27 / 04 / 2024

Çağlayan Adalet Sarayı elektrik tüketimi

Çağlayan Adalet Sarayı elektrik tüketimi

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın çatısına elektrik tüketimini azaltmak için rüzgar türbini kuruldu. Fehmi Tosun "Asıl amacımız ülkemizdeki tüm çatılarda verimli bir şekilde kullanılabilir bir hale getirmektir" dedi.

Ankara Yeni Adalet Sarayı yapım projesi protokolü imzalandı!

Adalet Bakanı Gül ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, iş birliğiyle inşa edecekleri Ankara Yeni Adalet Sarayı'nın yapım projesi protokol imza törenine katıldı...

Gazze Adalet Sarayı açıldı!

İsrail'in işgali altında bulunan Gazze Şeridi'nde Katar'ın finansmanıyla inşa edilen Adalet Sarayı hizmete açıldı. 

Mersin Erdemli Adalet Sarayı bu yıl açılacak!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yapımı devam eden adliye binasında sona yaklaşıldı. Erdemli Adalet Sarayı'nın bu yıl içinde hizmete açılacağı müjdelendi.

Kütahya'ya yeni adalet sarayı inşa edilecek!

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, kent merkezine yeni adalet sarayı yapılacağı konusunda açıklamalarda bulundu. 

Vogue Çağlayan Evleri iletişim!

Toplam 190 bağımsız bölümden oluşan Vogue Çağlayan'da fiyat ve teslim tarihi henüz netleşmedi. Vogue Çağlayan projesi Adliye Sarayına yakın mesafede yer alıyor...

Vogue Çağlayan projesi geliyor! Yeni Proje!

İstanbul Avrupa Yakası Çağlayan Gürsel Mahallesi'nde inşa edilen Vogue Çağlayan projesi Adliye Sarayı'na yakın konumda yer alıyor. Projede detayların 6 ay içinde netleşmesi planlanıyor.

Konya Akşehir Adalet Sarayı'nın ihalesi yapıldı!

Konya Akşehir'de inşa edilecek Adalet Sarayı'nın ihalesi gerçekleşti. İhaleyi Sütiçen Mimarlık firması kazandı. Projenin yapım ihalesinin 1 yıl içerisinde yapılması planlanıyor.

Niğde Adalet Sarayı'nın inşaatı 2017'de bitecek mi?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Adalet Sarayı'nın yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorusunu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a iletti.

Gölcük Adalet Sarayı açıldı!

Gölcük´te yıkılan eski cezaevi yerine inşa edilen Gölcük Adalet Sarayı´nın resmi açılışı yapıldı. Siyasi protokolün yoğun katılım sağladığı açılışa Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.

Bekir Bozdağ'dan İzmit'e yeni Adalet Sarayı sözü!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün yeni yapılan Gölcük ve Gebze Adliye Binaları'nın açılış törenleri için ilimizdeydi. Bozdağ, İzmit için de yeni Adalet Sarayı sözü verdi.

Malatya'da adalet sarayı ve cezaevleri inşa edilecek!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’ya yeni bir adalet sarayı, Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerine yeni cezaevleri yapılacağını açıkladı.

Gölcük Adalet Sarayı tamamlandı!

Gölcük'te geçtiğimiz yılın Mart ayında temeli atılan Adalet Sarayı'nın yapımı hemen hemen tamamlandı. Adalet sarayı, geçtiğimiz gün Gölcük Protokolü'nü ağırladı

Çağlayan Adalet Sarayı'nın otoparkı satılıyor!

Kapıcıoğlu İnşaat, İstanbul Çağlayan'da Adliye meydanında yer alan otoparkı satışa çıkardı. Avrupa standartlarının üzerinde olan, 5 katlı geniş araç kapasiteli otoparkın içinde mağazalar bulunuyor.

Çağlayan Adalet Sarayı elektrik tüketimi Haberi

Çağlayan Adalet Sarayı elektrik tüketimi

Rüzgar türbini projesinin mimarı Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, İstanbul Adalet Sarayı’nın çatısının çok rüzgar aldığını 2012 yılında tespit ettiğini söyledi. Yurtdışında bu tip çatılarda rüzgar türbinlerinin kullanıldığını görünce burada da uygulamaya karar verdiklerini anlatan Tosun, geçen yıl ocak ayında çatıda ölçümler yaptıklarını ve rüzgarın elverişli olduğunu tespit ettikten sonra çalışmalara başladıklarını ifade etti.


Fehmi Tosun, İstanbul Valiliği’nin ilk etapta kendilerine 250 bin liralık yardımda bulunduğunu ve bu parayla aldıkları 37 sensörü geçen yılın şubat ayında adliyenin çatısına yerleştirdiklerini aktardı.


Türbinin ana tasarımcısının Makina Yüksek Mühendisi Barış Erdem olduğunu ve İTÜ’deki hocaların türbine son şekillerini verdiklerini dile getiren Tosun, ilk elektriklerini, 1 Ocak’ta kar fırtınasının olduğu gece saat 23.00’de ürettiklerine ve 1 aydır değişik zamanlarda test yaptıklarına işaret etti.


Elektriği hesapladıkları gibi,...