07 / 05 / 2024

Cafer Bozkurt kim

Cafer Bozkurt kim

Bugüne kadar 100'e yakın projeye imza atan mimar Cafer Bozkurt kimdir? Cafer Bozkurt, hangi projeleri tasarladı? Cafer Bozkurt, hangi işlerde bulundu? İşte Cafer Bozkurt'un biyografisi...

Almita Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Almita Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da Cafer Bozkurt, Azam Aydın ve Mürsel Alkan ortaklığında kuruldu.

Cafer Bozkurt Mimari Proje Sergisi 21 Şubat'a kadar sürecek!

Koleksiyon ve İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD)’nin  ortak çalışması “Koleksiyon / İstanbulSMD Mimarları Ağırlıyor” sergilerinden Cafer Bozkurt Mimarlık proje sergisinin açılışı yapıldı.

Emlak vergisini kim öder?

Belediyelere taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Yapıda kiracı olması durumunda emlak vergisinin mükellefi kim olur?

Kolin İnşaat'ın sahibi kim?

Yıllık 1.5 milyar dolarlık ciroya sahip olan Kolin Şirketler Grubu ’nun temelleri 1977 yılında Kolin İnşaat’ın kuruluşu ile atıldı. Peki, Kolin İnşaat'ın sahibi kim?

İşyeri emlak vergisini kim öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar 1319 sayılı kanunu hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, işyeri vergi mükellefiyeti ne zaman başlar? İşyeri emlak vergisini kim öder?

Rezerv yapı alanını kim belirler?

Rezerv yapı alanı, Kentsel Dönüşüm Kanunu uyarınca gerçekleştirilecek uygulamalarda yeni yerleşim alanı olarak da kullanılmak üzere belirleniyor. Peki, nereler rezerv alanı olabilir? Rezerv alanı özellikleri nelerdir? Rezerv yapı alanını kim belirler?

Cafer İnan: Yıl sonuna kadar herkes elindeki konut stoğunu bitirmeye çalışıyor!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 8. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Mim Tanıtım Organizasyon ve Danışmanlık Firması Cafer İnan, 2014 yılının son çeyreğinde firmaların nasıl hareket edeceğinden bahsetti...

Kore lideri Kim Jong-un başkentteki havaalanı inşaatını eleştirdi!

Kuzey Kore lideri Kim Young-un başkent Pyongyang'da devam eden havaalanı inşaatı hakkında eleştiride bulundu. Bazı değişiklikler yapılmasını emreden lider, binanın tasarımını 'yabancı bir binanın kopyası' olarak değerlendirdi.

Kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder?

Noter onayı ile yapılan bir taşınmaz kira sözleşmesi için damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder? Ödenecek damga vergisi nasıl hesaplanır?

Tapu harçlarını kim öder?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi halinde devir işlemi gerçekleşiyor. Peki, tapu harçlarını kim öder?

Cafer Kara: Türkiye'deki konutların yarısında yaşanmaz!

Çukurova Gayrimenkul icra Kurulu Başkanı Cafer Kara, "Kentsel dönüşümle ilk etapta 6 milyon konut yenilecek. 20 yılda ise hedef 14 milyon. Bu bizler için güzel bir şans, önemli olansa bu şansı iyi değerlendirebilmek" dedi.

Bozcaada'da kim, neyi kazanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1/100.000'lik planda Bozcaada'nın nasıl olacağının görülemeyeceğini belirterek, "Bozcaada'da para kazanılacak' deniliyor. Kim, neyi kazanacak?" diyerek tepki gösterdi

Cafer Kara: Binaların yarıya yakını değişmeli!

Dünya Konut Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Çukurova Gayrimenkul icra Kurulu Başkanı Cafer Kara, Türkiye 'deki 20 milyon binanın yüzde 45'inin yaşamaya uygun alanlar olmadığını söyledi...

Cafer Bozkurt kim Haberi

Cafer Bozkurt kim

Cafer Bozkurt kimdir?

Cafer Bozkurt, 1945 yılı İstanbul doğumlu. 1968‘de İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden birincilikle mezun olan Cafer Bozkurt, 1971’de kurduğu mimari büro, başkanı olduğu Cafer Bozkurt Mimarlık Ltd. Şirketi olarak devam ediyor.


Kurulduğu günden beri yurtiçi ve yurtdışında Konut Yerleşmeleri, Turizm ve Rekreasyon Yapıları, Büro Binaları ve Endüstri Yapıları, Kültür ve Eğitim Yapıları gibi alanlarda yoğunlaşan çok sayıda proje tamamlamıştır. 10-15 kişi arasında değişen mimar ve ofis görevlilerinden oluşan çalışma ekibi bulunmaktadır. 


Cafer Bozkurt’un İstanbul, İzmir ve Antalya’da restorasyonunu gerçekleştirdiği 20 kadar yapı da bulunmaktadır.


Gerçekleşmiş 8 projesi Aga Khan Ödülleri’ne aday gösterilmiştir. Bazı yapıları ulusal mimarlık ödülleri kazanmıştır.


Mimarlık mesleğini ilgilendirilen konularda konferans ve toplantılara davet edilen Cafer Bozkurt, kariyeri boyunca çeşitli mimarlık okullarında misafir konuşmacı ve davetli öğretim görevlisi olarak bulunmuş ve...