16 / 05 / 2024

çalınan kripto paralar

çalınan kripto paralar

Avukat Murat Aydar, dünya genelinde 2014'ten bu güne siber korsanlar tarafından kripto para borsalarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar sonucu çalınan para miktarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Üç ay önce iki kilo altınla satın alınan evler, şimdi 1,6 kilo altınla alınıyor! 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut fiyatlarının düşeceğini söyleyerek 'Üç ay önce 2 kilo altınla satın alınan evler, şimdi 1,6 kilo altınla alınıyor!' örneğini verdi. 

Kripto paralar yok olmuyor, miras olarak bile kalıyor! 

Kripto paraların miras olarak kalıp kalmayacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki kripto paralar miras kalır mı? İşte ayrıntılar...

Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...

Kripto paraların kullanımında dünyada dördüncü, Avrupa’daysa ilk sıraya yerleşen Türkiye’de, kripto para piyasaları için getirilecek düzenlemelerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Peki bu düzenlemeler belli oldu mu?Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...

Fed'in adımları kripto paraları olumsuz etkiledi!

Küresel ekonomilerdeki enflasyonu durdurmak için merkez bankaları tarafından alınan kararlar kripto para piyasalarını tepetaklak etti.

2022'de kripto paraları bekleyen büyük tehdit ne?

Laykon Bilişim, 2022 senesinde kripto paraları bekleyen büyük tehditleri açıkladı. Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, bu tehditlere yönelik alınacak önlemleri açıkladı. 

ABD'de alınan kripto para kararı piyasayı nasıl etkileyecek? 

ABD Para Birimi Denetleme Ofisi,  ülkede yer alan bankaların kripto paraları kapsayan belli faaliyetlerde bulunmadan önce yazılı izin almalarına yönünde karar almıştı. Peki, bu karar piyasaları nasıl etkileyecek? İşte uzman görüşleri...

ABD kripto paraları yasal zemine oturtmak için çalışıyor!

Dünyada pek çok konuda belirleyici konumda bulunan ABD, kripto para konusunda net bir davranış göstermiyor. ABD, kripto paraları yasal bir zemine oturtmak amacıyla çalışıyor.

Kripto paralar ülke ekonomilerini nasıl etkiliyor?

Küba, İran, Venezuela gibi ülkelere ABD tarafından uzun süredir uygulanan ticari ve finansal cezaları kapsayan ekonomik yaptırımlar, uzun süredir bu ülkelerin ekonomilerini ciddi anlamda tehdit altına alıyor. Peki kripto paralar ülkelerin ekonomisine can suyu olur mu?

Kripto paralar çevreye zarar veriyor mu? 

Çin'in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından ve Elon Musk'ın kripto paranın enerji tüketimine yönelik yaptığı açıklamalar sonrasında kripto paraların çevreye verdiği zararlar gündeme geldi. 

Kara para aklamada yeni yöntem: Kripto paralar!

Kripto paralara yönelik skandallar artmaya devam ederken yeni bir iddia gündeme geldi. Terör örgütleri kara para aklama yaparken kripto paralar kullanıyor. 

Kripto paraları neler bekliyor?

Kripto paralarda balon tartışması başladı. Peki kripto paralarda balon var mı? Geçtiğimiz hafta oldukça sert düşüşlerin kaydedildiği kripto paraları neler bekliyor?

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı TBMM'de!

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kripto paralar nasıl saklanmalı?

Son zamanlarda yaşanan dolandırıcılık olaylarından sonra kripto para borsa yatırımcıları paralarını nasıl saklayacağını düşünüyor. Peki yatırımcılar kripto paralarını saklarken nelere dikkat etmeli? İşte uzman isimlerden tavsiyeler...

çalınan kripto paralar Haberi

çalınan kripto paralar

Avukat Murat Aydar, dünya genelinde 2014'ten bu güne siber korsanlar tarafından kripto para borsalarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar sonucu çalınan para miktarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2014'ten bu güne siber korsanlarca kripto para borsalarına yönelik gerçekleştirilen saldırılarda en az 2,2 milyar dolar değerinde kripto panın çalındığına dikkat çeken Avukat Murat Aydar, "Kripto para borsalarının ülkemizde hukuki statüsünün olmaması, siber saldırılar ya da dolandırıcılık sonucunda mağdur olan kullanıcıların zararlarının tazmin edilmesini zorlaştırıyor" diye konuştu.

Özellikle koronavirüs pandemisiyle beraber pek çok yatırımcının kripto paralara yöneldiğine vurgu yapan Aydar, "Kripto para alım-satımı konusunda hizmet veren borsalar bu dönemde artan taleple ciddi bir portföye ulaştı. Bu hızlı yükseliş kripto para borsalarının yeni kullanıcılara ulaşma iştahını kabarttı. Birçok borsa, pazarlama ve...