan Kültür Merkezi Yıldırım'a değer katacak!

Yıldırım Belediyesi, Osmanlı Dönemi’nin önemli alimlerinden Bursalı fıkıh alimi Molla Yegan'ın adını taşıyan ve Fatih Sultan Mehmet'in öğrenim gördüğü Molla Yegan Medresesi’nin olduğu bölgeye büyük bir kültür merkezi inşa edecek.

Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi açıldı!

18 Temmuz 2016’da makamında uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaydeden Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın adının verildiği Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nin açılışı doğum gününde ailesi, dostları ve sevenlerinin katılımı ile yapıldı.

Bursa Molla Yegan'da kültür merkezi inşa edilecek!

Yıldırım Belediyesi, Osmanlı âlimlerinden Molla Yegân’ın adını taşıyan Molla Yegân Medresesi’nin olduğu bölgeye kültür merkezi inşa edecek

Didim Kültür Merkezi'nin imar planı kabul edildi!

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, ilçeye kültür merkezi ve amfi tiyatro kazandırma noktasında adımların atıldığını söyledi. Atabay, ''Poje çalışmaları başlayacak ve iki dosyada da aynı anda yürütülecek. Amfi tiyatroyu 2.koy bölgesinde düşünülüyor''dedi.

Veysi Kaynak: Osmaniye'deki çadır kenti konteyner kent yapacağız!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa gibi yerlerdeki çadır kentlerde yaşamanın zor olduğuna dikkat çekerek, "Barınma merkezimize 16 derslikli okul, 2 sağlık ocağı, 2 cami, 1 rehabilitasyon merkezi, 2 çok amaçlı salon, 2 kütüphane, 6 market kuracağız." dedi.

çadır merkezi cerablus 2016 Haberi

çadır merkezi cerablus 2016

Terör örgütü DEAŞ'tan temizlendikten sonra nüfusu 10 katına çıkan Cerablus'a göç eden Suriyelilerin kış aylarında sıkıntı yaşamaması için yapımına başlanan yeni çadır kent, kapılarını misafirlerine açmaya hazırlanıyor.



Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'ta, hayat normale döndü.


Artan nüfusla çarşı ve pazarlarında insan yoğunluğunun dikkati çektiği ilçede, Cerablus Meclis Başkanlığı her geçen gün artan göç talebi nedeniyle harekete geçti. 


Şu an inşaat halindeki evlerde, kullanılmayan binalarda kalan göçmenlerin, kış mevsiminde sıkıntı yaşamasının önüne geçmek isteyen ekipler, ilçenin eski stadyumunu çadır kente dönüştürmek için kolları sıvadı.


Terör örgütü DEAŞ tarafından çevresindeki duvarları tahrip edilen stadyumu temizledikten sonra hangar çadırlar yerleştiren meclis...