06 / 05 / 2024

Cafer Kara inşaat sektörü

Cafer Kara inşaat sektörü

Türkiye ve dünya ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden I olan inşaat sektörü, son 10 yılda ülkemize büyük kazanımlar sağladı. Özellikle istihdam ve ekonomik canlanmaya önemli etkileri olan inşaat, sürdürülebilir büyüme için önemli bir sektör...

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle, yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken, Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı Türkiye’nin inşaat sorununu ve çözümlerini tek tek anlattı...

Şanlıurfa'da otomobilin çarptığı inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Şanlıurfa-Gaziantep kara yolunun Birecik Tüneli çıkışında yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı inşaat işçisi yaşamını yitirdi.

Fatih Kara İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fatih Kara İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Kara tarafından kuruldu.

Yağdonduran Tüneli'nin inşaatında sona geliniyor!

Sivas-Malatya kara yolu üzerinde Ulaş ilçesi sınırlarında bulunan Yağdonduran Tüneli'nin inşaatı 2021 yılında tamamlanacak.

Amerika'daki kara delikli futbol stadyumunun inşaatı tamamlandı!

65 bin seyirci kapasitesine sahip Kara delikli futbol stadyumunun inşaat çalışmaları tamamlandı...

Kırklareli Demirköy Halk Kütüphanesi inşaatı tamamladı!

Kırklareli Demirköy'de inşaatına geçtiğimiz yıl başlanılan halk kütüphanesi binasının inşaat çalışmalarına başlandı. Demirköy Kaymakamı Cafer Ekinci, yazılı açıklamasında, kütüphanenin koronavirüs salgının önlenmesinden sonra hizmete açılacağını duyurdu.

Koronavirüs Kıbrıs inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, koronavirüsün Kıbrıs inşaat sektöründe oluşturacağı etkileri açıkladı. Gürcafer, "Ev satışı ve yeni inşaatlar yapılamayacak" dedi...

İnşaat mühendisleri için kentsel dönüşüm fırsatı!

İnşaat sektörünün Türkiye'nin gelir kaynaklarının yüzde 30’unu oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Karaşahin, “Kentsel dönüşüm, inşaat mühendisleri için önümüzdeki yıllarda daha fazla fırsatlar ortaya çıkaracaktır” diye konuştu.

Kocaelili inşaat firmasına 1 yıl konkordato!

Kocaelili inşaat firması Karaçavuş İnşaatın konkordato davası yeniden görüldü.

Cafer Gürcafer: Ülkeye giren bütün inşaat malzemeleri denetlenmeli!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Yönetim Kurulu Üyeleri, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy'u ziyaret etti. Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Gürcafer ziyaret sırasında, 'Ülkeye giren inşaat malzemeleri denetlenmeli' dedi.

İnşaat sektörü canlı kalırsa, satışlar artar!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, inşaat sektöründe yapılan zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Gürcafer, sektörde kontrolsüz ve düşüncesizce zam yapan inşaat malzemesi üreticilerini uyardı.

İnci Kara İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnci Kara İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İnci Kara tarafından kuruldu.

Bolu'da paralarını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı!

Bolu Karaçayır'da inşaatı devam eden olimpik yüzme havuzu inşaatında çalışan işçiler paralarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Cafer Kara inşaat sektörü Haberi

Cafer Kara inşaat sektörü

Türkiye ve dünya ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden I olan inşaat sektörü, son 10 yılda ülkemize büyük kazanımlar sağladı. Özellikle istihdam ve ekonomik canlanmaya önemli etkileri olan inşaat, sürdürülebilir büyüme için önemli bir sektör. Her zaman ekonominin üzerinde büyü-1 ine gösteren inşaat sektörünün istikrarı için kamu yatırımlarının payı, özel sektörün yatırıma teşviki ve reel sektörün desteği konuları önem kazanıyor. 2013 yılında sektörde artan kamu yatırımlarının da etkisiyle 7,1 oranında büyüme yaşandı. 2014 yılının ise yüzde 5'in üzerinde bir büyüme ile kapanması öngörülüyor. Projelerin lokasyonu ve prim potansiyeline göre değişkenlik göstermekle birlikte 2014'te gayrimenkul satışları ortalama olarak en az yüzde 20 artış gösterdi. 


Nitelikli yapılar önem kazanmaya devanı edecek

Dinamik yapısıyla fırsatları içinde barındıran inşaat sektörünün 2014 yılındaki durumunu değerlendiren Çukurova Kent Yapı...